Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Bloggers Reisadvies /

BLOGGERS REISADVIES OVER SLOVENIË: Nathalie en Kimber

Nathalie: Map of Joy

1. Wat ik het leukst vond van Slovenië:

Slovenië heeft mij overdonderd wat mooie natuur betreft. De bergen, meren, kloven, bossen, wilde dieren. Allemaal van zo'n ongekend mooie schoonheid die ik eerder alleen in het westen van Canada zag. Ik had er geen idee van dat al dit moois op rijafstand van Nederland te vinden is. Daarnaast heeft de lokale bevolking een plekje in mijn hart gekregen. Wat een gastvrije, trotse, enthousiaste mensen zijn de Slovenen. Ook heel fijn: dit vakantieland is erg betaalbaar en perfect te combineren met een bezoek aan Kroatië of Italië.

nathalie, map of joy, bohinj, mijnslovenie

bron Nathalie

2. Ik raad de lezen van Mijnslovenie.com aan om ...

Om te zien: Het meer van Bohinj moet je absoluut gezien hebben. Het ligt in de vallei van Bohinj bij Bohinj in de regio Gorenjska. Het meer is met circa 3,18 km² het grootste meer van het land, omringd door oogstrelende bergen. Je kunt rondom en op het het meer van alles doen, zoals een ontspannend boottochtje maken of paragliden voor een adrenaline kick. Maar zelfs als je ervoor kiest om hier bijvoorbeeld alleen maar te picknicken zul je niet teleurgesteld worden door dit natuurlijke pareltje.

Om te doen: Maak een wandeling door de Tolmin kloof in het Triglav Nationaal Park. Wat mij betreft de mooiste plek van het land. Een sprookjesbos, een paradijsje voor natuurliefhebbers. En het leuke is dat je er een geweldige wandeling doorheen kunt maken! Terwijl verschillende vogelsoorten je toezingen wandel en klauter je via een goed aangelegd pad met trappetjes en een reling door de kloof. Op sommige punten is een brug aangelegd of loop je door een grot. Alles bij elkaar een outdoor beleving die je niet wilt missen.

nathalie, map of joy, tolmin kloof, mijnslovenie

bron Nathalie

3. Mijn reisadvies voor lezers: 

Je kunt naar dit mooie land rijden met je eigen auto. Kies je voor het vliegtuig dan is het absoluut een must do om direct op het vliegveld een auto te huren. Zo heb je de vrijheid om alle bijzondere plekjes zelf te ontdekken. Wat accommodaties betreft kan ik aanraden om niet zo snel voor hotels te kiezen, maar voor pensions en B&B's. Zo maak je leuk kennis met de locals die er echt alles aan doen om jouw verblijf erg fijn te maken.

Kimber: Reis Genie

1. Wat ik het leukst vond van Slovenië:

De mensen zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij. Daarnaast vond ik het geweldig dat bijna iedereen leeft van zijn eigen land. Overal worden huisgemaakte producten geserveerd en biologisch is hier heel gewoon. Dat verraste me enorm!

slovenie2, kimber, mijnslovenie

bron Kimber

2. Ik raad de lezen van Mijnslovenie.com aan om ...

Om te zien: Het meer van Bohinj! Ik vond dit het mooiste gebied in Slovenië en hier kun je je makkelijk een paar dagen vermaken. Wie van watersport houdt mag Bohinj niet missen. Je kunt hier SUP'pen, kanoën, zeilen en nog veel meer.

Om te doen: Wandelen in de Tolminkloof en fietsen door Brda. De Tolminkloof is werkelijk adembenemend mooi en je zult je verbazen dat dit soort mooie natuur zo dichtbij huis voorkomt. Daarnaast is het super leuk om met een elektrische fiets de Brda-regio te verkennen. Je waant je er even in het Italiaanse Toscane.

slovenie, bron kimber, mijnslovenie

bron Kimber

3. Mijn reisadvies voor lezers: 

Neem voldoende kleren mee. Het weer in Slovenië is aardig onvoorspelbaar (o.a. door de aanwezigheid van de Julische Alpen) en op dagen dat er regen voorspeld wordt, kan het stralend mooi zijn en andersom.

Tina Batistuta

Tina komt uit Slovenië. Ze is naar Nederland gekomen om samen te zijn met haar liefde, maar via haar werk is ze altijd in contact gebleven met Slovenië.
Ze is de oprichter van Mooie besede - een bureau gespecialiseerd in het leggen van verbindingen tussen Nederland en België met het tourisme in Slovenië en vice versa.

Latest posts by Tina Batistuta (see all)

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!