FIETSVAKANTIES IN SLOVENIE

FIETSEN DOOR GEVARIEERD SLOVENIË

Ontdek tijdens een fietsvakantie wat Slovenië zo'n prachtig fietsland maakt. Onze individuele fietsreizen laten je kennismaken met het beste dat Slovenië fietsliefhebbers heeft te bieden; prachtige wegen en uitzichten, uitdagende klimmen, gevarieerde natuur en een snel groeiende fietscultuur. Benieuwd naar het land dat 's werelds beste wielrenners Tadej Pogačar en Primož Roglič heeft voortgebracht, ontdek het met een fietsrondreis of een fietsvakantie vanuit vaste standplaatsen waarbij je in speciaal door ons geselecteerde accommodaties verblijft en optimaal profiteert van onze lokale kennis. Hier lees je meer over fietsen in Slovenië en de verzorgde fietsreizen die wij voor jou hebben.

Fietsen door Alpen en wijnvelden

In een rit van nog geen zestig kilometer fietsen van de Alpen naar mediterraanse wijnheuvels. Dat is wat Slovenië zo speciaal maakt. Het land is een van de weinige, wellicht wel enige, bestemming waar je in een korte rit een ander klimaat in kan fietsen.

Tijdens onze fietsreizen ontdek je behalve de mooiste ook heel veel verschillende landschappen. Van de hoofdstad Ljubljana en de vlakke weiden eromheen, naar glooiende wegen, naar bossen, naar echte bergen, naar wijngaarden en naar karstlandschap waar de grotten ook onder de grond voor natuurschoon zorgen.

We hebben onze Vele Gezichten van Slovenie fietsvakantie niet voor niets zo genoemd. Deze individuele reis met bagagevervoer laat je kennismaken met de grote variatie die de Sloveense natuur te bieden heeft.  Je fietst dagelijks rond de 60 kilometer over fietspaden en rustige wegen langs veel bezienswaardigheden en slaapt in kleine (boutique) accommodaties. Fietsen en genieten, daar gaat het bij deze fietsreis om.

fietsvakantie Slovenie - route door Brda

va. 903.00 € p.p.
9-16
De vele gezichten van Slovenië per fiets

Een mini Ronde van Slovenië voor de fietstoerist. Ritten van 40 tot 70 kilometer per dag brengen je naar hoofdstad Ljubljana, door de alpen, wijngaarden en bossen. Naast de route en accommodaties regelen wij het bagagevervoer en eventueel huurfietsen ook voor je.

Lees meer

Fietsreis zonder zorgen 

De traditionele fietsrondreis van accommodatie naar accommodatie is niet voor iedereen wat. Iedere dag weer in- en uitpakken, sommigen worden er alleen maar gestresst van. Toch je fietsrit moeten maken terwijl het de hele dag giet van de regen, het kan voor sommigen de hele vakantie verpesten. In Slovenië kun je vanaf twee of drie standplaatsen heel goed een fietsrondreis maken die je toch laat kennismaken van de grote variatie van het land.

We hebben verschillende standplaatsen geselecteerd en van daaruit routes gemaakt die fietsers het beste van Slovenië laat ervaren zonder de zorgen van het veelvuldig wisselen van accommodatie en de verplichting de geplande rit van de dag de voltooien.

Er zijn routes voor de fietser die graag een uitdaging wil en voor de recreactieve fietser voor wie puur genieten voorop staat. Voor elk wat wils dus.

 

va. 381.00 € p.p.
7-14
Flexibele fietsreis: Fietsritten vanuit standplaatsen

Met deze reis verken je het land fietsend vanuit een aantal standplaatsen. Ontdek de bergen, de mediterraanse heuvels en/of de vlakke weilanden. Met onze unieke routes profiteren fietsers van elk niveau van onze kennis, of je nou de meest uitdagende routes van meer dan 100 kilometer per dag wilt rijden of af en toe een ontspannen toertje van 30 kilometer.

Lees meer

Uitdagingen voor wielrenners

Voor de fietsers die graag met de racefiets uitdagingen aan gaan, heeft Slovenië de mooiste beklimmingen. De hoogste klim Mangart is in dezelfde rit te combineren met de meest legendarische; Vršič. Onze racefietsreis is een Ronde van Slovenië met etappes van 80 tot 120 kilometer per dag (meer op verzoek is ook mogelijk).

In deze etappekoers bedwing je niet alleen maar cols. Je fietst ook over glooiende tot soms zelfs vlakke wegen. Want het is vooral de variatie in fietsterrein dat Slovenië zo'n goede trainingsgrond maakt voor vedetten als Tadej Pogačar, Primož Roglič en Matej Mohorič. Grote kans trouwens dat je een van hen tijdens een van de ritten tegen komt.

