Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

Mijn Slovenië tijdens de Corona crisis

De coronapandemie treft de hele wereld en ook ons. We begrijpen dat je als reiziger vragen hebt over je geplande vakantie in Slovenië. Daarom geven we je op deze pagina updates over de situatie in Slovenië en geven we antwoorden op veelgestelde vragen over geboekte reizen.

Sinds 15 mei is het corona-virus geen epidemie meer in Slovenië. De versoepeling van maatregelen, die half april is begonnen, wordt daarom versneld. Sinds 26 mei mogen toeristen uit de EU Slovenië weer bezoeken als ze een reservering van een accommodatie hebben.

Als reisspecialist volgen wij de ontwikkelingen in Slovenië voortdurend, maar ook de maatregelen en initiatieven in Nederland en België. Het is voor ons belangrijk dat onze reizigers gezond, veilig en ontspannen op reis kunnen naar Slovenië en daar spannen wij ons zoveel mogelijk voor in.
Mijn Slovenië werkt gewoon door en is en blijft bereikbaar. Reizen tot en met juni zijn geannuleerd. Boeken is mogelijk voor reizen vanaf 1 juli.

Wat gebeurt er met de boekingen?

Ik krijg een bericht voor de tweede betaling. Moet ik die nu voldoen?

Volgens onze reisvoorwaarden moet de tweede betaling uiterlijk 55 dagen voor de aankomstdatum bij ons binnen zijn. We hebben deze regel nu versoepeld; de betaling hoeft nu pas 42 dagen van tevoren aan ons te zijn voldaan. Je hebt dan wat meer tijd om de ontwikkelingen te volgen. Als de (eind)betaling op deze termijn niet bij ons binnen is, ben je in gebreke en moeten we de reis annuleren. Dan gelden de reguliere annuleringskosten. We sturen je uiteraard van tevoren een herinnering.

Pakketreizen
Heb je een pakketreis geboekt? Je kunt de (tweede) betaling dan met een gerust hart voldoen. Zelfs als blijkt dat jouw reis niet door kan gaan op de geplande reisdata, is je geld veilig gesteld. Je krijgt dan van ons namelijk de Corona voucher die de waarde heeft van je betaling. Met deze voucher kun je de reis omboeken of zelfs volledige terugbetaling van ons krijgen.

Geen pakketreis
Heb je alleen losse accommodaties (of losse activiteiten of vervoer) geboekt? Ook dan is de (tweede) betaling nodig om je boeking niet te annuleren. 
Kan je reis niet doorgaan, omdat de accommodaties gesloten zijn en wij de reis dus niet kunnen aanbieden? Dan krijg je van ons ook de Corona voucher.
Kunnen wij de reis wel aanbieden (d.w.z. de accommodaties zijn geopend en/of de activiteiten zijn mogelijk), maar je besluit zelf door omstandigheden of persoonlijke redenen niet te gaan? Dan gelden de reguliere annuleringskosten.

Ik heb een pakketreis geboekt. Wat nu?

Wie annuleert en wanneer?

Wij houden de regelgeving van de Sloveense overheid scherp in de gaten. Als er sprake is van een overmachtssituatie en wij kunnen de reis die bij ons is geboekt niet uitvoeren, dan annuleren wij drie weken van tevoren. Wanneer de Sloveense overheid al eerder specifieke data noemt die inzicht geven in de mogelijkheid van reizen in de toekomst, dan annuleren we uiteraard ook al eerder, zodat je weet waar je aan toe bent. We brengen je per email op de hoogte van de annulering.

Wil je al eerder zelf annuleren door omstandigheden of persoonlijke redenen? Als je annuleert vanwege overmachtssituaties (bijvoorbeeld: de overheid van België of Nederland sluit de grenzen), dan krijg je van ons de Corona voucher. Als je annuleert vanwege persoonlijke redenen, dan gelden de reguliere annuleringskosten.

Wat is een pakketreis?

Een pakketreis is een reis waarbij naast accommodaties ook nog minimaal één andere boeking is gemaakt in de categorie van activiteiten of vervoer. Denk dan aan aanvullende activiteiten als watersporten, proeverijen en gegidste tours. In de categorie ervoer kun je denken aan bagagevervoer, luchthaventransfers of een huurauto. Als deze boekingen tegelijk zijn gemaakt en (dus) op één factuur staan, geldt de reis als pakketreis.

