Beelden actief vakantieparadijs Bovec

Tussen de reuzen van de Julische Alpen ligt langs de smaragdgroene rivier Soča het stadje Bovec. In Slovenië is Bovec is het centrum voor actieve vakanties. Naast de vele bergwandelroutes die hier samenkomen kun je vanuit hier raften, kayakken, canyonen en parasailen. Leer hier meer over deze ideale bestemming voor de actieve vakantieganger.

Met bergen waarvan de rotspartijen zomers in de blauwe lucht steken, een smaragdgroene rivier, groene alpenweiden en veelkleurige watervallen biedt Bovec schilderachtige scenes die het bekijken meer dan waard zijn.

Groot aanbod activiteiten

Bovec is het eerste stadje stroomopwaarts aan de smaragdgroene rivier Soča. De rivier is het toneel van vele activiteiten. Bovec heeft slechts 1600 inwoners maar wel 20 bedrijven die buitensportactiviteiten aanbieden. Het palet aan activiteiten is enorm breed, van kanoën tot paragliden, van rotsklimmen tot paardrijden.

Interesante geschiedenis voor oprapen

Bovec en de Soča hebben een bewogen geschiedenis. De rivier was in de Eerste Wereldoorlog het front tussen de legers van Oostenrijk-Hongarije aan de ene kant en Italië aan de andere kant. Vele monumenten herinneren aan deze honderd jaar oude geschiedenis.

Boven de Koritnica kloof ligt een fort dat gebruikt is in de oorlogen tegen de Ottomanen, de legers van Napoleon en de Eerste Wereldoorlog. Fort Kluže is nu een van de meest bezochte culturele monumenten in de Soča vallei. In het fort vinden festivals plaats en zijn er tentoonstellingen. De wandelroute Pad van de Vrede langs overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog voert je door de  Soča-vallei.

bohinj 17.8.2011, 025

Proef de regio

Hoe klein dan ook, Bovec heeft een eigen keuken. Om je bezoek aan Bovec echt een feest van alle zintuigen te maken, laat het dan niet na om ook de vallei te proeven. De Bovec kaas is het bekendste culinaire product van het gebied. Tijdens wandelingen over de bergweiden boven de Soča kom je langs authenthieke kaasboerderijen.

Mark Koghee