Kies je vakantie

ontdek (at) mijnslovenie.com // +31702173002

Berghutten boeken bij Mijn Slovenië

Boek & Advies service: wandeltocht op maat

Eén van de bijzondere manieren om de pracht van de Sloveense natuur te ontdekken, is door het maken van een meerdaagse wandeltocht in de bergen. Je overnacht dan in berghutten. Hoe vind je de juiste route en de berghutten die daarbij passen?

Wij kunnen je hierbij helpen. Wij weten de mooie bergroutes in Slovenië en welke berghutten leuk zijn om te overnachten. Daarom maken wij het gemakkelijk voor je. Wij adviseren je over de route en de berghutten op die route en boeken deze hutten voor je. Dit is handig, want boeken kan niet via internet en aan de telefoon wordt lang niet altijd Engels gesproken. Op verzoek kunnen wij je ook op weg helpen met een goede wandelkaart.

Prijzen

De prijzen voor de berghutten kunnen uiteen lopen van ongeveer €28,- tot €44,- per nacht (per persoon) voor overnachting inclusief halfpension. De hoger gelegen berghutten zijn de duurste, voornamelijk de hutten rondom Triglav, de hoogste berg van Slovenië. Het is goedkoper om op slaapzalen te slapen, maar het is in bijna alle berghutten ook mogelijk te kiezen voor privé kamers (mits beschikbaar voor jouw reisdata). Sanitaire faciliteiten worden altijd gedeeld.

Wij adviseren je om te overnachten op basis van halfpension, zodat je niet zoveel eten en drinken mee hoeft te nemen op je wandeltocht. Berghutten hebben uiteraard een beperkt aanbod van maaltijden. Je kunt kiezen uit een aantal gerechten, meestal typisch ‘bergvoedsel’ zoals goulash. Soms zijn vegetarische maaltijden mogelijk. Je kunt bij de hutten ook aanvullend eten en drinken kopen. Let op: dit is niet goedkoop, doordat het lastig is om berghutten te bevoorraden. Reken voor een literfles water zo’n €4,-.

In ons voorstel van berghutten geven we je ook de exacte bijbehorende prijzen, zodat je weet waarop je kunt rekenen.

Betaling

Wij boeken de hutten voor je, zodat de reservering voor je vast ligt. Echter, je betaalt met contant geld bij de berghutten zelf. Zo kun je direct de prijs inclusief toeristenbelasting betalen. Op deze manier ben je je geld ook niet kwijt, mocht je door slechte weersomstandigheden de berghut niet kunnen bereiken. Ons betaal je alleen voor deze service van een op maat gemaakte wandeltocht. De prijs voor deze service is €20,- (excl. BTW) voor twee personen per overnachting. Voor iedere extra persoon betaal je €4,90 (excl. BTW) per overnachting.

Data

Plan indien mogelijk je huttentocht in hoger gelegen berggebieden niet in weekenden. Dit geldt vooral voor het gebied rond Triglav. In de weekenden, en zeker in het hoogseizoen, is het dan erg druk. Wij raden je aan je tocht indien mogelijk in september te plannen.

Berghutten hoeven niet ver van tevoren te worden geboekt. Veel berghutten nemen geen boekingen aan voor het seizoen start (wanneer de sneeuw smelt). De planning rond je huttentocht kan echter wel wat tijd kosten, dus neem zo vroeg mogelijk contact met ons op. Dit is vooral handig als we om één of andere reden alternatieven moeten vinden.

Eerstewereldsoorlog Wandelen Slovenie
Triglavski dom na Kredarici, bron wikimedia.org, MijnSlovenie

Overnachten in berghutten

Bij het overnachten in berghutten moet je rekening houden met verschillende zaken. Denk daarbij aan:

 • Wees op tijd (bij voorkeur rond 16.00 uur) bij de berghut als je een reservering hebt. Veel berghutten laten een reservering vervallen na 17.00 uur, om te voorkomen dat zij gasten moeten afwijzen, terwijl iemand met een reservering niet op komt dagen.
 • In hoger gelegen gebieden heb je niet altijd telefonisch bereik. Stel mensen die erop rekenen van tevoren op de hoogte. Er is eveneens geen wifi beschikbaar. In veel berghutten is wel elektriciteit, maar je kunt geen stopcontacten gebruiken.
 • Reken erop dat je, zeker bij hoger gelegen berghutten, geen stromend water hebt. Dat betekent: geen douche en hurktoiletten (buiten).
 • Houd uiteraard rekening met andere gasten, met name in gedeelde eet- en slaapruimtes.
 • Je kunt bij veel berghutten alleen met contant geld betalen, dus zorg ervoor dat je voldoende bij je hebt.
 • Honden zijn niet toegestaan in berghutten. Wil je toch een meerdaagse wandeltocht doen met hond? Plan dan een tocht door lager gelegen gebieden en overnacht bij vakantieboerderijen.

Voor wie is deze service?

Deze service is geschikt voor wandelaars die

 • Eerder in de Alpen hebben gewandeld (vergelijk het eerder met de Italiaanse of Franse Alpen, niet met de Oostenrijkse Alpen, waar wandelen vaak gemakkelijker is)
 • Weten hoe ze een wandelkaart moeten lezen en bij voorkeur ook gebruik maken van een wandelgids en GPS
 • Goede wandelschoenen hebben en weten wat geschikte kleding is voor in de bergen
 • Zich bewust zijn van hun eigen verantwoordelijkheid en veiligheid

Als je jezelf hier niet in herkent, raden we je aan om een huttentocht te doen onder leiding van een gids of een pakket te kiezen voor minder hoge bergen en valleien met slechts af en toe wat hogere toppen.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Wij geven advies en een voorstel voor een tocht die past bij jouw wensen en ervaring.
 • We adviseren in welke berghutten je het beste kunt overnachten en boeken deze voor je.
 • Je ontvangt een reisplan met beknopte routebeschrijving, praktische informatie en een checklist voor je huttentocht.
 • Indien gewenst kunnen wij ook adviseren over aanvullende accommodaties of activiteiten, transfers en een geschikte wandelkaart.

Selectie van berghutten

We hebben een selectie van berghutten die wij aanraden en die op routes liggen die wij geschikt achten voor onze gasten. Als je zelf speciale wensen hebt, helpen we je daar uiteraard ook mee.

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!