Huttentochten

Berghuttentochten samengesteld door echte kenners, voor elk wandelniveau

Een wandeltocht met overnachting in een berghut is een avontuur dat je altijd bij blijft. Als Slovenië specialist hebben we diverse huttentochten samengesteld in zowel de Julische Alpen als de naastgelegen Karawanken. Ga je met ons op berghuttentocht dan boeken we niet alleen je overnachting(en) in de berghut(ten), je krijgt van ons ook de wandelroutes (kaart, beschrijving en GPX-bestand), belangrijke praktische informatie over het wandelen en reistips. Onze huttentochten verschillen in lengte en moeilijkheid. Er zijn tochten die geschikt zijn voor beginners, voor gezinnen met kinderen maar ook voor ervaren bergwandelaars. Ons actuele aanbod zie je op deze pagina.

Onze huttentochten

va. 58.00 € p.p.
2-4
Familiehuttentocht: Op de grens van 2 landen

Geniet van de bloeiende bergweides en de uitzichten op zowel Oostenrijk als Slovenië. Je start al op een hoogte van 980 meter. De huttentocht duurt twee dagen, het pad is niet rotsachtig en is voor iedereen te doen.

va. 199.00 € p.p.
4
3-daagse huttentocht met uitzicht op Bled

De Karawanken zijn minder bekend dan zijn buren, de Julische Alpen, maar even zo mooi en je kunt op ontdekkingstocht waar veel toeristen nog niet zijn geweest. Wel met een uitzicht op Bled meer! Wandel door bossen, over bergweides en bedwing meerdere bergtoppen. De variatie van de tocht en de uitzichten zullen je verrassen.

va. 104.00 € p.p.
3
Huttentocht met bagagevervoer in Triglav Nationaal Park

Je bent omringd door de toppen van de Julische Alpen, loopt door het bos en over rotsachtige paadjes, de uitzichten zijn magnifiek. Uniek bij deze huttentocht is de comfort - er is bagagevervoer inbegrepen en de berghut is ook van hogere comfortniveau. Je blijf meest van de wandeldagen niet ver van de bewoonde wereld.

Waarom een huttentocht met Mijn Slovenië?

Wil je veilig, zorgeloos en aantrekkelijk wandelen in Slovenië, dan is kundig advies van een wandelexpert onmisbaar. Wij zijn thuis in Slovenië en de routes in onze huttentochten hebben we zelf gelopen - met een Nederlandse of Belgische wandelaar in gedachte.

Profiteer daarom van onze kennis. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat je huttentocht in Slovenië een droomtocht wordt en niet uitmondt in een nachtmerrie.

 • Slovenië kenners

  Wij zijn Slovenen en Nederlanders die vanuit Nederland en Slovenië werken. We kunnen daardoor uitstekende verbindingen leggen tussen jouw wensen en de mogelijkheden die Slovenië biedt die uit te laten komen.

 • Op maat

  Omdat we dé Slovenië expert zijn én echte wandelspecialisten in huis hebben, kunnen we de reizen zo aanpassen dat ze aan jouw wensen voldoen. 

 • Wandelexperts in huis

  Wij maken onze eigen wandelroutes en wandelbeschrijvingen. Wij gaan zelfs een paar keer per jaar in Slovenië te wandelen. Je kunt geen beter team treffen voor je wandelvakantie in Slovenië.

 • Kwaliteit en boetiek

  We willen graag dat je optimaal geniet van het echte Slovenië. Kwaliteit, authenticiteit, persoonlijke aandacht en service zijn sleutelbegrippen voor ons.

Onze wandelexpert: Medeja

Medeja is opgegroeid in een klein dorpje in het hart van de Julische Alpen. Doordat ze hier werd omringd door bergen, is ze al sinds haar kindertijd een gepassioneerde wandelaar.

''''
Karin
Karin
Wandelvakantie klant

Wij vonden dat we heel goed op de hoogte zijn gehouden over de ontwikkelingen omtrent de Corona. Alle lof.
Heb uiteraard meerde mooie foto’s, maar krijg er maar eentje om te delen. Een vakantie om nog heel lang, heel positief op terug te kijken.

Anoniem
Anoniem
Wandelvakantie klant

Erg makkelijk om mee te werken, en duidelijk.

Mattijs
Mattijs
Wandelvakantie klant

Mijn slovenie heeft mijn verwachtingen overtroffen. Vanaf de eerste vraag hebben ze proactief meegedacht. De uitgebreide informatie, oa een routeboek voor de huttentocht was ook zeer volledig. Net voor onze huttentocht kregen we nog een mailtje over de weersituatie.

Anoniem
Anoniem
Wandelvakantie klant

Heel goed geadviseerd, persoonlijk en deskundig!

Eveline
Eveline
Wandelvakantie klant

Mijn Slovenië had ons stukje reis (meerdaagse huttentocht) tot in de puntjes geregeld. Fantastisch! Ook goed overleg in corona periode en veranderde maatregelen. Top organisatie!

Previous
Next

Wandelcategorieën van Mijn Slovenië

Bepaal je eigen wandelniveau aan de hand van onze categorieën. Zo kun je in onze de beste routes voor je wandelvakantie kiezen. Heb je moeite om tussen twee categorieën te kiezen? We raden je dan aan om de laagste categorie te kiezen, zodat je onbezorgd van je wandelvakantie kunt genieten.

Let op: de categorieën kunnen afwijken van die van andere tour operators.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER HUTTENTOCHTEN

Wat kan je van een berghut verwachten, wanneer kun je het beste een huttentocht maken en moet je hier ervaring voor hebben? Lees meer informatie over onze huttentochten in deze veelgestelde vragen.

Kies je wandelavontuur...