Voor pakketreizen geldt een garantieregeling.

In het geval van buitengewone en onvermijdbare omstandigheden kun je deze reis kosteloos omboeken of desgewenst geheel annuleren.

Corona voucher

Recentelijk is in Nederland de Corona voucher in het leven geroepen. Met deze voucher kun je de geannuleerde reis op een later tijdstip opnieuw bij ons boeken en alsnog op vakantie gaan. De waarde van de voucher is gelijk aan het bedrag dat je reeds aan ons hebt (aan)betaald. Mocht je een nieuwe reis bij ons boeken die duurder is, dan komen die kosten voor je eigen rekening.
 
De voucher is een jaar geldig, dus je hebt ruim de tijd om een nieuwe reis te boeken. De reis zelf moet binnen twee jaar plaatsvinden.
De Corona voucher wordt voor pakketreizen gedekt door het GGTO garantiefonds, waar wij bij zijn aangesloten.
Besluit je uiteindelijk geen gebruik te maken van de voucher? Dan betalen we de volledige waarde van de voucher aan je terug binnen zes maanden voor de vervaldatum van de voucher.
 
Let op: de voucher wordt op dit moment (nog) niet uitgegeven voor het hoogseizoen. Reizigers hebben alleen recht op deze regeling als blijkt dat de reis door buitengewone omstandigheden niet door kan gaan. Wanneer je om persoonlijke redenen zelf annuleert, geldt deze regeling niet.
 
Samenvattend,
  • Je annuleert zelf - vanwege persoonlijke omstandigheden: Reguliere annuleringskosten
  • Je annuleert zelf (>3 weken voor de reis) - vanwege overmachtssituaties door Corona crisis: Corona voucher
  • Wij annuleren (3 weken voor de reis) - omdat we de reis niet aan kunnen bieden: Corona voucher
 
Ik heb accommodaties geboekt (en geen vervoer of activiteiten). Wat nu?

Wie annuleert en wanneer?

// Wij annuleren als we de bij ons geboekte reis niet uit kunnen voeren, omdat de accommodaties zijn gesloten.
Dan annuleren wij drie weken van tevoren. Je krijgt dan deel van je (aan)betaling van ons terug en een voucher.
We brengen je per email op de hoogte.

// Je annuleert zelf als er sprake is van een overmachtssituatie buiten onze invloedssfeer. Wij kunnen de reis dan feitelijk aanbieden (de geboekte accommodaties zijn open), maar er is bijvoorbeeld sprake van gesloten grenzen of een uitreisverbod. 
Als je uiterlijk 25 dagen voor de geboekte aankomstdatum annuleert, kun je gebruik maken van onze versoepelde annuleringsvoorwaarden.

// Je annuleert zelf als er sprake is van persoonlijke redenen om dit te doen.
Dan gelden de reguliere annuleringskosten. Soms vergoedt een annuleringsverzekering, mits tijdig afgesloten en/of doorlopend, je annulering als daar een goede reden voor is (bijvoorbeeld in geval van overlijden of ziekte van een naaste).
Je kunt dan ieder moment annuleren, maar houd er rekening mee dat de annuleringskosten onder de reguliere voorwaarden met de tijd toenemen.

Versoepelde annuleringsvoorwaarden

Als je zelf besluit te annuleren wegens overmachtssituaties buiten onze invloedssfeer, dan bieden wij in verband met de Corona crisis versoepelde annuleringsvoorwaarden. Normaliter betaal je ten minste 25% annuleringskosten. Met onze aangepaste regeling beperken wij zoveel mogelijk de financiële schade voor je. De annuleringskosten zijn naar rato van de waarde van je boeking, zoals in onderstaand overzicht weergegeven.
 
