FLEXIBELE

fietsrondreis

Fietsritten vanuit standplaatsen

 • Ritten vanuit accommodatie

 • Kies zelf locatie en duur

 • Kies zelf zwaarte

 • Gevarieerde routes

Met deze reis verken je het land fietsend vanuit een aantal standplaatsen. Ontdek de bergen, de mediterraanse heuvels en/of de vlakke weilanden. Met onze unieke routes profiteren fietsers van elk niveau van onze kennis, of je nou de meest uitdagende routes van meer dan 100 kilometer per dag wilt rijden of af en toe een ontspannen toertje van 30 kilometer.

TYPE VAKANTIE

Fietsvakantie

Aantal dagen

7 of 9 dagen (+ dagen mogelijk)

Geschikt voor

Stel / familie / kleine groep

Janca
Janca

Het was super geregeld en de accomodaties waren goed. Vooral de laatste in Slovenske Konjice was een erg lieve vrouw. We hebben naar ons idee veel van het land gezien op een sportieve manier. Ik heb wat foto’s toegevoegd om beeld te geven aan mijn v

Clemens
Clemens

Een geslaagde fietsvakantie in een prachtig land met heel vriendelijke bevolking. Aanrader!

Chris
Chris

Supermooi land en vriendelijke mensen. Heel correcte service, een echte aanrader.

Previous
Next

Met deze fietsvakantie ervaar je de grote variatie van Sloveense landschappen en klimaten. Tijdens de reis maak je gebruik van eigen vervoer. De geselecteerde standplaatsen in deze reis bieden afwisselende fietsroutes.

De vakantie is geschikt voor iedereen, elke bestemming heeft routes die relatief vlak zijn of licht heuvelachtig en routes met uitdagende klimmen - bekijk de variaties en boek de juiste fietsvakantie die past bij jouw fietsniveau en fietswensen. Zijn er in jouw gezelschap fieters van verschillende niveaus dan kunnen wij voor de minder goed getrainde fietsers een e-bike boeken. 

Deze fietsvakantie biedt veel gemoedsrust voor de reiziger, omdat er geen schema is waarbij je iedere dag in moet pakken en van accommodatie moet wisselen. Is er een dag met erg slecht weer, dan hoef je niet te fietsen en kun je iets anders doen en eventueel een korter ritje maken als het opklaart. De vakantie is ook voordelig omdat je geen gebruik hoeft te maken van bagagevervoer.


Kenmerken van deze reis

 • Fietsvakantie met vaste standplaatsen en dagtochten
 • Comfortabele accommodaties en slechts drie keer wisseling van accommodatie
 • Geschikt voor zowel ervaren als onervaren fietsers
 • Verschillende routes per standplaats
 • Routebeschrijvingen, GPS tracks en overzichtskaart inbegrepen
 • Verblijf bij fietser-vriendelijke accommodaties (veilige fietsenstalling binnen)

De drie regio's waar je verblijft zijn heel afwisselend. Je verblijft in de Julische Alpen in het noordwesten van Slovenië. Hier ontdek je het schattige middeleeuwse stadje Radovljica. Fiets naar het stadje Kranj, naar het wereldberoemde Bled, de karakteristieke dorpjes van de Gorenjska regio of over de panoramische weg naar Tržič. Radovljica, centraal in deze regio, kent ook een fietsknooppuntennetwerk op Nederlandse leest. Je maakt op de routes vooral gebruik van rustige, kleine wegen.

Ook verblijf je in de gezellige hoofdstad Ljubljana. Ljubljana ligt centraal in het land in een gevarieerd landschap; in elke windrichting fiets je een andere omgeving tegemoet. Verken de stad met de fiets (het oude centrum is autovrij). Rijd door het centrum en de mooiste plekjes daarbuiten, fiets door natuurgebied Barje ten zuiden van Ljubljana of fiets door de vallei langs en over de bergen ten westen van de stad; de Polhov Gradec Dolomiti. Rond Ljubljana kun je bijna helemaal vlak fietsen maar voor de liefhebbers hebben we ook een aantal routes met prachtige en uitdagende klimmen waar het uitzicht fenomenaal is.

Daarnaast ga je naar de een rustige, authentieke provincie met heuvels en wijngaarden. Fiets over één van de mooiste fietspaden van het land en maak rondjes door een groene heuvelachtig sprookjesland. Het terrein is heuvelachtig en de wegen zijn rustig. Ook zijn er verschillende kastelen in de omgeving. 

