Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

Fietsvakanties

Ontdek Slovenië per fiets met jouw Slovenië specialist

Glooiend en slingerend over bergen en heuvels, door bossen, dorpjes en stadjes en langs rivieren en meren. Stap op de fiets en ontdek de enorme veelzijdigheid van Slovenië. Er is geen betere manier om deze Europese parel te ontdekken dan per fiets. We bieden fietsreizen aan voor fietsers van elk niveau. Of je nou ontspannen wilt rondtoeren of op zoek bent naar de ultieme fietsuitdaging, wij hebben de perfecte rit voor je.

Waarom fietsen met Mijn Slovenië?

 • Slovenië kenners

  We zijn de enige in Slovenië gespecialiseerde touroperator in de Nederlandse taal. Wij zijn Slovenen en Nederlanders die vanuit Nederland en Slovenië werken. We kunnen daardoor uitstekende verbindingen leggen tussen jouw wensen en de mogelijkheden die Slovenië biedt die uit te laten komen.

 • Fietsexpert in huis

  We hebben een echte fietsexpert in ons team. Mark Koghee woont in Slovenië en is daar bijna elke dag op de fiets te vinden. Hij is bij verschillende fietsprojecten in het land betrokken en was ploegleider bij het professionele Sloveense vrouwenwielerteam BTC City Ljubljana. 

 • Op maat

  Omdat we dé Slovenië expert zijn én een echte fietskenner in huis hebben, kunnen we de reizen zo aanpassen dat ze aan jouw wensen voldoen. En als dat niet genoeg is, kunnen we zelfs een reis helemaal nieuw samenstellen op basis van jouw wensen.

 • Kwaliteit en boetiek

  We willen graag dat je optimaal geniet van het echte Slovenië. Kwaliteit, authenticiteit, persoonlijke aandacht, service zijn sleutelbegrippen voor ons. 

We hebben partners voor fietsverhuur van goede kwaliteit. Je kan kiezen uit racefietsen, trekkingfietsen, mountainbikes, elektrische trekkingfietsen en elektrische mountainbikes. De routes zijn samengesteld door de Mijn Slovenië fietsexpert en de mountainbike routes door Sloveense partners.

Elke fietsvakantie is inclusief accommodatie in kleinschalige bed & breakfasts, vakantieboerderijen of ho(s)tels.

De meeste fietsreizen zijn zonder gids, maar wel met routebeschrijvingen en een kaart. Een uitzondering zijn de mountainbike reizen waarbij je de begeleiding van een lokale gids krijgt.

FIETSCATEGORIEËN VAN MIJN SLOVENIË

Let op: deze kunnen afwijken van andere tour operators.

TOT 70 KM/DAG

CATEGORIE 1

Terrein:
zo makkelijk als mogelijk, weinig grote klimmen (in sommige etappes is een grotere klim onvermijdelijk), geen cols

Routes:
meestal kleine wegen door de natuur, soms een fietspad, grotere weg als er geen alternatief is

Geschikt voor:
fietsers met goede conditie en ervaring met fietsen in heuvelachtig terrein

Afstand:
50-70 km per dag

Hoogtemeters per dag:
rond 500 m

70+ KM/DAG

CATEGORIE 2

Terrein:
af en toe een pittige klim, ook echte col mogelijk (op die dag houden we de afstand beperkt)

Routes:
meestal kleine wegen door de natuur, soms fietspaden, grotere weg als er geen alternatief is

Geschikt voor:
goed getrainde fietsers met ervaring in bergachtig terrain

Afstand:
70-100 km per dag

Hoogtemeters per dag:
500-1500 m

LIEVER MAKKELIJKER FIETSEN?

HUUR VIA MIJN SLOVENIË EEN E-FIETS.

Heb je moeite met klimmen maar wil je wel graag eens in Slovenië fietsen, huur dan een elektrische fiets. Met een e-bike kom je op elke klim met gemak boven. Het is de ideale fiets om Slovenië ontspannen te ontdekken.

onze selectie en aanbod

Mijn Slovenië fietsreizen zijn individuele vakanties inclusief accommodatie, routebeschrijvingen, kaarten, GPS navigatie (waar het mogelijk is), steun en advies.

Fietshuur en bagagevervoer zijn optioneel.

// LANGEASFSTANDSFIETSVAKANTIE

// DAGELIJKSE FIETSTOCHTEN UIT 1 STANDPLAATS  

// COMBI-REIZEN MET WANDELREIZEN OF ANDERS

// OP MAAT

Fietsen in drie regio’s

FIETSVAKANTIE met standplaatsen Fietsen in drie regio's  VERKEN DE MAGNIFIEKE ALPEN, GENIET VAN LEVENDIG LJUBLJANA EN GENIET VAN DE RUST IN EEN PRACHTIG WIJNGEBIED Slovenië heeft zoveel variatie dat je in dezelfde fietsreis meerdere vakanties kan beleven. Tijdens deze fietsvakantie...

Vele gezichten van Slovenië per fiets

LANGEAFSTANDS FIETSVAKANTIE De vele gezichten van Slovenië per fiets DOORKRUIS DE ALPEN, FIETS LANGS WIJNGAARDEN, ROL DOOR DORPJES EN STADJES, VAN BERG NAAR BOS, VAN MEER NAAR RIVIER.  Voor de fietstoerist heeft Slovenië iets wat geen enkel ander land heeft. En...

Bike Slovenia Green

DUURZAME FIETSVAKANTIE Bike Slovenia Green ONTDEK DE BIJZONDERE VARIATIE VAN SLOVENIË VANAF HET ZADEL EN DRAAG INTUSSEN JE STEENTJE BIJ AAN DUURZAAM TOERISME Slovenië heeft grofweg vier verschillende landschappen en tijdens deze fietsvakantie ga je ze allemaal binnen een week...

In het spoor van het Sloveense talent

Sloveense fiets-tiendaagse In het spoor van het Sloveense talent Uitdagende en afwisselende fietsreis voor ervaren fietsers. Ook geschikt voor als je met niet-fietsers op vakantie gaat. Sloveens wielertalent zet Slovenië de laatste jaren op de kaart als fietsland. Dat talent...

Kies je FIETSavontuur