Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Bloggers reisadvies /

Bloggers reisadvies over Slovenië: Manon en Tikva met Marcel en dochtertje

Manon: Reiswijsneuzen

1. Wat ik het leukst vond van Slovenië:

De natuur in Slovenië is overweldigend. De bergen, de rivieren... zo smaragdgroen zie je ze nergens! En wat een geweldige plekken zijn hier om te overnachten: van de mooiste glampingadresjes in Bled tot aan slapen op geneeskrachtige kruiden in de Herbal House.

skigebiet bij Bled, bron Reiswijsneuzen, MijnSlovenie

bron Reiswijsneuzen

2. Ik raad de lezen van Mijnslovenie.com aan om ...

Om te zien: de ouderwetse flea market in het middeleeuwse dorpje Radovljica. Een heerlijk plekje om te vertoeven en Sloveense tradities te ontdekken, zoals het maken van gemberbrood.

Om te doen: bezoek Ptuj en Jeruzalem waar alles om wijn draait: je fietst langs wijnvelden, proeft heerlijke wijntjes in een stokoude wijnkelder en ‘s avonds...? Dan slaap je natuurlijk in een wijnvat. Sluit af met het beste Sloveense anti-kater medicijn: een kajaktocht over de kolkende Soca-rivier .

3. Mijn reisadvies voor lezers: 

Bezoek Slovenië altijd met de (huur)auto. De wegen zijn hier ontzettend goed en de afstanden tussen bestemmingen onderling zijn erg kort. In 1 of 2 weken kun je erg veel van het land gezien hebben en met de auto reizen is bovendien erg gezellig en praktisch!

slapen treehouse, bron Reiswijsneuzen, MijnSlovenie

bron Reiswijsneuzen

Tikva, Marcel en dochtertje: Gezinopreis

1. Wat ik het leukst vond van Slovenië:

De ruige natuur van Slovenië is nog ongerept, maar daartegenover staat dat je heel snel in Ljubljana bent, een fijne stad met alles erop en eraan. Zo is Slovenië erg veelzijdig op een compact gebied. Het is ook echt een kindvriendelijk land met veel te doen voor gezinnen.

gezinopreis, bloggersreisadvies, bron Gezinopreis, MijnSlovenie

bron Gezinopreis

2. Ik raad de lezen van Mijnslovenie.com aan om ...

Om te zien: De Juliaanse alpen en de watervallen in de regio vonden we prachtig. Maar ook het uitzicht vanaf Nanos mountain over de hele Vipava wijnregio is een must-see. Bij kinderen zal het in de berg gebouwde Predjama kasteel indruk maken.

Om te doen: Bijvoorbeeld ook spannende loopgraven uit de 1e Wereldoorlog. Ook erg leuk voor het hele gezin Straža Bled, hier is een adventure parcours voor kinderen vanaf 4 jaar en kan je de rodelbaan af. Allemaal met uitzicht op het supermooie meer van Bled.

gezinopreis, autovakantie, bron Gezinopreis, MijnSlovenie

bron Gezinopreis

3. Mijn reisadvies voor lezers: 

In Slovenië is enorm veel leuke kindvriendelijke accommodatie. Zo sliepen we op een echte, actieve boerderij waar de eigenaar onze dochter alle dieren liet zien en ons al zijn huisgemaakte schnapps liet proeven. Een andere fijne plek had een zwembad tussen de wijngaarden. De meeste locaties kan je alleen niet vinden op standaard boekingswebsites. Vraag andere reizigers om informatie of natuurlijk bij MijnSlovenië.

Latest posts by Tina Batistuta (see all)