Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

Hoe werkt het bij Mijn Slovenië?

Kant & Klaar of op maat

Wij bieden beide opties, kant & klaar (verschillende pakketten) en aanbod op maat. In de toekomst kun je ook zelf direct online boeken.

REISPLAN OP MAAT

Als je betaald hebt, krijg je een reisplan op maat. Dit reisplan is gratis. In het plan staan suggesties voor activiteiten, bezienswaardigheden, speciale plekjes en waar nodig ook praktische informatie over bijvoorbeeld parkeren, routes en restaurants.

We maken het gratis reisplan alleen voor de dagen die via ons zijn geboekt. Van de dag van check-in tot en met de dag van check-out.

In het reisplan zijn ook de vouchers voor je boeking(en) opgenomen en staat de belangrijke informatie van je boeking, zoals noodnummers.

PRIJZEN

Wij hebben directe contracten met de accommodaties en andere aanbieders. Daarom zijn onze prijzen scherp.

● Voor de pakketten zijn we aangesloten bij het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators.

● Hier lees je meer over de garantieregeling.

BETALING

Je kunt alles direct betalen of 50 procent bij het boeken en 50 procent uiterlijk 55 dagen voor de aankomstdatum. Als je minder dan 55 dagen voor de vakantie boekt, moet je direct het hele bedrag voldoen. Zie hier onze regels omtrent het annuleren (Artikel 9).

● Als je een aanbetaling hebt gedaan, dan krijg je van ons bericht wanneer het laatste deel moet worden voldaan.

● Alle betalingsbevestigingen worden verstuurd per email en in het reisplan vind je vouchers van je boekingen met details.

De betalingsmogelijkheden zijn:

  • Per factuur
  • Credit card: heb je dat nodig voor je reisverzekering, dan kunnen wij het regelen via Paypal (dan is alleen betaling van het volledige bedrag mogelijk, zonder voorschot)

WAT GEBEURT ER MET MIJN GELD TIJDENS HET BOEKEN?

Als je de betaling afrondt, ontvangt Mooie besede (eigenaar van mijnslovenie.com) het geld. Als je de reservering annuleert, betalen wij het geld terug (volgens de algemene voorwaarden). Wij betalen de aanbieder binnen een maand rond de aankomstdatum.

Als er op de dag van aankomst iets mis is (de situatie is niet zoals beschreven in het aanbod), bel ons dan op +31 702173002 zodat we direct een oplossing kunnen proberen te vinden. Dit telefoonnummer is alleen voor noodgevallen zoals voor het blokkeren van de betaling en niet voor andere klachten.