FAMILIEREIS

VOL ACTIVITEITEN

Kinderpret Slovenië

 • lang verblijf per accommodatie

 • kids game boek

 • kindvriendelijke activiteiten

Beleef spannende activiteiten, ontdek bijzondere plaatsen, ervaar sprookjes en geniet van rust en een goede keuken. Met deze reis zorgen we ervoor dat iedereen in het gezin aan zijn trekken komt. Dit is de ideale reis voor gezinnen die rustig aan willen doen, maar toch veel van Slovenië willen zien en ervaren.

TYPE VAKANTIE

Gezinsvakantie

Type aanbod

Op aanvraag

Aantal dagen

15 dagen (+/- dagen mogelijk)

Geschikt voor

Familie / kleine groep

''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
'''
Kinderen lopen op een rotsachtig wandelpad door de bossen in Slovenië.
''''
Een kind voert koeien gras.
''''
''''
''''
Zicht op een waterpark van een spa resort in Slovenië onder een blauwe hemel.
''''
''''
''''
''''

Jullie willen veel van Slovenië zien, maar niet telkens van accommodatie veranderen? We weten hoe vervelend het kan zijn om steeds veel te moeten inpakken en dat het onrust kan creëren als je steeds met kinderen naar een nieuwe accommodatie moet. Met deze rondreis beperken we het aantal accommodaties tot een minimum, met een maximum aan kinderpret.

De accommodaties zijn leuke toeristenboerderijen en glamping accommodaties of vakantieparken. De accommodaties bieden comfort en voor de kinderen volop vertier en avontuur. Met de hulp van ons reisplan kunnen jullie heel veel van Slovenië beleven. We leiden jullie naar de leukste kinderactiviteiten, mooiste natuurschatten en spannendste avonturen in de omgeving. De accommodaties zijn ook leuk genoeg om er gewoon ter plekke een dagje te genieten in plaats van erop uit te trekken.


Kenmerken van deze reis

 • Verblijf op twee locaties; in de bergen en bij een spa-resort of een landgoed met zwembad
 • Kindvriendelijke accommodaties
 • Leuke activiteiten voor het hele gezin
 • Dichtbij de hoogtepunten van Slovenië
 • Speciaal: game book voor kinderen

Tijdens deze gezinsreis verblijf je op twee locaties, waarbij je - afhankelijk van de beschikbaarheid - ongeveer een week per accommodatie verblijft. Eerst verblijf je in de omgeving van de Julische Alpen waar je onder andere bergen, natuurschatten en leuke dorpjes en stadjes kunt verkennen. Ook kunnen jullie de hoofdstad Ljubljana ontdekken, waar ook leuke kinderactiviteiten mogelijk zijn, en eens een kasteel bezoeken. In de omgeving kun je wandelen, fietsen, rodelen en watersporten met het hele gezin. Wij zorgen daarnaast voor een game book met leuke spelletjes die de kinderen (zelfstandig) in de natuur kunnen doen. Wij zeggen: kind blij, mama en papa blij.

Na een actief verblijf in de bergen is het tijd voor ontspanning bij een spa-resort in het noordoosten van Slovenië. Hier kun je natuurlijk uitgebreid genieten van waterpret. Daarnaast kun je uitstapjes maken naar diverse stadjes, het Pohorje gebergte of een wijngebied in de omgeving.


Hoogtepunten van deze reis

 • De meren van Bled en Bohinj
 • Hoofdstad Ljubljana
 • Spa-resort
 • Maribor en Ptuj
 • Wijngebied Jeruzalem

Julische Alpen

Bestemming: De Soča vallei ligt aan de westkant van de Julische Alpen in een imponerende wereld die gedomineerd wordt door hoge bergen en een smaragdgroene kristalheldere rivier. Bezoek één van de honderden watervallen, ga met de kabelbaan berg Kanin op en geniet van uitzichten over de bergen en de Adriatische Zee en zie de overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog. Geniet ‘s avonds van de lokale smaken in het beste restaurant van Slovenië.

Socakloof in Slovenie herfstvakantie

In de buurt: In de omgeving liggen vele natuurschatten. Maak het avontuur compleet door per (auto)trein ook de oostkant van de Julische Alpen te ontdekken met de meren van Bohinj en Bled en het stadje Radovljica. De mediterrane wijnregio Brda ligt op nog geen uur rijden.

Zuid Oost Slovenië

Bestemming: Een onontdekt paradijs. Het zuidoosten van Slovenië is een groen land van lage bergen en heuvels, bedekt met bossen en weides waartussen je wijngaarden en dorpjes vindt. Dit is een gebied waar je naartoe gaat als je weg wilt van de gebaande paden. Omdat het hier nog maar weinig door toeristen is ontdekt, is dit één van de authentiekste regio’s. Wees een pionier en ontdek het zuidoosten als één van de eersten.

Het zuidoosten van Slovenië heeft meerdere gezichten. Langs de rivier de Kolpa in het uiterste zuiden vind je leuke plekken voor een gezinsvakantie. In de rest van het gebied vind je vooral rust en natuurschoon. In het zuidelijkste deel is de Kolpa een bron van inspiratie en vertier. Met een warmte die ‘s zomers een temperatuur van 30 graden Celcius kan bereiken is het een fijne plek om een bad te nemen.

Trekpleisters zijn het stadje Novo Mesto, het natuurpark Kozjansko en het schilderachtige wijngebied Bela Krajina met schattige stadjes als Črnomelj en Metlika.

Kolpa

VOORBEELDREIS

De prijs van de offerte die je ontvangt, kan afwijken van de voorbeeldreis. Dit komt doordat we mogelijk andere accommodaties en activiteiten aanbieden, je reist in een ander seizoen, of het aantal nachten per accommodatie verschilt. Het kan ook zijn dat je specifieke voorkeuren hebt of dat de accommodaties van je eerste keuze niet meer beschikbaar zijn. Als je vroeg om een offerte vraagt, kunnen we je betere accommodatie-opties bieden.

Voor gezinnen 4 personen:

Klik hier voor een voorbeeldreis Kinderpret voor gezinnen incl. mogelijke prijs 2024

Uiteraard is het ook mogelijk om een offerte aan te vragen voor een andere gezinssamenstelling, meerdere gezinnen die samen reizen, of een ander reisgezelschap.

Je verblijft tijdens de reis bij twee verschillende accommodaties. Bij iedere accommodatie verblijf je ongeveer een week, afhankelijk van de beschikbaarheid. Bij de keuze van accommodaties letten wij specifiek op:

 • Of er genoeg plek is voor een comfortabel verblijf van een gezin, ook als je er een dagje niet op uit trekt.
 • Zijn er vijf bedden voor grotere gezinnen, en in geval van een extra bed, hoe comfortabel het extra bed is en of het extra bed goed in de ruimte past.
 • Of er een buitenruimte is; tuin, terras of op zijn minst een balkon.
 • Of er iets extra’s aanwezig voor het vermaak van kinderen, zoals speeltoestellen, zwemgelegenheid of dieren.
 • Of er babybedden en kinderstoelen zijn.
 • Dat het niet te ver rijden is naar bezienswaardigheden.

Deze reis is het hele jaar door geschikt.

Geniet ontspannen van een gezinsreis in Slovenië!

Een gezinsreis plannen is niet eenvoudig met alle wensen en een budget.
Vraag ons om een aanbod. Wij zorgen voor een passende, onbezorgde vakantie.