Fietsvakanties

Fietsreizen in Slovenië met unieke routes, samengesteld door kenners

foto Mark Koghee

Onze individuele fietsreizen laten je kennismaken met het beste wat Slovenië fietsliefhebbers heeft te bieden. Prachtige wegen en fietspaden, uitdagende klimmen, adembenemende uitzichten en een steeds grotere fietscultuur maken Slovenië een niet te missen fietsbestemming. Benieuwd naar het land dat 's wereld beste wielrenners Tadej Pogačar en Primož Roglič heeft voortgebracht, ontdek het met een fietsrondreis of een fietsvakantie vanuit vaste standplaatsen.

Onze fietsvakanties

va. 835.00 € p.p.
8-15
Op de racefiets door Slovenië

Onze Ronde van Slovenië. Etappes van 80 tot 120 kilometer (of meer op verzoek) laten je kennismaken met fietsmekka Slovenië, van de hoofdstad tot de kust en van wijngaarden tot de hoogste passen in de Julische Alpen. Hier in het land van Pogi en Rogla wachten je uitdagende klimmen, adembenemende uitzichten en machtig mooie slingerende wegen en fietspaden.

va. 903.00 € p.p.
9-16
De vele gezichten van Slovenië per fiets

Een mini Ronde van Slovenië voor de fietstoerist. Ritten van 40 tot 70 kilometer per dag brengen je naar hoofdstad Ljubljana, door de alpen, wijngaarden en bossen. Naast de route en accommodaties regelen wij het bagagevervoer en eventueel huurfietsen ook voor je.

va. 381.00 € p.p.
7-14
Flexibele fietsreis: Fietsritten vanuit standplaatsen

Met deze reis verken je het land fietsend vanuit een aantal standplaatsen. Ontdek de bergen, de mediterraanse heuvels en/of de vlakke weilanden. Met onze unieke routes profiteren fietsers van elk niveau van onze kennis, of je nou de meest uitdagende routes van meer dan 100 kilometer per dag wilt rijden of af en toe een ontspannen toertje van 30 kilometer.

Waarom een fietsvakantie met Mijn Slovenië?

Slovenië is ons thuis. We kennen hier de weg. Letterlijk, maar ook figuurlijk. Er zijn maar weinig stukjes weg waar we nog niet gefietst hebben maar daarnaast kennen we ook de accommodaties en de mensen. 

Boek je bij ons een fietsvakantie dan krijg je een unieke route (beschrijving en GPX bestanden) die eventueel naar wens aangepast kan worden, deskundig advies, een reisplan met tips en alle praktische informatie die nodig is. We regelen accommodatie in kleinschalige bed & breakfasts, vakantieboerderijen of ho(s)tels en waar nodig bagagetransport en huurfietsen (tour/trekkingfietsen, racefietsen, mountainbikes en elektrische fietsen).

 • Slovenië kenners

  Ons team bestaat uit Slovenen en Nederlanders die vanuit Nederland en Slovenië werken. We kunnen daardoor uitstekende verbindingen leggen tussen jouw wensen en de mogelijkheden die Slovenië biedt die uit te laten komen.

 • Op maat

  Omdat we dé Slovenië expert zijn én echte specialisten in huis hebben, kunnen we de reizen zo aanpassen dat ze aan jouw wensen voldoen. 

 • Fietsexperts in huis

  De routes zijn ontworpen door Mark die al ruim een decennium in Slovenië woont en hier dagelijks fietst.  Daarnaast kent hij als oud-ploegleider van een professioneel Sloveens wielerteam en auteur en curator van wielerexposities de Sloveense fietscultuur.

 • Kwaliteit en boetiek

  We willen graag dat je optimaal geniet van het echte Slovenië. Kwaliteit, authenticiteit, persoonlijke aandacht en service zijn sleutelbegrippen voor ons.

