Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Bloggers reisadvies /

Bloggers reisadvies over Slovenië: Henriette en Denise

HENRIETTE: TRAVEL AROUND WITH ME 

  • Wat ik het leukst vond van Slovenië:

Ik heb zulke goede herinneringen aan mijn rondreis door Slovenië omdat er zoveel te beleven en ontdekken valt. Achter elke bocht schuilt een prachtig landschap, bergen die op je wachten om in de zomer beklommen te worden of voor een afdaling in de winter, je kan er heerlijke wijnen proeven en Ljubljana is een hoofdstad waar je verliefd op wordt. Het is geen dure reisbestemming en ideaal om een roadtrip te maken zodat je alles kan zien wat Slovenië te bieden heeft.

blogger Henriette, Kranjska Gora, bron travelaroundwithme, MijnSlovenie

bron travelaroundwithme.com

  • Ik raad de lezen van Mijnslovenie.com aan om:

o  Om te zien: Je moet naar Kranjska Gora en de Zelenci rivier zien. Het ligt vlak naast de weg maar als je even niet oplet rijd je er voorbij, dit is echt een hidden gem. Vlakbij Olimia, midden in een heuvelachtig gebied, voert een kleine landweg naar boven. Bovenop de berg staat een gebouw en als je de trap naar beneden neemt kom je in een grote wijnkelder terecht waar je heerlijke wijnen kan proeven. Als je toch in de buurt bent van Olimia ga ook even langs bij de monniken die heerlijke chocolade maken en verkopen in de kerk. Breng de nacht door in in de een van de houten hutten in Kamp Koren en proef de lokale snapp van de eigenaresse. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Lipica waar je de wereldberoemde Lippizaners vind. Ga langs bij Jelenov Greben, geniet van het landschap en blijf hier een nacht om te genieten van de bijzondere accomodatie met spa en voer een  van de meer dan 100 herten.

o  Om te doen: Voer de herten bij Jelenov Greben nabij Terme Olimia, ga raften op de Soca rivier, slee naar beneden vanaf de berg in Kransjka Gora en ervaar wat het is om te gaan paardrijden op een Lippizaner.

blogger Henriette, rijden, bron travelaroundwithme, mijnslovenie

bron travelaroundwithme.com

Mijn reisadvies voor lezers:

Ga zelf op ontdekking en huur een auto voor een roadtrip. Het land is prima te bereizen en heeft goede wegen. Vergeet geen tolkaart te kopen als je ook over de snelweg reist. Maak een plan van te voren zodat je alles kan beleven wat je wilt doen in een logische route zodat je van elke seconde kan genieten. Ga je in het hoogseizoen? Reserveer dan op tijd.

DENISE: IN HET VLIEGTUIG 

Wat ik het leukst vond van Slovenië:
Slovenië is een buitengewoon veelzijdig land. Ik werd aangenaam verrast door de prachtige natuur. Van de besneeuwde bergtoppen naar de groene wijngaarden en de kraakheldere Soca rivier. Je kunt er fantastisch hiken door de bossen vol met imposante watervallen. Ik waande mij bijna in een ver land buiten Europa. In steden als Ljubljana en Maribor kun je heerlijk verdwalen in de pittoreske steegjes vol met hippe boetiekjes. De gastronomie is daarnaast ook al een goede reden om naar Slovenië te reizen. Naast lekker eten kun je hier namelijk ook de beste wijntjes ter wereld proeven. Wat mij betreft is Slovenië echt nog een onontdekte parel in Europa!

blogger denise, soca, bron ingetvliegtuig, mijnslovenie

bron inhetvliegtuig.nl

Ik raad de lezen van Mijnslovenie.com aan om:

Om te zien: De absulte highlight van mijn roadtrip, was een bezoekje aan het Triglav National Park. En dan met name de wandeling richting de Tolmin kloof. Een sprookjesachtige route langs watervallen, rotsen en grillig gevormde kloven. Niet te missen als je in Slovenie bent!

Om te doen: Dankzij de prachtige natuur is er qua outdoor activiteiten genoeg te doen in Slovenië. Je kunt er hiken, wielrennen, skiën en zelfs paragliden. Zelf ben ik gaan raften op de smaragdgroene Soca rivier. Echt een avontuurlijke aanrader! Als je in Slovenië bent moet je de lokale wijnen proeven. Deze behoren tot de beste ter wereld en zelfs de niet-wijndrinkers, zullen na een paar slokken, met een aantal flessen naar huis gaan. Onweerstaanbaar lekker.

blogger denise, bron inhetvliegtuig, mijnslovenie

bron inhetvliegtuig.nl

Mijn reisadvies voor lezers:

Huur een auto en verken alle mooie plekjes van het land. Slovenië is heel divers en iedere regio heeft zo zijn charmes. De wegen zijn uitstekend en daarom is het de perfecte bestemming voor een onvergetelijke roadtrip. Slovenië is een relatief klein land en vanuit Ljublijana rijd je in ongeveer anderhalf uur overal naartoe. Je hebt wel een tolvignet nodig. Je kan een vignet voor een week of een maand aanschaffen. Deze zijn te koop bij tolstations, tankstations en supermarkten.

Latest posts by Tina Batistuta (see all)