Waarde van de reis                    Annuleringskosten
€ 0 - 500                                      € 50
€ 500 - 1.000                                € 100
€ 1.000 - 1.500                             € 150  
€ 1.500 - 2.000                             € 200
€ 2.000 - 2.500                             € 250
€ 2.500 - 3.000                             € 300
€ 3.000 +                                      € 350
 
De annuleringskosten zijn er om de door ons reeds gemaakte kosten voor jullie reis te vergoeden. Het overige deel van jullie (aan)betaling storten wij terug als de annulering door de accommodaties is bevestigd.
 
Let op: deze versoepelde annuleringsvoorwaarden gelden alleen wanneer:
  • De reis wegens buitengewone omstandigheden (zoals gesloten grenzen of een uitreisverbod) niet door kan gaan.
  • Er moet bewijs zijn dat deze buitengewone omstandigheden naar alle waarschijnlijkheid ook tijdens je reisdata zullen gelden.
  • De annulering ten minste 25 dagen voor de aankomstdatum schriftelijk (via email) aan ons wordt doorgegeven.
Is mijn geld veilig bij Mijn Slovenië?
Mijn Slovenië - bij KvK ingeschreven onder onze officiële bedrijfsnaam Mooie Besede - is een kleinschalige reisorganisatie. We zijn aangesloten bij de VvKR voor expertise en advies. Hier lees je meer over hoe we alles hebben geregeld.
 
Als bedrijf hebben we relatief lage kosten en geen schulden. Van het (aan)betaalde bedrag gebruiken wij alleen wat onze commissie is. De rest van het bedrag wordt veilig bewaard tot je nieuwe boeking en het wordt niet voor andere zaken gebruikt of belegd.
 
Voor pakketreizen geldt het GGTO garantiefonds. Ook Corona vouchers voor pakketreizen hebben deze garantie.
Kan ik mijn reis omboeken naar 2021?

Heb je een pakketreis geboekt, dan kun je de reis bij overmachtssituaties kosteloos omboeken naar een andere datum in het najaar van 2020 of in 2021. Heb je je nieuwe reisdata nog niet bepaald, dan krijg je van ons de Corona voucher en kun je de nieuwe data later bepalen. Sommige accommodaties nemen nog geen boekingen voor volgend jaar aan. Als dat een accommodatie betreft die je bij ons hebt geboekt, en je wilt deze omboeken, dan krijg je van ons alsnog de voucher.

Voor niet-pakketreizen is het over het algemeen niet mogelijk om te boeken naar 2021. Een uitzondering daarop zijn boekingen van niet-pakketreizen in het laagseizoen of middenseizoen (juni, september, oktober, november). Deze kunnen soms in overleg worden omgeboekt, mits de geboekte accommodaties dit toestaan zonder extra kosten. De nieuwe reisdata moeten dan al direct worden bepaald. Voor boekingen van niet-pakketreizen in het hoogseizoen is het niet mogelijk om te boeken naar 2021.

Voor welke periode nemen jullie nieuwe boekingen aan?

We blijven positief en hopen dat de zomer de zorgen over Corona al weg zal nemen. We zijn er in ieder geval behoorlijk zeker van dat reizen in de herfst weer mogelijk zal zijn.

We hebben een nieuwe reis 'Alleen in de natuur', met welke je weinig sociale contacten hebt en simpelweg van de natuur kunt genieten - als de accommodaties weer geopend zijn, uiteraard.

We hebben onze selectie voor reizen in de herfst en winter verbeterd. Je kunt het hier bekijken.

Is het wel verstandig nu een nieuwe reis te boeken?

Als de Corona crisis afneemt (en dat is al het geval in Slovenië), zullen veel mensen graag weer op vakantie gaan. Als je nu alvast een offerte aanvraagt, heb je de meeste keuze in accommodaties en goede prijzen. We raden je aan een pakketreis te boeken, waarbij je niet alleen accommodatie(s) boekt, maar ook één of meer activiteiten en/of vervoer (denk aan luchthaventransfers, bagagevervoer, een huurauto, etc.). Met de pakketreis val je onder de garantieregeling; je kunt de reis dan kosteloos omboeken of gratis annuleren als drie weken voor vertrek blijkt dat Corona je vakantie zou bedreigen.

Dit geldt ook als er geen negatief reisadvies is en als reguliere annuleringsverzekeringen niet toereikend zijn. Wij werken veelal met lokale aanbieders en hebben een goede relatie met hen. Daarom kunnen wij je deze garantie geven.