 Onze fietsexpert: Mark

,,Toen ik 15 jaar geleden voor het eerst in Slovenië fietste, was ik prettig verrast. Bergen, bossen, wijngaarden, kust, weilanden; de mooiste wegen leiden er dwars door de mooiste natuur. Dat heb je in meer landen natuurlijk maar in Slovenië is het allemaal zo dicht bij elkaar dat je dit in een rit vanaf de hoofdstad al kan beleven. In de jaren die volgden, is het fietsen hier alleen maar beter geworden. Fietsinfrastuctuur, het aantal fietsers, het fietstalent, de fietscultuur; het is allemaal explosief gegroeid. Zo blijft er altijd weer wat nieuws te ontdekken op de fiets.''

Mark Koghee, assisent ploegleider team BTC City Ljubljana 2015-2019, curator fietsexpositie Ljubljana 2022

Mark op de fiets in Slovenie
Jan
Jan
Fietsvakantie klant

Een schitterende ervaring in het mooie, groene Slovenië. We kozen voor een reisplan met een 7-tal fietsdagen variërend tussen de 50-75 km. De reis bracht ons door bergen, valleien, langs mooie rivieren en schitterende uitzichten. Beelden die nog lang zullen nazinderen. Door te reizen met de fiets heb je een enorme vrijheid en beleef je al deze landschappen terwijl je er echt in zit. De route opgesteld door MijnSlovenie bevatte amper drukke wegen, we hebben nooit het gevoel gehad van tussen het verkeer te rijden. Ook de accommodaties waren allemaal tiptop in orde, telkens met lekker uitgebreid ontbijt. De vriendelijkheid en gastvrijheid van de Sloveense bevolking waren extra troeven. Zeker aan te raden.

Van in het begin een goed gevoel bij MijnSlovenie. Ze zorgden voor een reisplan naar wens met een gevarieerde route, prachtige accommodaties, degelijke fietsen en tips over de bezienswaardigheden. Na het doorhakken van de reisplannen, kregen we een heel uitgebreid reisplan met dag per dag de planning (ook beschikbaar als app op de smartphone) alsook bezienswaardigheden en todo's langs de route. Tevens kregen we een GPX bestand zodat we de route dagelijks konden volgen op onze fietsGPS.

 

Niki
Niki
Fietsvakantie klant

Een hel mooie fietreis samen met mijn Slovenie uitgestippeld . Prachtige natuur met af en toe een stevige stijging, maar heel goed te fietsen met zeer afwisselend onderdak.

Een heel fijne reisorganisatie, die de omgeving erg goed kent en ook veel praktische plaatselijke tips heeft voor bezienswaardigheden/uitstapjes en horeca. Ze zijn erg goed op de hoogte van de alle mogelijkheden en zijn altijd bereid tips en adviezen te geven, waardoor wij een op maat gemaakt reisadvies hebben gekregen en een hele mooie fietsvakantie hebben gehad, door de prachtige natuur in en rond het Triglav park en de Socavallei.

Niki fietsvakantie Slovenie

Moniek
Moniek
Fietsvakantie klant

Het was een prachtige fietsvakantie in zeer mooi land. We hebben 2 mooie delen van Slovenië gezien. Zeker een aanrader.

Dankzij de organisatie hebben we over heel mooie fietsroutes gereden.
We werden heel goed geinformeerd en heel belangrijk, op alle onze vragen per mail, werd snel en duidelijk geantwoord. Top!

Moniek fietsvakantie Slovenie

Joke
Joke
Fietsvakantie klant

Prachtige reis door een geweldig natuurgebied. Smaakt echt naar meer.

We zijn zeer tevreden. Bij problemen onderweg werd meteen meegedacht en een oplossing geboden en geregeld.

Clemens
Clemens
Fietsvakantie klant

Een geslaagde fietsvakantie in een prachtig land met heel vriendelijke bevolking. Aanrader!

Clemens fietsvakantie Slovenie

Ed en Anita
Ed en Anita
Fietsvakantie klant

Alle accommodaties zagen er prima uit, ook het personeel was zeer vriendelijk en behulpzaam.

Previous
Next

VEELGESTELDE VRAGEN OVER FIETSVAKANTIES

Wat kan je van een fietsvakantie in Slovenië verwachten, hoe zijn de wegen en is er bagagevervoer geregeld? Lees meer informatie over onze fietsvakanties in deze veelgestelde vragen.

Begin je fietsavontuur...