/ Sloveense Beleven /

Verrassende winterbestemming

Winter in Slovenië is geen slaapperiode. Integendeel, de stadscentra bruisen van het leven en het groene landschap, dat bedekt is met een witte deken, is het toneel van vele activiteiten. Slovenië is een leuke bestemming voor een wintervakantie. In de Sloveense winter kun je op dezelfde dag skiën en aan de Mediterraanse kust in de zon zitten. Je kunt je laten verwennen in een spa-resort overdag en 's avonds stappen in het bont versierde Ljubljana waar ondanks de winterkou optredens op straat zijn.

De meeste mensen kennen Slovenië als zomerbestemming. Maar als je op zoekt bent naar een winterbestemming en eens wat anders wilt dan de Alpen in Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk; ga dan naar Slovenië.

Wintersport

Slovenië is een wintersportland. Skiresorts zijn dan wel kleiner en de pistes korter dan in de bekende ski-landen Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, maar er zijn wel heel veel pistes. Bijna elk dorp heeft zijn eigen skipiste. Dat het skiën in Slovenië wat kleinschaliger is, heeft zijn voordelen. De wachttijden zijn korter en de pistes zijn minder volgepakt in het ski hoogseizoen. Wil je weten waar de beste plekken zijn om te skiën? Lees dan hier onze ski top 5.

pohorje_ski_trails_bron_sportni_center_pohorje

bron Sportni center Pohorje

Kerstmarkten

De kerstmarkt van Ljubljana moet je eens beleefd hebben. De hele maand december is het centrum van de stad vol mensen die elkaar hier ontmoeten bij stalletjes die glühwein serveren. Het centrum is verlicht met 60 kilometer aan kerstlichtjes.

Elke plaats in Slovenië heeft zijn eigen kerstmarkt en op verschillende plekken zijn levende kerststallen. Lees hier wat er zoal in december te beleven is.

praznicni devember Maribor, 2013, Festive Decemer Maribor, bron Mp produkcija

bron MP produkcija

Wijnproeven

Wijnproeven kan het hele jaar door in Slovenië. Bezoek in de winter eens de regio Goriska Brda waar het zachte klimaat een verblijf in de winter aangenaam maakt. Je kunt je ook even lekker opwarmen in het thermale water van de vele spa-resorts. Droog en warm ben je ook in één van de vele musea in het land. Bezoek in Ljubljana eens de recent gerenoveerde nationale gallerie. En wist je dat in Ljubljana één van de grootste winkelcentra van Europa is? Bekijk hier onze indoor top 5.

Movia, wijnproeverij, bron MijnSlovenie

Top 10

Het meest complete overzicht van de beste winter-activiteiten in Slovenië vind je hier.