 

fietsen Vrsic 14% racefiets

va. 835.00 € p.p.
8-15
Op de racefiets door Slovenië

Onze Ronde van Slovenië. Etappes van 80 tot 120 kilometer (of meer op verzoek) laten je kennismaken met fietsmekka Slovenië, van de hoofdstad tot de kust en van wijngaarden tot de hoogste passen in de Julische Alpen. Hier in het land van Pogi en Rogla wachten je uitdagende klimmen, adembenemende uitzichten en machtig mooie slingerende wegen en fietspaden.

Lees meer

Fietsroutes door kenners

Slovenië mag dan niet zo bedekt zijn met fietspaden als Nederland, het dichte netwerk van kleine wegen maakt dat het toch prettig fietsen is. Slovenië is ons thuis en we hebben zelf zorgvuldig de routes samengesteld. Boek je bij ons een fietsvakantie dan krijg je een unieke route (beschrijving en GPX bestanden) die eventueel naar wens aangepast kan worden, deskundig advies, een reisplan met tips en alle praktische informatie die nodig is. 

Omdat we dé Slovenië expert zijn én echte specialisten in huis hebben, kunnen we de routes deels aanpassen aan jouw wensen.

Onze routeplanner Mark, is zelf fervent fietser, oud-wielrenner, voormalige ploegleider bij een professionele Sloveense wielerploeg en fietskenner die in Slovenië geregeld geraadpleegd wordt.

Slovenie te fiets

Jan
Jan
Fietsvakantie klant

Een schitterende ervaring in het mooie, groene Slovenië. We kozen voor een reisplan met een 7-tal fietsdagen variërend tussen de 50-75 km. De reis bracht ons door bergen, valleien, langs mooie rivieren en schitterende uitzichten. Beelden die nog lang zullen nazinderen. Door te reizen met de fiets heb je een enorme vrijheid en beleef je al deze landschappen terwijl je er echt in zit. De route opgesteld door MijnSlovenie bevatte amper drukke wegen, we hebben nooit het gevoel gehad van tussen het verkeer te rijden. Ook de accommodaties waren allemaal tiptop in orde, telkens met lekker uitgebreid ontbijt. De vriendelijkheid en gastvrijheid van de Sloveense bevolking waren extra troeven. Zeker aan te raden.

Van in het begin een goed gevoel bij MijnSlovenie. Ze zorgden voor een reisplan naar wens met een gevarieerde route, prachtige accommodaties, degelijke fietsen en tips over de bezienswaardigheden. Na het doorhakken van de reisplannen, kregen we een heel uitgebreid reisplan met dag per dag de planning (ook beschikbaar als app op de smartphone) alsook bezienswaardigheden en todo's langs de route. Tevens kregen we een GPX bestand zodat we de route dagelijks konden volgen op onze fietsGPS.

Niki
Niki
Fietsvakantie klant

Een hel mooie fietreis samen met mijn Slovenie uitgestippeld . Prachtige natuur met af en toe een stevige stijging, maar heel goed te fietsen met zeer afwisselend onderdak.

Een heel fijne reisorganisatie, die de omgeving erg goed kent en ook veel praktische plaatselijke tips heeft voor bezienswaardigheden/uitstapjes en horeca. Ze zijn erg goed op de hoogte van de alle mogelijkheden en zijn altijd bereid tips en adviezen te geven, waardoor wij een op maat gemaakt reisadvies hebben gekregen en een hele mooie fietsvakantie hebben gehad, door de prachtige natuur in en rond het Triglav park en de Socavallei.

 

Moniek
Moniek
Fietsvakantie klant

Het was een prachtige fietsvakantie in zeer mooi land. We hebben 2 mooie delen van Slovenië gezien. Zeker een aanrader.

Dankzij de organisatie hebben we over heel mooie fietsroutes gereden.
We werden heel goed geinformeerd en heel belangrijk, op alle onze vragen per mail, werd snel en duidelijk geantwoord. Top!

 

Joke
Joke
Fietsvakantie klant

Prachtige reis door een geweldig natuurgebied. Smaakt echt naar meer.

We zijn zeer tevreden. Bij problemen onderweg werd meteen meegedacht en een oplossing geboden en geregeld.

Clemens
Clemens
Fietsvakantie klant

Een geslaagde fietsvakantie in een prachtig land met heel vriendelijke bevolking. Aanrader!

 

Ed en Anita
Ed en Anita
Fietsvakantie klant

Alle accommodaties zagen er prima uit, ook het personeel was zeer vriendelijk en behulpzaam.

Previous
Next

Van mei tot en met oktober. In juli en augustus moet je op warmer weer rekenen en op sommige routes is het drukker. In mei en oktober kan het wat kouder zijn als je hoger in de bergen bent, maar de natuur is wel heel mooi.

De beste perioden zijn juni en begin september.