Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ VAKANTIE IN SLOVENIË PLANNEN /

DE LEUKSTE SLOVEENSE KLEINE CAMPINGS IN DE NATUUR.

Drie mooie campings in de Sloveense natuur. De ANWB selecteerde ze in mei met lezers van hun magazine de Kampeer en Caravan Kampioen (KCK).

Met de lezers werden kleine campings gekozen die midden in de natuur liggen. Wat alle campings gemeen hebben is dat ze door hun ligging midden in de natuur een uitstekende uitvalsbasis zijn voor wandel- en fietstochten.

Nummer een in de top drie is Dujčeva Domačija in Vremski Britofin het westen van Slovenië (vlakbij Skocjan grotten). In de KCK zeggen lezers Rogers Somers en Anny Noë dat het een kleine en rustige camping is aan een rivier, omgeven door een bos.

“En al die lindes die zo heerlijk naar honing ruiken!’’

kleine campings in de natuur; bron Mijn Slovenië

De camping heeft 41 staanplaatsen. Nadeel is wel dat er een steile toegangsweg is, maar de eigenaar helpt de gasten met het slepen.

De nummer twee is Camping Savinja in Recica ob Savinji in het noorden van het land. Met 36 staanplaatsen een ‘kleine charmecamping’. Lezers Gerard Koopmans en Anneke van Oorde vonden het vooral mooi dat je hier een kampvuur mocht maken.

“Hout sprokkelen, vuurtje stoken en dan een worstje zachtjes laten roosteren. Dat is kamperen.”

Camping nummer drie is Camping Kamne in Mojstrana in het noordwesten. Het is de grootste van de top drie met 60 staanplaatsen. De camping ligt op een flauwe helling van de Karawanken bergen met zicht op de Julische Alpen en de berg Triglav.

“Het decor is prachtig”, concludeerden lezers Charles en Ineke van der Mark.

dorpje Mojstrana in Julische Alpen - Nationaal Park Triglav

WAT WIJ VINDEN OVER SLOVEENSE CAMPINGS

Kamperen is populair in Slovenië en dat is niet zo gek als je de natuur ziet waartussen de campings liggen. Er zijn een aantal grote campings in Slovenië maar ook heel veel kleine eenvoudige waar genieten van de natuur voorop staat. Wil je meer over kamperen in Slovenië weten lees dan onze pagina over de vele kampeeropties in het land.

Wil je kamperen in Slovenië, zoeken en boeken kan als je op de ANWB pagina van de camping top drie op de link ‘Meer campings in Slovenië’ klikt.

Latest posts by Tina Batistuta (see all)