Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Bloggers Reisadvies /

Bloggers Reisadvies over Slovenië:
Jenny en Mandy

Jenny: ikreis.net

1. Wat ik het leukst vond van Slovenië:

Slovenië is een land met prachtige groene landschappen. Ik vond het heerlijk om de stadjes achter me te laten (al zijn die ook leuk) en de bergen in te trekken. Lekker wandelen door kloven, langs watervallen en kraakheldere meren.

2. Ik raad de lezers van Mijnslovenie.com aan om ...

Om te zien: Heel cliché, maar de grotten van Postojna behoren zeker tot één van mijn hoogtepunten in Slovenië. Reserveer een kaartje voor een rondleiding en laat een kundige gids je meevoeren door een verborgen stelsel van ondergrondse grotten en kamers.
Wanneer je dan toch in de buurt bent, kun je gelijk Rakov Skocjan meepikken. Deze open grotten (caverns) in de kalkstenen kun je zonder gids bezoeken. Een magische plek die nog niet door toeristen is ontdekt!

ik reis, Jenny, grot

Bron: Jenny, Ikreis

Om te doen: Slovenië is een outdoor land. Trek je wandelschoenen aan en maak een mooie wandeling. Kies voor één van de kloven en watervallen in de Soca Vallei, wandel een rondje om het meer van Bohinj of beklim samen met de lokale bevolking de Golek berg bij Slovenske Konjice.

3. Mijn reisadvies voor lezers: 

Slovenië is geen land om met het openbaar vervoer te bereizen. Bussen gaan sporadisch en komen lang niet overal. Huur een auto en rijd zelf rond. Stop waar je wilt; na iedere bocht gaat er een nieuwe wereld voor je open en ontpopt zich een nieuw uitzichtpunt.
De meeste wegen zijn goed, vooral de snelwegen (dit zijn vaak tolwegen). Ik had mijn TomTom vanuit Nederland meegenomen, zo handig! Enige nadeel van mijn TomTom is dat hij vooral in de bergen niet goed de kwaliteit van een weg kon inschatten; ik heb op wegen gereden die we in Nederland een grindpad zouden noemen....

ik reis, Jenny, Ljubljana

Bron: Jenny, Ikreis

Mandy: longwayhome.nl

1. Wat ik het leukst vond van Slovenië:

Slovenië is een schitterend land! Ik vond het meer van Bled en het meer van Bohinj het mooiste. De meeste toeristen gaan in de zomer naar Slovenië, maar een bezoek in de winter is ook prachtig. Wij hebben overnacht in het zomerhuis van Tito aan het meer van Bled. Er lag zeker een meter sneeuw en we hadden een geweldig uitzicht over het meer en het kleine eiland met de kerk.

Mandy, sneeuw, bloggers reisadvies

Bron: Mandy, longwayhome

2. Ik raad de lezers van Mijnslovenie.com aan om ...

Om te zien: Het meer van Bled, het meer van Bohinj en natuurlijk de hoofdstad Ljubljana

Om te doen: Met een traditionele boot over het meer van Bled varen om het eilandje in het meer en de kerk te bezoeken. Daarnaast kun je prachtige wandelingen maken, uitstekend wintersporten en genieten van al het moois dat Slovenië te bieden heeft.

3. Mijn reisadvies voor lezers: 

Zorg in de winter voor een goede auto met sneeuwkettingen. Door de extreme sneeuwval en gladheid was het lastig rijden.

mandy, slee, bloggers reisadvies

Bron: Mandy, longwayhome

Latest posts by Tina Batistuta (see all)