Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Bloggers reisadvies /

Slovenië volgens Iris en Antonette

Ze reizen het hele jaar door, de gehele wereld over. Reizen is hun vak of hun uit de hand gelopen hobby. Als het op vakanties aankomt, zijn reisbloggers dé experts. In deze rubriek geven ze hun mening over hun bezoek aan Slovenië.

Blogger: Iris Hiddink
Van: Reistips met Kids

Eigen foto

Iris Hiddink van Reistips met kids met dochter aan het wandelen op Velika Planina. (Bron: Reistipsmetkids)

Wat vond je het leukst van Slovenië?

De ongerepte natuur! Al rijdend met de auto kom je op de mooiste plekken. Slovenië is geen heel groot land, maar toch kom je zoveel verschillende soorten natuur tegen: uitgestrekte wijnvelden, wild stromende riviertjes, helderblauwe meren, verstilde berglandschappen en dan hebben wij 'slechts' het westen van Slovenië bezocht.

Daarnaast was ons verblijf op Velika Planina wel een hoogtepunt; deze omgeving is sprookjesachtig. Wij reisden eind september en de herders, die in de zomermaanden op de bergvlakte verblijven, waren net vertrokken voor de winter, maar dat maakt het gebied niet minder aantrekkelijk. Het is bijzonder om 's ochtends met het opkomen van de zon een wandeling door het gebied te maken. Er is vrijwel niemand en het enige dat je hoort, is het suizen van de wind. Je hebt de omgeving dan even helemaal voor jezelf. De herfstkleuren, die in september langzaam in de natuur verschijnen, maken de omgeving nog mooier.

Wat raad je aan om te zien?

Volg de Soča rivier! Met de auto, met de fiets of te voet, maar volg de stroming en verbaas je over de verschillende stukken van de rivier die soms heel snel stroomt en soms rustig kabbelt; die soms lichtgrijs van kleur is en dan weer helderblauw; die op sommige stukken zich een weg door de rosten 'gesleten' heeft en op andere stukken breed stroomt. Wij zijn in de auto gestapt en een stuk stroomopwaarts gereden. Daar zijn we op verschillende plekken gestopt om even te picknicken, te genieten van het uitzicht of te spetteren in de rivier.

Iris Hiddink: ,, Volg de stroming en verbaas je over de verschillende stukken van de rivier.'' (Bron: Reistipsmetkids)

En wat raad je aan om te doen?

Ga een nachtje overnachten op het Velika Planina plateau in een traditionele herdershut! Zo kun je echt optimaal genieten van de mooie omgeving en de ondergaande zon. De hutten zijn heel comfortabel en liggen allemaal op een plekje met een mooi uitzicht.

Wat is jouw reisadvies voor lezers?

Maak een roadtrip door het land! Gewoon fijn op je eigen tempo met (huur)auto het land verkennen. Stoppen op plaatsen die je wilt ontdekken en vooral op mooie plekken die je onderweg tegenkomt. Op die manier kun je ook makkelijk verschillende plekken in Slovenië bezoeken. Het land heeft zoveel verschillende kanten en de natuur is in ieder gebied op een andere manier weer bijzonder en mooi.


Blogger: Antonette Spaan
Van: We 12 travel (we want to travel)

Antonette Spaan: ,, ,,Ik vond Bohinj en omgeving erg mooi.'' (Bron: we12travel)

Wat vond je het mooist in Slovenië?

De mooie natuur en de aardige mensen!

Wat raad je aan om te zien?

Ik vond Bohinj en omgeving erg mooi. Je kunt er prachtig wandelen en eventueel met de kabelbaan berg Vogel op. Vanaf hier heb je, met mooi weer, een werkelijk prachtig uitzicht over de Julische Alpen en de hoogste berg van Slovenië: Triglav.

Wat is jouw reisadvies voor lezers?

Maak je geen zorgen over een eventuele taalbarrière; bijna iedereen spreekt ontzettend goed Engels. Dit had ik niet verwacht en heb ik als ontzettend prettig ervaren.

Antonette Spaan wandelde veel tijdens haar bezoek aan Slovenië. (Bron: we12travel)

Mark Koghee
Latest posts by Mark Koghee (see all)