/ Anderen over Slovenië /

SLEËEN IN BESNEEUWD BLED.

Bloggers Mandy en Mark van reisblog Longwayhome.nl brachten de jaarwisseling 2014-2015 door in Bled. Mandy deed er op het blog verslag van.

Mandy schrijft dat ze al jaren naar Bled wilde gaan. Het stel reisde naar Slovenië met de trein vanaf Boedapest naar Salzburg en nam in Salzburg een huurauto. Onderweg kregen ze pech waardoor ze uiteindelijk uren later in Bled aankwamen.

maria, hemelvaartskerk, pletna, gondel, meer van bled, Slovenie, bron Mandy, longwayhome.nl

Mandy, longwayhome.nl

In Bled namen Mandy en Mark hun intrek in het oude zomerpaleis van Tito, dat nu dienst doet als hotel. ,,Het is hier prachtig!’’, schrijft Mandy.

,,Bled staat absoluut in mijn top tien mooiste plekken waar ik ooit ben geweest.’’ 

Op zijn mooist

In Bled genoten ze van sleëen en oud en nieuw brachten ze met zijn tweeën door in het hotel. Op nieuwjaarsdag trof Mandy Bled op zijn mooist.

,,Toen ik vanochtend om acht uur wakker werd en door de gordijnen naar buiten keek, zag ik een prachtige lucht! Wauw! Ik kon veel meer van het meer zien dan gisteren en ik zag de prachtige Maria Hemelvaartskerk op het eiland in het meer waar Bled bekend om staat.’’

maria, hemelvaartskerk, meer van bled, slovenie, bron Mandy, longwayhome.nl

Mandy, longwayhome.nl

,,Het meer lag erbij als in een sprookjesboek: de besneeuwde bomen, zwanen op het meer, het kerkje in de zon. De flarden mist die over het meer trokken en af en toe een klein wolkje. Bovenop een rots ligt het kasteel van Bled en rondom het meer liggen hoge bergtoppen die boven de bovengrens uitkomen. Ze zijn nu prachtig besneeuwd.’’

Lees hier het hele verhaal.

mandy, slee, sneeuw, bron Mandy, longwayhome.nl

Mandy, longwayhome.nl

Op zijn mooist

Mandy en Mark gingen in Bled van een heuveltje sleëen met hun eigen slee. Op verschillende plekken in de Slovenie kan je met gehuurde slee van een echte berg af.

Als je net als Mandy en Mark van Boedapest naar Bled wil met de trein en een auto wilt huren kan je ook  de directe trein van Boedapest naar Ljubljana nemen en in Ljubljana een auto huren. In de nabijheid van het station in Ljubljana zijn meerdere autoverhuurders te vinden.

Laatste berichten van Tina Batistuta (alles zien)