Waar kan ik meer lezen over mijn rechten als reiziger?

Je kunt meer lezen op deze pagina op de website van de ACM Consuwijzer.

Als je nog vragen hebt die we hier niet hebben beantwoord, kun je hier contact met ons opnemen.

Wat is de huidige situatie in Slovenië?

De situatie in Slovenië

Je kan Slovenië weer bezoeken. Burgers uit de EU- en Schengelanden met een hotelreservering in Slovenië mogen Slovenië in zonder in quarantaine te gaan, mits ze gezond zijn. Maar er zijn nog geen vluchten en internationale treinen naar Slovenië. Ook geeft het ministerie van buitenlandse zaken nog steeds het reisadvies alleen noodzakelijke reizen te maken.

Op woensdag 4 maart is het coronavirus voor het eerst in Slovenië vastgesteld bij een inwoner die via Italië naar huis was gereisd van een vakantie in Marokko. Op donderdag 12 maart 2020 is het coronavirus officieel uitgeroepen als een epidemie in Slovenië. Er zijn vervolgens direct vergaande maatregelen aangekondigd, zoals het sluiten van scholen, kinderdagverblijven, winkels en horeca op de eerstvolgende maandag. 

Zaterdag 2 mei was de eerste dag sinds 4 maart dat er geen nieuwe besmettingen zijn vastgesteld.

De lijn van het Sloveense beleid was strenger dan die van Nederland en België. Ook is Slovenië eerder begonnen met het implementeren van de maatregelen.

Het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens ligt in Slovenië verhoudingsgewijs lager dan in de meeste andere landen. Op 16 april is besloten de maatregelen te versoepelen.

Op 17 april kondigde de hoofdadviseur van het Sloveense ministerie van gezondheid aan dat in Slovenië de coronavirus-epidemie onder controle is en dat er langzaam begonnen kan worden om het openbare leven weer op gang te brengen. Wat er allemaal weer open is lees je onder de tab maatregelen.

Op 24 april zei de Sloveense minister van economische zaken Počivalšek te verwachten dat vanaf mei de grenzen weer stapsgewijs open kunnen voor toeristen. Maar dan wel met maatregelen in het land die het verblijf voor toeristen en werknemers in de toerisme industrie veilig maken.

Op 14 mei heeft de regering officieel verklaard dat de epidemie over is.

Actuele cijfers over het virus in Slovenië zie je hier (in het Engels):  https://english.sta.si/in-focus/slovenia_vs_covid19

Info update datum: 2 juni 2020

Welke maatregelen zijn genomen/versoepeld?

Het eerste pakket aan strenge maatregelen in Slovenië geldt vanaf 16 maart. Nadien zijn de maatregelen nog enkele keren aangescherpt. Op 16 april is besloten maatregelen te versoepelen. Stapsgewijs is de samenleving weer opgestart. Sinds half mei is het leven in Slovenië weer bijna zoals het was. Enkele maatregelen blijven (voorlopig) nog van kracht.

De belangrijkste maatregelen

  • Het is verboden om met meer dan 200 mensen samen te komen
  • In openbare gebouwen, zoals winkels en restaurants, en in het openbaar vervoer is het verplicht de handen te ontsmetten en/of een mondkapje te dragen (of sjaal)
  • Accommodaties met meer dan 30 bedden zijn gesloten

Alles in Slovenië is inmiddels weer geopend, met uitzondering van nachtclubs en dancings.

Nadat het luchtverkeer in Slovenië al op 12 mei is vrijgeven, is de eerste geplande vlucht vanaf Amsterdam naar Ljubljana op 18 juni. Op 16 juni is de eerste vlucht van Wizzair van Charleroi naar Ljubljana en op 29 juni de eerste vlucht van Brussels Air van Zaventem naar Ljubljana.

Websites en bronnen met accurate informatie

Op deze website vind je de cijfers van de crisis in Slovenië en de geldende maatregelen. De informatie is beschikbaar in het Engels. Houd verder ook onze Facebookpagina in de gaten, zodra er belangrijke veranderingen zijn melden we die.

terras presernov trg corona