Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Bloggers Reisadvies /

Bloggers Reisadvies over Slovenië:
Saskia en Dominique

Saskia: kidseropuit.nl

1. Wat ik het leukst vond van Slovenië:

De afwisseling! Zo'n klein land en zo veelzijdig. De ene dag genoten we van het op Italie lijkende Brda, een dag later stonden we aan de Soca rivier, in Ljubljana of aan de kust. Opvallend is dat het er overal netjes en schoon uitziet. De meeste mensen spreken prima Engels. Eigenlijk is het een heel comfortabel vakantieland en daardoor erg geschikt voor gezinnen.

wandelen in Bohiunj, 10

bron Saskia, kidseropuit.nl

2. Ik raad de lezen van Mijnslovenie.com aan om ...

Om te zien: De Soca rivier, de meren van Bled en Bohinj, Ljubljana, grotten van Skocjan (UNESCO-werelderfgoed), Brda en ... Eigenlijk is alles gewoon ontzettend mooi. Wat je ook gaat doen, het kan bijna geen misser zijn.

Om te doen: Wandelen met een ezel in Brda, met de kabelbaan naar Vogel en genieten van het uitzicht op Triglav en het meer van Bohinj en SUPpen in Ljubljana. Wij zijn samen met de kinderen ook gaan paragliden en dat was een geweldige ervaring. Kinderen worden erg blij van Aqua Luna, het waterpark bij Terme Olimia. Ga zeker ook een dagje naar de kust om te varen, zwemmen of snorkelen.

Wandelen met een ezel in Slovenie, regio Brda, 1

bron Saskia, kidseropuit.nl

3. Mijn reisadvies voor lezers: 

Slovenië is een heel makkelijk land om te reizen. De wegen zijn goed begaanbaar en de mensen spreken Engels. Ik zou adviseren om tijdens je vakantie op 2 of 3 verschillende locaties te verblijven. Een week nabij Bled en Bohinj, een week aan de Soca rivier en een week in het zuiden.

Je kan in een dag naar Slovenie rijden, maar hou dan zeker in de zomervakantie rekening met een lange reisdag. Je maakt het comfortabelere voor jezelf door een tussenstop in te plannen of niet op zaterdag te reizen.

Dominique: francescakookt.nl

1. Wat ik het leukst vond van Slovenië:

Jeetje, wat ik het leukste vond aan Slovenië... Ik vond heel erg veel heel leuk! Waaronder: de vriendelijkheid van de mensen, de veelzijdige natuur, de culturele bezienswaardigheden, de honing, de wijn en bovenal het heerlijke lokale en pure eten.

2. Ik raad de lezen van Mijnslovenie.com aan om ...

Om te zien: Zoveel mogelijk in de Soca Valley. Zoals natuurlijk Bled maar ook Kransjka Gora. Ga ook zeker naar een van de wijngebieden, zoals Vipava.

Om te doen: Het bijencentrum in Radovljica. Het stadje Radovljica zelf. Rijd door de Soca Valley. Bezoek Smartno. Proef wijn in Slap. Ga langs de Postojna druipsteengrotten.

Restaurants die niet op je lijstje mogen ontbreken: Vila Podvin, Dvor Jezersek, en Majerija.

3. Mijn reisadvies voor lezers:  

Je Sloveense woordenboek kun je thuis laten, want in Slovenië spreken de mensen wonderbaarlijk goed Engels! Dat had ik zelf niet verwacht.

DOminique, pic2, mijnslovenie
bron Dominique, francescakookt.nl
Latest posts by Tina Batistuta (see all)