Per locatie geven we je een paar routes met routebeschrijving. Je kunt zelf kiezen welke route je op welke dag gaat doen. Ook krijg je van ons een routekaart mee en je kunt GPX bestanden van de routes krijgen. Daarnaast krijg je in de reisplan tips voor fietsen in Slovenië en uitgebreide bestemmingsinfo.

Onderweg verblijf je bij zo veel mogelijk boetiek-accommodaties. Tijdens het boeken kun je kiezen tussen standaard- en premiumaccommodaties, ontbijt of met kitchenette, aparte slaapkamers. Wij boeken altijd de beste accommodatie die binnen het budget valt en beschikbaar is. Hoe eerder je boekt, des te betere accommodaties nog beschikbaar zijn. Omdat wij met kleinschalige accommodaties werken is het onmogelijk om op de website te laten zien welke accommodaties wij voor je gaan boeken. Ongeveer een week na je boeking sturen we je een document met de details van de geboekte accommodaties en andere services. 


Hoogtepunten van deze reis

 • Unieke fietsroutes
 • Het meer van Bled
 • Middeleeuwse stadje Radovljica
 • Hoofdstad Ljubljana
 • Adembenemende uitzichten
 • Authentieke kleine dorpjes
 • Kleinschalig wijngebied

Ontdek hier de variaties van de Fietsvakantie 3 regio's. Bepaal welke optie het beste bij jou past. Daarna kun je via bovenstaande tabbladen de prijs berekenen en boeken. Ben je benieuwd naar de fietsroutes per dag, dan kun je aan de rechterkant van deze pagina de Route bekijken.

1) Variatie De uitdaging: De ultieme fietservaring met lange ritten

Ontdek alles wat Slovenië voor fietsers te bieden heeft. De mooiste wegen en routes, de mooiste klimmen en uitzichten. Kies je voor deze optie dan rijd je de langste ritten. Bergen worden hier niet overgeslagen en soms zoeken we de mooiste klimmen juist op. Voor de afwisseling en nodige ontspanning vind je ook wat ritten die vrij vlak zijn. Dit is de versie voor de meest enthousiaste fietsers die Slovenië met de racefiets willen ontdekken.

Voor wie:

 • Goed getrainde fietsers met ervaring in heuvelachtig tot bergachtig terrein.
 • Voor wie meerdere grote klimmen per dag en langere fietsroutes een leuke uitdaging vindt.

Kenmerken van deze variatie:

 • Aantal fietsroutes: 9
 • Afstanden: 60 - 120 km per dag
 • Terrein: Vlak, heuvels en bergen. 
 • Soort wegen: meestal kleine wegen door de natuur of tussen de dorpen, soms een fietspad, reken bijna dagelijks op een klein stuk op een grotere weg (als er geen alternatief is).

2) Variatie Toerfietsen: De mooiste routes in kortere ritten

Fietsend krijg je een mooi totaalbeeld van Slovenië. Ook hier worden klimmen niet overgeslagen, maar het aantal te overwinnen hoogtemeters en de afstanden zijn een stuk minder dan in optie 1. Deze optie is voor fietsliefhebbers die ook wat tijd willen hebben om bezienswaardigheden te bezoeken, maar wel de volledige Sloveense fietservaring willen hebben.

De Toerfietsen variatie bieden wij als 7-daagse en als 9-daagse fietsvakantie.

Voor wie:

 • Fietsers met goede conditie en ervaring met fietsen in heuvelachtig terrein.
 • Voor wie nog steeds een grotere klim per dag geen probleem vindt of meerdere kleinere klimmen.
 • Geschikt voor families met kinderen vanaf 14 jaar als ze de afstanden en klimmen geen probleem vinden.

Kenmerken van deze variatie:

 • Aantal fietsroutes: 9
 • Afstanden: 40 - 70 km per dag
 • Terrein: Zo vlak mogelijk, maar nog steeds heuvelachtig en af en toe een klim.
 • Soort wegen: meestal kleine wegen door de natuur of tussen de dorpen, soms een fietspad, reken bijna dagelijks op een stukje op een grotere weg (als er geen alternatief is).

3) Variatie Tochtjes: Een vleugje fietsen  

Maak kennis met het fietsen in Slovenië. Korte fietsritten introduceren je met het Sloveense landschap. Naast het fietsen heb je veel tijd voor andere activiteiten. Deze routes zijn ook geschikt voor families.

Voor wie:

 • Fietsers die houden van actief te zijn, maar geen zin of de conditie hebben voor grote afstanden en klimmen.
 • Deze variatie is ook geschikt voor families met kinderen vanaf 10 jaar. 

