FIETSVAKANTIE

met racefiets

Op de racefiets door Slovenië

 • 7 DAAGSE FIETSREIS

 • BAGAGEVERVOER GEREGELD

 • UNIEKE FIETSROUTE

 • UIT TE BREIDEN MET UITDAGENDE KLIMMEN

Fiets je eigen Ronde van Slovenië in zeven dagen. Van de hoofdstad tot de kust en van wijngaarden tot de hoogste bergpas in de Julische Alpen. Er wachten uitdagende klimmen, adembenemende uitzichten, prachtige wegen. Na het rijden van deze route zal je begrijpen waarom die Slovenen zo succesvol zijn op de fiets.

TYPE VAKANTIE

Fietsvakantie (categorie 2)

Aantal dagen

7 nachten (+/- dagen mogelijk)

Gechikt voor

Stel / Solo / Kleine groep

Vrsicpas Slovenie
Slovenie fietsroute
fietsen Soca
Fietsen in Ljubljana
Ljubljana fiets
fietsen slovenie fietsvakantie
Postojna fiets
kasteel Predama Slovenie
parenzana kust fietsen
fiets Slovenie kust
fietsvakantie parenzana slovenie
Kras plateau Slovenie
wijngaarden in Vipava vallei
fietsvakantie Slovenie west
Soca met fiets
fiets bergpas Slovenië
Vrscipas met fiets
fietsen Vrsic 14% racefiets
Soča vallei fietsvakantie Slovenie

In de etappes van deze fietsrondreis ontdek je het beste wat Slovenië de fietsliefhebber te bieden heeft. De routes zijn avontuurlijk en uitdagend, de omgeving adembenemend mooi. Je bedwingt de bekendste klimmen en fietst door de mooiste regio's. Fietsend over overwegend rustige wegen zal je je af en toe zelf misschien wel Tadej Pogačar of Primož Roglič wanen.  Dit is het thuisterrein van de Sloveense vedetten.

Meer van deze route zie je in ons verhaal Wereldreis in drie dagen.


KENMERKEN VAN DEZE REIS

 • Zes dagen op de fiets
 • Ongeveer 80 - 120 kilometer per dag
 • Nagenoeg alleen asfalt
 • Comfortabele accommodaties met fietsenstalling
 • Bagagevervoer inbegrepen

De fietsvakantie begint in het gezellige Kranjska Gora (je kunt ook in een van de andere etappeplaatsen starten), omringd door hoge bergtoppen. Je gaat allereerst richting hoofdstad Ljubljana. Het grootste deel van de rit gaat bergaf, op enkele flinke kuitenbijters na, waaronder de klim naar het mooie uitzichtpunt Jamnik. Vlak voor het binnenrijden van Ljubljana passeer je het clubhuis van Tadej Pogačar, te herkennen aan een grote gele paal met fiets erop naast het pand. Vanuit Ljubljana fiets je via het beboste en ultrarustige plateau van Bloke naar Postojna.

Na doet de route mediterraans Slovenië aan. Over het Karstplateau fiets je naar de kust waar je na een heerlijke lange afdaling aankomt. Je houdt het mediterrane gevoel nog even vast weer terug omhoog over de Kras en richting de Vipava vallei, een gebied met wijnen van hoge kwaliteit. Vanaf de Vipava Vallei volg je de koninginneetappe uit de Ronde van Joegoslavië 1969 met finish op Vršic. De etappe en de ronde werden gewonnen door Joop Zoetemelk. Je doorkruist de Soča vallei en bedwingt de Vršič pas - met 1.611 meter de hoogste Sloveense doorgaande bergpas. De afdaling van de 50 bochten tellende pas brengt je weer in Kranjska Gora. Optioneel kun je in de Soča Vallei ook nog de berg Kolovrat (bekend uit de Giro d'Italia en Ronde van Slovenië) en de hoogste berg Mangart beklimmen.

De afstanden zijn dagelijks 80 tot maximaal 120 kilometer. Op verzoek is langer ook mogelijk. Een groot deel van de fietsvakantie gaat over glooiende wegen, met elke dag wel een mooie klim. De laatste etappe gaat over de uitdagende Vršič pas. Met een extra dag of een iets langere koninginnerit kun je ook de (doodlopende) Mangart pas beklimmen (2072 meter). Je fietst over geasfalteerde wegen, optimaal voor de racefiets.

Het is mogelijk een groot deel van de route met de trein te doen. Heb je een dag slecht weer, dan kun je zo naar de volgende accommodatie. Je kunt de reis verlengen door een extra fietsdag toe te voegen of rustdagen in te plannen.


Hoogtepunten van deze reis

 • Bergpas Vršič
 • Triglav Nationaal Park
 • Meer van Bled
 • Klim naar Jamnik
 • Hoofdstad Ljubljana
 • Plateau van Bloke
 • Grotten van Postojna en kasteel Predjama
 • Sloveense kust
 • Kras-plateau
 • Monument Cerje
 • Wijngebied Vipava vallei
 • De kust
Kranjska Gora

KRANJSKA GORA

Ontdek het hier

Ljubljana

LJUBLJANA

Ontdek het hier

Postojna

POSTOJNA

Ontdek het hier

Kust

KUST

Ontdek het hier

Vipava vallei/Kras

VIPAVA VALLEI/KRAS

Ontdek het hier

Soca vallei

SOCA VALLEI

Ontdek het hier

TIJDENS DE FIETSTOCHT

De accommodaties liggen op de route en zijn ‘fietser-vriendelijk’ (er is onder meer stallingsruimte voor fietsen). Je verblijft in kleinschalige en middelgrote hotels of pensions. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Bij de meeste accommodaties is het ook mogelijk te dineren en soms kun je van tevoren al een verblijf op basis van halfpension boeken. Daarnaast zijn er op iedere locatie restaurants op korte fiets- of loopafstand te vinden.

