Mijn Slovenië tijdens Corona 

Net als in de rest van de wereld wordt in Slovenië momenteel geprobeerd een nieuwe golf van het Covid-19 virus binnen te perken te houden. Vakanties zijn op een normale manier nog niet mogelijk. Slovenië is langzaamaan de maatregelen aan het versoepelen.
Nederland en België staan in Slovenië op de rode lijst. Dat betekent dat je alleen zonder quarantaine Slovenië in kunt met een negatieve Covid-19 test, vaccinatiebewijs of bewijs dat je corona hebt gehad. De test moet maximaal 48 uur voor aankomst zijn afgenomen. Voor een sneltest geldt maximaal 24 uur. Er zijn enkele uitzonderingen mogelijk.
Als reisspecialist volgen wij de ontwikkelingen in Slovenië voortdurend, maar ook de maatregelen en initiatieven in Nederland en België. Het is voor ons belangrijk dat onze reizigers gezond, veilig en ontspannen op reis kunnen naar Slovenië en daar spannen wij ons zoveel mogelijk voor in.
corona bevke

Wat gebeurt er met de boekingen?

Wanneer is er sprake van overmacht?

We spreken van een overmachtssituatie als het bijvoorbeeld gaat om de volgende maatregelen:

 • De grenzen van Slovenië zijn gesloten voor toeristen.
 • De grenzen van Duitsland en Oostenrijk zijn gesloten en doorreis naar Slovenië is niet mogelijk. Dit geldt uiteraard alleen als je van plan was met de auto door deze landen te reizen.
 • Er geldt een uitreisverbod vanuit Nederland / België.
 • Er is een langdurige (>3 dagen) quarantaine-plicht voor Nederlanders / Belgen na aankomst in Slovenië en/of na terugkomst in eigen land en je kunt geen gebruik maken van een uitzonderingsregel.*

Er is alleen sprake van overmacht als het zeer waarschijnlijk is dat de omstandigheden ten tijde van jouw reisdata nog steeds aanwezig zullen zijn. 

*Er zijn diverse uitzonderingen op de maatregelen. Deze uitzonderingen veranderen regelmatig.

Nemen jullie nieuwe boekingen aan?

Ja, het is mogelijk een reis bij ons te boeken voor reisdata vanaf juni 2021 (in verband met het dringende advies van de Nederlandse en Belgische overheden om voorlopig niet naar het buitenland te reizen). Met ons Zorgeloos Boeken beleid kun je met een gerust hart een reis boeken zonder kans op financiële schade. Wij raden al onze reizigers aan om een pakketreis te boeken.

Ik wil graag boeken, maar ben bang voor financiële schade. Hoe regelen jullie dit?

Door ons Zorgeloos Boeken beleid ben je bij ons in goede handen. In geval van overmacht kun je een pakketreis altijd kosteloos annuleren of omboeken. Als je alleen accommodaties boekt, zijn de annuleringsvoorwaarden ook soepel. Bovendien zorgen we voor een lage aanbetaling en is je geld veilig bij Mijn Slovenië. Lees meer in de link.

Is mijn geld veilig bij Mijn Slovenië?
Mijn Slovenië - bij KvK ingeschreven onder onze officiële bedrijfsnaam Mooie Besede - is een kleinschalige reisorganisatie. We zijn aangesloten bij de VvKR voor expertise en advies. Hier lees je meer over hoe we alles hebben geregeld.
 
Voor pakketreizen geldt het GGTO garantiefonds. Ook Corona vouchers voor pakketreizen hebben deze garantie.
Wat gebeurt er als de situatie tijdens mijn reis verandert?

Als er tijdens je reis bijvoorbeeld een nieuwe uitbraak komt, er grenzen op slot gaan of de Nederlandse of Belgische overheid het reisadvies verandert (naar code oranje of rood), heeft dat natuurlijk direct effect op je vakantie. 

Wij houden de situatie voortdurend scherp in de gaten en blijven op de hoogte van zowel het Sloveense als Nederlandse nieuws. Als we merken dat er (verregaande) maatregelen op hand zijn in Slovenië, nemen wij binnen 24 uur contact op met onze reizigers. Wij informeren dan per email over de situatie, de consequenties daarvan voor jouw vakantie en we geven ons advies over hoe te handelen. 

We raden je aan om tijdens je vakantie ook zelf scherp te blijven en regelmatig de volgende informatiebronnen te controleren:

 • De reisapp van Buitenlandse Zaken en/of de website www.nederlandwereldwijd.nl
 • Meld je aan voor de 24/7 informatieservice van Buitenlandse zaken
 • Onze Q&A pagina over de Corona crisis waar we updates plaatsen
 • Onze Facebookpagina

Als Nederland of België tijdens jouw verblijf van de 'veilige lijst' van de Sloveense overheid wordt verwijderd, geldt er geen quarantaine voor jou als je al in het land bent. Dit geldt alleen als je nieuw binnen komt.

Wat gebeurt er als ik kort voor mijn reis Covid-19 krijg?

