huwelijksaanzoek Bled Romantisch Slovenie honeymoon huwelijksreis

Bron Urša Drofenik

Hoe Mark en Vera via ons letterlijk in het huwelijksbootje belandden

Slovenië is DE bestemming voor een romantische reis. Vera Boerema en Mark Lems kunnen daar over meepraten. Ze boekten bij ons een reis naar Slovenië. Mark plande samen met ons er stiekem nog iets bij...

Samen besloten Vera en Mark voor een autovakantie naar een land waarin ze zouden rondreizen en veel konden genieten van natuur en wandelingen. ,,Al snel kwamen we uit bij Slovenië; een land dat volgens de reisbrochures alles bezat voor onze droomvakantie'', zegt Mark. ,,Via internet kwam ik in contact met Mijn Slovenië. ,,Nadat ik onze wensen had doorgegeven, stuurden ze ons een reis op maat. Deze sloot perfect aan bij wat wij voor ogen hadden en besloten wij te boeken.''

Tot zover was ook Vera bij alles betrokken. Maar Mark wilde meer. ,,Vera had al vaker subtiel, en af en toe ook minder subtiel, aangegeven dat ze klaar was voor de volgende stap in ons leven; trouwen. Het leek mij dan ook een mooi idee om haar tijdens onze reis ten huwelijk te vragen. Nadat ik dit voorlegde aan Janine en Tina van Mijn Slovenië, waren ze meteen enthousiast en kwamen met een aantal suggesties. Er werd goed meegedacht en opties als een nacht sterrenkijken met een gids of een fotoshoot met een lokale fotograaf werden genoemd. Ik koos ervoor om een fotoshoot te plannen.''

Ook Urša Drofenik de fotograaf werd op de hoogte gebracht van Mark's aanstaande huwelijksverzoek. ,,De communicatie verliep allemaal soepel en in goed Engels. In eerste instantie zouden we samen met Urša een fotoshoot doen bij zonsondergang. Urša zou dan een voedselmand mee brengen met typische Sloveense gerechten. Helaas was het op die dag erg slecht weer en moesten we het verplaatsen. Gelukkig kwam Urša met een prachtig alternatief, namelijk een fotoshoot bij zonsopkomst op het meer van Bled!''

Op 11 september 2019 roeiden ze om 7 uur 's ochtend met hond Taco het meer op. ,,De zon gluurde lichtjes boven de bergen en bracht een prachtige gloed over het meer. Na een kort bezoekje aan het eilandje en de kerk, roeiden we verder naar een aanlegplaats. Urša ging aan wal en wij bleven in de buurt, zodat er foto’s gemaakt konden worden. Vera was deze ochtend in het bezit van een licht ochtendhumeurtje en begon een beetje te mopperen omdat ik maar in mijn tas zat te graaien. Tja, als ik haar ten huwelijk wilde vragen had ik natuurlijk wel die ring nodig!''

Vera vond ook dat ze beiden te ver uit elkaar zaten en besloot iets dichterbij te komen. ,,Dit kwam mij perfect uit; terwijl ik haar vroeg om te blijven staan, ging ik snel op mijn knie zitten en vertelde ik haar hoeveel ze voor mij betekent en vroeg of ze met mij wilde trouwen. Gelukkig zei ze ja en onder de prachtige gloed van de opkomende zon schoof ik de ring om haar vinger.''

Na een uitgebreide fotoshoot en een door de fotograaf Urša meegebracht ontbijt bracht het stel de rest van de dag door aan het meer van Bohinj. ,,Ook dit was prachtig. Mijn Slovenië heeft ons geholpen aan een mooie en onvergetelijke dag en een heerlijke vakantie.''

Het stel zou in 2020 trouwen en op huwelijksreis terugkeren in Slovenië maar daar is het door de corona-pandemie nog niet van gekomen. Het huwelijk is nu in de zomer van 2022 gepland.

Mark en Vera hebben met Mijn Slovenië gereisd. Ontdek Slovenië op een romantische manier tijdens onze reis Verlief in sLOVEnië.

aanzoek romantisch slovenie bled

Vera Boerema en Mark Lems met hond Taco op het meer van Bled. Bron Urša Drofenik

 

Lees hier meer over romantisch Slovenië:

Romantisch Slovenië

By Mark Koghee | 13/02/2019

Zie hier onze speciale romantische Slovenië rondreis Land waar romantiek is uitgevonden Welk land is nu beter geschikt voor een romantische rondreis dan Slovenië? Het enige land met het woord ‘love’ in de naam, waar een weg in hart-vorm door de wijngaarden loopt en waarvan de naam van hoofdstad Ljubljana vrij vertaald ‘de geliefde’ betekent.…

Mark Koghee
Laatste berichten van Mark Koghee (alles zien)