Kenmerken van deze variatie:

 • Aantal fietsroutes: 6
 • Afstanden: 20 - 40 km per dag
 • Terrain: Best vlak, alleen kleinere klimmen af en toe (vergelijkbaar met fietsen door de duinen).
 • Soort wegen: meestal kleine wegen door de natuur of tussen de dorpen, soms een fietspad, reken bijna dagelijks op een kort stukje op een grotere weg (als er geen alternatief is).

.

Wat is de beste tijd voor deze vakantie in Slovenie?

Van april tot en met oktober. In juli en augustus moet je op warmer weer rekenen en op sommige routes is het drukker. In april en oktober kan het wat kouder zijn als je hoger in de bergen bent, maar de natuur is wel heel mooi. De beste maanden zijn mei, juni, september en begin oktober.

Is dit een groepsreis of een individuele reis?

Het is een individuele reis. Je kunt zelf een reisgezelschap samenstellen met familie of vrienden. Je kunt eventueel ook alleen op pad gaan.

Moet ik een ervaren fietser zijn?

Nee, dat is niet nodig. Iedere fietsliefhebber kan de fietsvakantie met dagtochten doen. Je kiest zelf welke variatie het beste bij je reisgezelschap en ervaring passen. Een goede fysieke conditie is natuurlijk wel gewenst. Twijfel over je fysieke conditie, dan raden wij je om een e-bike bij te boeken.

Hoe zijn de wegen?

De routes gaan zoveel mogelijk over kleine rustige wegen. De wegen in Slovenië zijn over het algemeen rustig en goed onderhouden. Je deelt de weg meestal wel met ander verkeer; er zijn niet veel fietspaden.

Welke uitrusting heb ik nodig?

Je kan je eigen fiets mee nemen of een fiets bij boeken.

In het reisplan op maat krijg je van ons een checklist voor je bagage.

Is er technische ondersteuning?

Nee, maar in het reisplan geven we je tips voor de situaties als je pech krijgt of materiaal wilt inslaan. 

Is deze reis ook geschikt voor gezinnen?

Ja - de relax variatie, mits iedereen een goede fysieke conditie heeft. Voor gezinnen met jonge kinderen raden wij deze reis niet.

Gaat er een gids mee?

Nee, je krijgt van ons wel een wegenkaart met getekende routes en een reisplan met fietsroutes mee, inclusief de gpx routes.

Kan mijn hond mee met deze reis?

Nee, dat is niet mogelijk. 

Is dit een reis met eigen vervoer?

Je regelt de reis naar Slovenië zelf, maar we kunnen je wel hierover adviseren. Het is mogelijk de reis naar Slovenië met de auto, trein of het vliegtuig te maken. 

Het makkelijkst is deze wandelvakantie met de auto te doen - om naar de accommodaties te rijen. Wel is het ook mogelijk om gebruik te maken van de openbare vervoer. Reis je met de OV, laat het aan ons weten zo dat wij de accommodaties dichtbij de treinstations voor je boeken.

Wat te doen als het slecht weer is?

Is het een dagje slecht(er) weer? Dan kun je kiezen voor een verkortere route of een andere activiteit. In het reisplan op maat dat je van ons mee krijgt, vind je ook tips wat je kunt zien / doen bij een dagje regenachtig weer. Er zijn ook vele natuurschatten te ontdekken, kleine schattige dorpjes en goede restaurants of plekken voor de proeverijen.

Moet ik de activiteit(en) nu al boeken?

Dat is zeker aan te raden. Als je alleen accommodaties boekt, is er geen sprake van een pakketreis. Wil je de activiteit later toch nog een dagje opschuiven of een ander tijdstip afspreken? Dan is dat bijna altijd mogelijk in overleg met de aanbieder van de activiteit.

Wat kan ik van het reisplan verwachten?

Naast alle praktische informatie over fietsen in Slovenie en de fietsroutes, krijg je van ons een reisplan met daarin allerlei tips. Denk aan tips voor restaurants, zwemplekjes, unieke plekjes en tips wat je kunt zien / doen naast de reeds geplande activiteiten. Daarnaast bevat het reisplan algemene informatie over je reis en de vouchers voor de accommodaties, evenals specifieke informatie over de regio waar je verblijft.

Ontdek de variatie van Slovenië tijdens een bijzondere fietsvakantie!

Slovenië is een verrassend fietsland. Je wilt routes die bij jou passen.
Vraag ons om een aanbod en ga goed voorbereid op pad.