Beste restaurant van Slovenië in Vipava

Dat Slovenië op culinair gebied op de weg omhoog zit, werd onlangs weer bewezen tijdens de verkiezing van ‘s lands beste restaurants. Was voorheen de keuze beperkt, dingen er nu verschillende uiteenlopende restaurants mee naar de titels. Wil je weten waar je het beste van het beste kan eten, lees dan door.

Tot beste restaurant van het land werd Gostilna pri Lojzetu gekozen van de charismatische en vriendelijke chef Tomaža Kavčič. Het restaurant staat nabij Vipava. Het bekende restaurant Hiša Franko van chef Ana Ros in Kobarid en restaurant Vila Podvin in Radovljica completeren de top drie.

Beste restaurant in een hotel is het restaurant van kasteel Otočec, een chateauxhotel nabij Novo Mesto in het zuiden van Slovenië. Beste nieuwkomer is restaurant  Domačija Belica. Het restaurant zit in een landhuis op een wijnheuvel in het dorpje Medana, in de wijnregio Brda (West-Slovenië).

Beste restaurant van Ljubljana werd, JB Restaurant. Het restaurant geldt al jarenlang als een van de beste restaurants van het land en was lang het enige restaurant met haute cuisine. Beste restaurant in het oosten van het land is Hiša Denk in Zgornja Kungota ten noorden van Maribor bij de grens met Oostenrijk.

Wil je ook eens in deze restaurants eten, weet dan dat de prijzen, vergeleken met toprestaurants in Nederland en Vlaanderen, heel erg meevallen en dat reserveren bij de meeste noodzakelijk is wil je een plaatsje hebben.

restaurant slovenie chefs

Helemaal rechts de winnende chefkok Tomaž Kavčič. Bron THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS 2019

.

 

Mark Koghee
Laatste berichten van Mark Koghee (alles zien)