Kies je vakantie

ontdek (at) mijnslovenie.com // +31702173002

Over 9 bergen en 9 rivieren

// Rondreis West-Slovenië //

vanaf 290 EUR per persoon*

Klassieke Sloveense sprookjes hebben steevast hetzelfde intro. Geen 'er was eens', maar 'over negen bergen en rivieren'. Daarna neemt het verhaal je mee naar een kasteel of magisch bos. Het Sloveense intro is niet zo gek, want er zijn niet alleen bergen en rivieren in overvloed in Slovenië; er zijn ook nog eens volop kastelen en wouden. Kortom, Slovenië is zelf een sprookje en hier stellen we je voor hoe je dit sprookje het beste zelf beleeft.

Julische Alpen

// 5 nachten

De Julische (ofwel Juliaanse) Alpen is hét berggebied van Slovenië. Hier liggen de hoogste pieken, hier ligt het nationaal park Triglav en hier maakt de ongerepte natuur de meest overweldigende indruk. Je gaat slenteren langs Alpenmeren, je verpozen aan heldere blauwe rivieren, wandelen naar watervallen en genieten van het uitzicht vanaf terrassen op 2.000 meter hoogte.

Je accommodatie bevindt zich of aan de oostkant van de Julische Alpen in plaatsjes als Radovljica, Bled of Bohinj, aan de oostkant in de Soča Vallei óf bij Kranjska Gora in het noorden. Waar je accommodatie zich ook bevindt, je gaat zeker alle kanten van dit unieke gebied verkennen.

Je verblijft minimaal 5 dagen in het gebied. Die dagen zijn gevuld met het verkennen van de overweldigende natuur en van historische stadjes. Reizigers die hun vakantie graag actief doorbrengen, vinden in dit gebied de beste mogelijkheden. Wandelen is het meest populair (je kunt een bouwsteen 'berghuttentocht' of een bouwsteen 'lange-afstandswandeltocht' toevoegen), maar het aanbod is bijna onuitputtelijk en beslaat het land (fietsen), het water (raften, kajakken) en de lucht (paragliden).

Ljubljana & het hart van Slovenië

// 3 nachten

Geen Europese hoofdstad is zo levendig en sprookjesachtig als Ljubljana, dat tevens één van de kleinste hoofdsteden van Europa is. In de straatjes van het grotendeels verkeersvrije centrum is het altijd een gezellige drukte. Omdat de meeste grote winkels van winkelketens aan de rand van de stad liggen, vind je in het centrum originele winkeltjes en kleine kunstgalerijen. Helemaal top zijn de terassen van  Ljubljana. Niet alleen zijn het er ongekend veel, ze zijn ook nog eens altijd gevuld, het hele jaar door. Veel terrassen vind je langs de rivier Ljubljanica waar aan weerszijden, en over de vele mooie bruggen, geflaneerd wordt. Met het kasteel, dat op een heuvel boven de stad uit torent, is het plaatje van deze sprookjesstad helemaal compleet.

Nog mooier wordt het wanneer je een dagje naar het nabijgelegen middeleeuwse stadje Kamnik gaat, vanwaar je verder kunt gaan naar het bergplateau Velika Planina met een authentiek schaapherdersdorp.

Brda & Vipava Vallei  

// 4 nachten

Het Sloveense sprookje is er één die je met alle zintuigen beleeft. Na een paar dagen in Ljubljana, ga je de beste wijnen proeven die aan de Sloveense bodem ontspringen in de wijnregio’s Brda en de Vipava Vallei. Onderweg kun je nog stoppen bij de Grotten van Postojna. Je verblijft óf in Brda óf in de Vipava Vallei. Beide gebieden zijn mediterraans. Met zijn heuvels, wijngaarden en pijnbomen wordt Brda ook wel het Toscane van Slovenië genoemd. Bovenop de wijnheuvels van Brda liggen dorpjes waarvan de geschiedenis eeuwenlang teruggaat.

De Vipava Vallei is een mediterraanse vallei ingeklemd tussen de Dinarische Alpen en het Karstplateau. Op de heuvels in de vallei en aan de voet van de bergen groeien de wijngaarden. De vallei loopt Italië in en de invloed van het buurland zie en proef je. Geniet van de lokale keuken, sip van de lokale wijnen en fiets door de wijngaarden. Voor de afwisseling kun je een uitstapje maken naar de kust of de Karst.

Rondreis West-Slovenië

Slovenië is een klein land met een grote variatie aan natuur en cultuur. Het land ontdek je daarom het beste met een rondreis. Dat betekent dat je drie tot vijf dagen op dezelfde bestemming blijft. Wij raden je aan drie tot vier bestemmingen te bezoeken. De reisafstand tussen de bestemmingen is één tot twee uur.
Een rondreis is ideaal voor elke reiziger, zelfs als je met meerderen op vakantie bent. Wanneer je met een grotere groep reist (meerdere gezinnen of een groep vrienden), raden we je aan om maximaal drie bestemmingen te kiezen, omdat verplaatsen dan meer tijd kost.

Route

// Juliaanse Alpen: 5 dagen
// Ljubljana & Het hart van Slovenië: 3 dagen
// Brda & Vipava vallei: 4 dagen

totaal: 12 dagen

Gratis reisplan op maat

Bij boeking van de rondreis ontvang je een reisplan op maat met daarin speciale tips die passen bij  je reisstijl en -wensen. In het reisplan vind je ook altijd veel (gemakkelijke) wandel- en fietsroutes terug en ideeën voor goed eten en drinken. Of je het reisplan volgt of niet, is helemaal aan jou.

Kleinschalige accommodaties

Wij werken met kleinschalige accommodaties. Wanneer we je reisdata ontvangen, zoeken we naar accommodatie(s) die het beste passen bij je wensen. Daarna berekenen we de exacte prijs. Hier kun je de selectie van onze accommodaties vinden.

Bouwstenen

We raden je aan om deze basis rondreis te combineren met één van onze bouwstenen om je vakantie intensiever of juist ontspannener te maken.

Prijs 

vanaf 290 EUR per persoon

Inclusief: accommodaties (12 nachten), reisplan op maat
Opties: autohuur, ontbijt, excursies en activiteiten, wegenkaart, wandelkaarten

*De prijs hierboven is voor een familie met twee kinderen bij een verblijf in appartementen. De exacte prijs kan pas worden berekend wanneer de data en gewenste accommodatie bekend zijn.

Een selectie van onze accommodaties kun je hier zien.

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!