HUTTENTOCHT

met bagagevervoer

Tussen de groten in Triglav Nationaal park

 • COMFORTABELE BERGHUT

 • BAGAGEVERVOER inbegrepen

 • DICHTBIJ BEWOONDE WERELD

 • OOK MOGELIJK MET KINDEREN

Kranjska Gora en omgeving is een plek van faam en formaat. Wandel hier tussen de reuzen van de Julische Alpen naar de Vrsicpas. In een wandelavontuur ontdek je natuurschatten, geschiedenis van de bergpas en geniet je van fantastische panorama’s. Uniek bij deze huttentocht is de comfort - er is bagagevervoer inbegrepen en de berghut is ook van hogere comfortniveau.

TYPE VAKANTIE

Wandelvakantie (categorie 2-3)

Aantal dagen

4 dagen

Geschikt voor

Stel / solo / familie* / groep

''''
Een houten door Russische krijgsgevangen gebouwde kerk is een van de attracties langs de wandelroute naar bergpas Vršič.
''''
Een houten brug in de wandelroute naar bergpas Vršič in Slovenië.
''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
wandelen Slovenie
''''
''''
''''
Vrsic bergpas: bron van Soca rivier
dagtochten met kinderen in Soca vallei, Trenta

Kranjska Gora is een gezellig dorpje en de wintersporthoofdstad van het land. In andere tijden van het jaar is het (ook) een activiteitenmekka. Bergpas Vršič is bekendste klim in dit deel van Europa, een route vol geschiedenis. Het prachtige panorama van de vallei Tamar is afgebeeld in het embleem van de Sloveense alpinisme bond. De Trenta vallei met de bron van de Soca rivier is een rustige vallei omsingeld door de Triglav nationaal park en met alleen maar een paar kleine dorpjes. De natuur is hier nog steeds de koning.

De eerste 2 wandeldagen blijf je niet ver van de bewoonde wereld. Ook de wandelroute is aangenaam omdat je de lange-afstands wandelroute Alpe Adria Trail volgt. In de buurt is een weg op welke 2x per dag een bus rijdt (in de zomer), die kan je pakken als het te moeilijk wordt om te wandelen.

De 3e wandeldag wordt bij de Tamar-variant van deze huttentocht helemaal anders en veel pittiger, met indrukwekkende uitzichten als beloning. De Soca-trail variant is op de 3e wandeldag helemaal rustgevend, je loopt de hele tijd langs de Soca rivier.


Kenmerken van deze reis

 • 3 wandeldagen
 • Ongeveer 5 loopuren per dag
 • Bagagevervoer mogelijk
 • Routebeschrijving en gemarkeerde wandelkaart inbegrepen
 • Verblijf met halfpension in berghut
 • Mogelijk van eind mei t/m oktober (afhankelijk van de weersomstandigheden)

Je start de huttentocht vanuit het dorpje Kranjska Gora. Beginnend op een hoogte van 806 meter bestijg je de flanken van Vršič. Tijdens de wandeltocht passeer je diverse natuurparels van de Julische Alpen, waaronder het meer Jasna, de Vršič bergpas met zijn 52 haarspeldbochten en meerdere watervallen. Wandel langs kraakheldere riviertjes, door bossen en langs bergkammen. Daag jezelf uit met hoogtemeters en geniet van het magnifieke, ruige gebergte om je heen tijdens deze huttentocht. Indrukwekkende uitzichten staan centraal.

Dit is de ideale huttentocht voor natuurliefhebbers die graag een bagagevervoer willen hebben - dat is vrij uniek voor huttentochten in Slovenië omdat meest van de berghutten niet met een auto bereikbaar zijn. Onderweg overnacht je 2x in een prachtig gelegen berghut (2 nachten in hetzelfde berghut). 

De variant die van de Tamar vallei is best uitdagend voor de gemiddelde bergwandelaar. Het grootste deel van de huttentocht is categorie 2, maar een deel van de afdaling behoort tot categorie 3. Daarom is deze variant niet geschikt voor onervaren wandelaars of gezinnen met jonge kinderen. De variant met de Soca trail is wel geschikt vor onervaren wandelaars en jonge kinderen. Zie details in de Route

Klik op één van de locaties (op de gele puntjes) om meer te weten over iedere unieke bestemming die je tijdens je reis gaat bezoeken.

Kranjska Gora

KRANJSKA GORA

Ontdek het hier

Soca vallei

SOCA VALLEI

Ontdek het hier

Vrsic

VRSIC-PAS

Kranjska Gora meer KRANJSKA GORA 

Kranjska Gora, gelegen in Slovenië, te midden van de Julische Alpen. Bekend om zijn  berglandschappen, glinsterende meren en weelderige bossen. In de zomer bloeit de flora, waardoor wandelaars kunnen genieten van kleurrijke wildbloemen. Naast wandelen zijn er mogelijkheden voor bergbeklimmen en huttentochten. Kranjska Gora zelf is een gezellig dorpje waar veel te beleven is.