Dan kun je uiteraard niet reizen. We raden je sterk aan om zelf te zorgen voor een reis- en annuleringsverzekering. Controleer goed de voorwaarden. Verzekeraar Europeesche Verzekeringen behandelt Covid-19 bijvoorbeeld (momenteel) als ziekte; bij een positieve testuitslag, kan de reis worden geannuleerd en worden de kosten door de verzekeraar uitgekeerd als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten.

(Ben je ter plaatse en krijg je Covid-19, dan zijn er diverse ziektekostenverzekeraars die dekking bieden. Controleer dit zelf bij de aanbieder van jouw zorgverzekering.)

Waar kan ik meer lezen over mijn rechten als reiziger?

Je kunt meer lezen op deze pagina op de website van de ACM Consuwijzer.

Wat is de huidige situatie in Slovenië?

De situatie in Slovenië

Net als de rest van Europa zit Slovenië aan het begin van een derde golf van coronabesmettingen. Het land is in een gedeeltelijke lockdown. 


Na het oplopen van de besmettingen in de zomer van 2020 zijn de maatregelen weer aangescherpt.
Op 17 oktober 2020 is het land in een gedeeltelijke lockdown gegaan. Op 18 oktober heeft de regering weer officieel een epidemie uitgeroepen.

Op 23 januari 2021 is Slovenië stapsgewijs begonnen met het versoepelen van maatregelen. Er is hiervoor een stappenplan met kleurcodes, variërend van zwart (slechtste) tot groen (beste). Slovenië is momenteel in de rode fase.

Info update datum: 12 april 2021

Welke maatregelen gelden er?

Omdat er momenteel een derde golf aan besmettingen van het Covid-19 virus is, gelden er weer een aantal maatregelen in Slovenië.

De belangrijkste maatregelen:

 • Accommodaties zijn gesloten
 • Het is verboden tussen regio's te reizen
 • Mondkapjes zijn verplicht in gebouwen en buiten als je minder dan 1,5 meter afstand kan houden
 • Horeca, theaters en bioscopen zijn gesloten
 • Winkels, musea, kappers zijn open. Er gelden verschillende beperkingen. Zo mogen maar een beperkt aantal mensen binnen zijn
 • Je mag niet met andere mensen samenkomen, dat geldt ook voor demonstraties

Wie naar Slovenië reist moet bij aankomst tien dagen in quarantaine. Je hoeft niet in quarantaine als je:

 • een negatieve Covid-19 test kan laten zien. De PCR test moet maximaal 48 uur voor aankomst zijn afgenomen; bij een sneltest is dit maximaal 24 uur
 • een positieve Covid-19 test kan laten zien die ouder is dan 21 dagen en jonger dan 6 maanden of een doktersverklaring dat je genezen bent van Covid-19
 • een bewijs van vaccinatie kan overleggen. Voor het Biontech/Pfizer vaccin moet dat tenminste 7 dagen na de tweede dosis zijn, voor het Moderna vaccin 14 dagen na de tweede dosis en voor het AstraZenica vaccin 21 dagen na de eerste dosis.
 • je jonger dan 13 jaar bent en reist met een gezinslid die niet in quarantaine hoeft

Nederland en België zijn rood.

Meer informatie over de landenlijsten en maatregelen aan de grenzen (in het Engels) vind je op deze pagina van de Sloveense overheid.

Laatste update: 12 april 2021

Websites en bronnen met accurate informatie
 • Het NIJZ, het nationale instituut voor volksgezondheid in Slovenië, heeft de 'groene lijst' van de Sloveense overheid gepubliceerd. Deze lijst wordt meestal wekelijks bijgewerkt.
 • De actuele cijfers worden op de website van de Sloveense overheid gepubliceerd.
 • Houd ook onze Facebookpagina in de gaten voor updates.
Ons advies voor een reis naar Slovenië

Wil je naar Slovenië reizen? Check dan eerst of je gebruik kunt maken van één van de uitzonderingen op de anders verplichte quarantaine van 10 dagen.

Vervoer naar Slovenië

Wij raden aan om met eigen vervoer naar Slovenië te reizen. Je bent dan flexibel met reizen naar en in Slovenië. Als je het land binnen mag met een negatief Covid-19 testresultaat, moet je de afspraak goed plannen (zie meer info beneden). Je hebt dan voldoende tijd om naar Slovenië te reizen en kunt desgewenst ook nog onderweg overnachten om de reis in twee delen te maken (bij PCR).

Vliegen is momenteel erg onzeker en we raden je daarom aan te kiezen voor eigen vervoer of de trein als je naar Slovenië wilt reizen.

Covid-19 test 

Je kunt als reiziger een commerciële Covid-19 test laten doen om naar Slovenië te reizen. De uitslag van dergelijke tests volgt over het algemeen sneller dan bij de reguliere gezondheidstest. Bovendien heb je een certificaat van de test nodig. De PCR test moet maximaal 48 uur voor aankomst zijn afgenomen. 

Accommodaties

De accommodaties in Slovenië zullen over een tijdje weer openen en hebben veelal extra maatregelen genomen ter bescherming van de gasten. Ook is de Corona-tijd bij veel accommodaties gebruikt voor verdere verbeteringen van het aanbod en renovaties. Neem contact met ons op voor een aanbod op maat. 

Als je nog vragen hebt die we hier niet hebben beantwoord, kun je hier contact met ons opnemen.
terras presernov trg corona