Je slaapt in een tweepersoonskamer met een privé badkamer.
Sommige accommodaties hebben een aanvullend aanbod, zoals wellness. Daarnaast liggen de meeste accommodaties niet ver van een bus- en/of treinstation, zodat je eventueel ook een dagje (deels) met het openbaar vervoer kunt als het minder mooi weer is of je weinig energie hebt. De accommodaties liggen ook centraal voor diverse bezienswaardigheden en je kunt dus ook goed een rustdag inplannen om meer van de omgeving te zien.

VOOR EN NA DE FIETSTOCHT

Je kunt voorafgaand aan en na afloop van de fietsvakantie kiezen om langer in Slovenië te verblijven.
Dit is optioneel en alle type accommodaties zijn mogelijk in verschillende regio's. Sommige regio's zijn ook geschikt voor dagtochten op de fiets.

Wat is de beste tijd voor deze vakantie in Slovenie?

Van medio april tot medio oktober. In juli en augustus is het een stuk drukker en moet je rekening houden met hoge(re) temperaturen. Eerder in de maand april of later in de maand oktober is ook mogelijk, maar houd rekening met lagere temperaturen en een grotere kans op neerslag.

Is dit een groepsreis of een individuele reis?

Het is een individuele reis. Je kunt zelf een reisgezelschap samenstellen met familie of vrienden. Je kunt eventueel ook alleen op pad gaan.

Moet ik een ervaren fietser zijn?

Ja, dat is nodig. De afstanden zijn behoorlijk en je overbrugt ook veel hoogtemeters.

Hoe zijn de wegen?

De route gaat zoveel mogelijk over kleinere, rustige wegen. Af en toe zit er ook een fietspad in de route. De meer bekende klimmen, zoals die van de Vršič pas, kunnen drukker zijn met ander verkeer op de weg.

Welke uitrusting heb ik nodig?

Je kan je eigen fiets mee nemen of een fiets bij boeken.

In het reisplan op maat krijg je van ons een checklist voor je bagage.

Is er technische ondersteuning?

Nee, maar in het reisplan geven we je tips voor de situaties als je pech krijgt of materiaal wilt inslaan. 

Gaat er een gids mee?

Nee, je krijgt van ons wel een wegenkaart met getekende routes en een reisplan met fietsroutes mee, inclusief de gpx routes.

Hoe kan ik naar Slovenië reizen?

Je regelt de reis naar Slovenië zelf, maar we kunnen je wel hierover adviseren. Het is mogelijk de reis naar Slovenië met de auto, trein of het vliegtuig te maken.

Kom je aan met de vliegtuig, dan raden wij je aan dat wij de vliegveld transfers voor je boeken. De vliegveld heeft namelijk niet de beste OV verbindingen.

Waar blijft mijn voertuig tijdens mijn fietsvakantie?

Je auto blijft op een openbaar parkeerterrein. Je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid. Er zijn verschillende parkeerterreinen beschikbaar. Je kan op ongeveer 5 EUR dag voor de parkeerterrein rekenen.

Bij de hotel is het in algemeen niet mogelijk gratis om auto achter te laten. Maak je je zorgen over de veiligheid van je auto, dan kunnen wij in Kranjska Gora een hotel met een prive parking boeken, dat kost 17 EUR per dag - wil je gebruik van maken, dan laat het aan ons weten bij de boeking.

In het reisplan krijg je gedetailleerde informatie over parkeren en lokale OV connecties. Dan heb je nog 3 weken om voor te bereiden.

Wat te doen als het slecht weer is?

Is het een dagje slecht(er) weer? In sommige etappes kan je deels de trein pakken om naar je volgende bestemming te reizen. Er zijn alleen 2 etappes waar dat helemaal niet mogelijk is. 

Je kan ook je bagagevervoerder bellen en vragen over de mogelijkheden en prijs voor een privé transfer (incl. fietsen). 

Wat kan ik van het reisplan verwachten?

Naast alle praktische informatie over fietsen in Slovenie en de fietsroutes, krijg je van ons een reisplan met daarin allerlei tips. Denk aan tips voor restaurants, zwemplekjes, unieke plekjes en tips wat je kunt zien / doen naast de reeds geplande activiteiten. Daarnaast bevat het reisplan algemene informatie over je reis en de vouchers voor de accommodaties, evenals specifieke informatie over de regio waar je verblijft.

Kan ik de route aanpassen?

Het is mogelijk de fietsvakantie met één dag te verlengen, waarbij je ook de Predel en Mangart pas bedwingt.

Daarnaast kun je rustdagen inplannen en/of extra dagtochten maken vanuit één van de accommodaties waar je onderweg verblijft. 

Hoe is het bagagevervoer geregeld?

's Ochtends wordt de bagage opgehaald bij de accommodatie. Je kunt eventueel al eerder op pad als je vroeg wilt vertrekken; de accommodatie zorgt er dan voor dat de juiste bagage wordt meegegeven. 's Middags wordt de bagage uiterlijk 16.30 uur bij de volgende accommodatie bezorgd. Onderweg hoef je dus alleen de uitrusting voor de fietsdag mee te nemen.

Is dit een pakketreis?

Ja, dit is een pakketreis, omdat zowel accommodaties als vervoer (= bagagevervoer) zijn inbegrepen. De reis valt dus onder de garantieregeling. De verplichte bijdrage voor pakketreizen bij het garantiefonds GGTO is al bij de prijs inbegrepen.

Zie vanaf de fiets de landschappen dagelijks veranderen!

Meerdaagse fietsvakanties zijn complex.
Vermijd stress bij de planning en boek bij ons.