 

 

 

 

vrsicVRŠIČ -PAS

De Vršic-pas in de Julische Alpen van Slovenië is een paradijs voor wandelaars. De iconische Vršic-pas biedt in dit gebied uitzichten op bergen en valleien. De wandelpaden variëren in moeilijkheidsgraad, waardoor zowel beginners als ervaren wandelaars kunnen genieten. De Vršic-pas verbindt de noordelijke Julische Alpen (de Kranjska Gora) met de zuidelijke Julische Alpen (de Soča Vallei). Onderweg kom je langs een Russisch kapel die als monument ter ere van de overleden Russische dwangarbeiders die in de 1ste wereldoorlog de Vršic-pas hebben aangelegd. Daarnaast loop je langs de door natuur gevormde rotsen waar het gezicht van een meisje te zien is. Volgens de legendes, het mythische wezen, Ajdovska deklica, voorspelde over een jongen die zou opgroeien tot jager en de, Zlatorog, zou neerschieten. Dit is een mythische geit of gems met gouden horns en magische krachten, die toegang had tot de schat van Triglav. De legende zegt dat de broers en zussen van het meisje woedend waren omdat ze de dood van de Zlatorog voorzag en is ze in steen veranderd.

Trenta vallei SOČA VALLEI

De Soča-vallei in Slovenië, is omgeven door de Julische Alpen. Langs de kristalheldere rivier de Soča biedt het gebied routes met prachtige uitzichten. Van groene landschappen tot historische bruggen, wandelpaden leiden naar dorpjes zoals Bovec en Kobarid. De regio, doordrenkt van Eerste Wereldoorlogsgeschiedenis, biedt zowel ontspannende wandelingen langs de rivieroever als uitdagende trektochten naar de bergen. De Soča vallei is erg uitgestrekt. Het begin van de Soča rivier ligt in de Trenta Vallei. De Trenta Vallei is een rustig gebied met maar een paar huizen. Het water dat hier stroomt is het puurste water van de hele rivier, de Soča.

Vergelijk de variaties hieronder en klik op de route-knop om de details per wandeldag te bekijken.

Door de Tamar vallei

Huttentocht met een stukje uitdaging
 • Vakantieduur: 5 dagen, 4 nachten
 • Aantal wandeldagen: 3
 • Mijn Slovenië wandelcategorie: 2-3
 • Looptijd: 5 uur/dag
 • Afstand: 14 km/dag
 • Type pad: bospad en bergweides
 • Type route: rondwandeling - op de laatste dag kom je terug naar je startpunt
 • Je bent een ervaren bergwandelaar zonder hoogtevrees of valvrees
 • Jij ben in een zeer goede conditie
 • De sectie van de huttentocht van categorie 3 (klauteren) zie jij als een uitdaging.
 • De secties op onderstaande foto's (meest uitdagende stukken van de tocht) zijn geen probleem voor jou.

Langs de Soca trail

Huttentocht vol rust
 • Vakantieduur: 5 dagen, 4 nachten
 • Aantal wandeldagen: 3
 • Mijn Slovenië wandelcategorie: 2
 • Looptijd: 4,5 uur/dag
 • Afstand: tot 14 km/dag
 • Type pad: bospad, bergweides, pad aan de oever van rivier
 • Type route: Deze variant is geen rondwandeling. Je kan wel een transfer kiezen om verder te reizen of terug naar de startpunt te komen om auto te ophalen.
 • Voor iederen - ook voor hikers met weinig wandelervaring of lagere conditie (langs de hele route rijdt een bus, dan kan je stoppen te wandelen als nodig)
 • Voor wie met kinderen de huttentocht wil doen - aangeraden min 7 jaar oud maar kan ook met kleinere kinderen als ze flexiebel zijn en kunnen ze lopen of kan je ze dragen
 • De secties op onderstaande foto's (meest uitdagende stukken van de tocht) zijn geen probleem voor jou.

Bekijk dag per dag programma:

Meest uitdagende stukken
van de 3-daagse huttentocht naar de Vrsicpas en Tamar vallei:

Bekijk dag per dag programma:

Meest uitdagende stukken
van de 3-daagse huttentocht naar de Vrsicpas en langs de Soca trail - op de laatste foto is de bron van de Soca rivier de laatste stuk met de via ferrata kan je overslaan.

hiking Vrsic en Trenta via Alpe Adria Trail

wandelen Slovenie

Soca bron

Tijdens de wandeling

Je overnacht in een berghut die is aangesloten bij de Sloveense Wandelvereniging. De hut is relatief kleinschalig (70 bedden) en heeft zowel privé kamers als gedeelde kamers.
De hut is normaliter het gehele jaar geopend, behalve in november. De hut ligt op een prachtige positie met bijna geheel rondom panoramisch uitzicht.

Bij de hut kun je ontbijten en dineren. De maaltijden zijn typische gerechten uit de bergen. Het is mogelijk om daarnaast eten en drinken bij te kopen, ook voor onderweg.
Je hebt telefonisch bereik bij de berghut.

Erjavceva Koca

Voor en na de wandeling

Voor de wandeling: pension of hotel in Kranjska Gora, zodat je direct bij het startpunt bent.

Van einde tot en met oktober. In juli en augustus kan het druk zijn op een deel van de route en moet je ook rekening houden met de warmte. De beste maanden zijn mei, juni en september. Wel kan in mei, juni en einde september sneeuwen.

De berghut is nagenoeg het gehele jaar geopend. 

Daag jezelf uit met deze bijzondere en gevarieerde huttentocht!

Boek bij ons en ga goed voorbereid op pad.