/ Winter in.. /

Ideale plek voor de late wintersport

Slovenië raakt steeds meer in trek als bestemming voor de zomervakantie, maar wist je dat het land ook in andere seizoenen veel te bieden heeft? Ontdek Slovenië in de winter met ons. Deze keer: Bovec en de Soča  Vallei.

Bekend om zijn verfrissende heldere smaragdgroene rivier tussen de hoge bergen, is de Soča Vallei het toneel voor een actieve zomervakantie. Bovec (en omgeving) is het buitensportparadijs van Slovenië. Echter, wanneer in de winter het water ijskoud en wild uit de bergen naar beneden komt gestroomd, komen de zomeractiviteiten tot stilstand.

In de winter ligt de buitensport-hoofdstad van Slovenië aan de voet van het hoogste skicentrum van het land: het grensoverschrijdende Kanin-Sella Nevea skicentrum. Dit is dé bestemming als je in het voorjaar nog op wintersport wilt. Hier blijft de sneeuw het langst liggen: tot het begin van mei kun je hier skiën.

kanin

Bron: Kanin.si

Skicentrum

Vanaf Bovec brengt een gondel je via een kabelbaan van 460 meter naar 2.200 meter hoogte. Vanaf hier kun je met andere liften naar de pistes. Er is zes kilometer aan blauwe piste, tweeëntwintig kilometer rood en twee kilometer zwart. Je kunt richting Bovec skiën en de andere kant op naar Sella Nevea in Italië. Het gebied is ook prachtig voor toerskiën. Je kunt dit alleen met een gids doen, want zonder is niet toegestaan.

Activiteiten

Het skiresort biedt meer activiteiten dan alleen skiën. Je kunt gaan sleeën, wandelen met sneeuwschoenen, paragliden of ijsklimmen. In het skicentrum kun je ook langlaufen.

Kanin, kabelbaan

Bron: Slotrips

Unieke combinatie

Skiën in het voorjaar geeft je unieke mogelijkheden. Als je ‘s ochtends skiet in Kanin, kun je de middag doorbrengen in de zon aan de Adriatische kust. Ook kan het in april in het dal al lekker lenteweer zijn. Ideaal om te wandelen en een fietstochtje te maken.

Authentiek

Wel echt voor hartje winter is het skiën op het plateau van Sentviska Gora dat tussen de Soča Vallei en de bergen van Cerkno ligt. Nabij het plaatsje Ponikve is de Suša skihelling met skilift en schansen. Nabij ligt ook een langlaufparcours. Door de lagere ligging is skiën hier alleen mogelijk als het echt winter is.

Cultuur snuiven

Het hele jaar door kun je in de Soča Vallei monumenten van de Eerste Wereldoorlog bezoeken. Die monumenten zijn verbonden door de wandelroute Pad van de Vrede. Het indrukwekkende museum over de Eerste Wereldoorlog in het stadje Kobarid is ook in de winter open.

Onze accommodaties in het gebied zijn ook in de winter te boeken. Bekijk het aanbod!

soca rivier, bovec

Bron: David Stulc

Mark Koghee