/ Niet eerder gehoort /

DE MISVATTINGEN OVER SLOVENIË ONTKRACHT.

Voordat we een aantal misvatting met je bespreken willen we je laten weten waar je wel op kunt rekenen. Slovenië is geweldig voor haar gasten. Veel gasten zijn positief verrast aangezien ze meer krijgen dan ze hadden verwacht – de schoonheid, de toeristenaanbiedingen en de service. Je krijgt waar voor je geld en vaak zelfs veel meer. De mensen zijn gastvrij en vriendelijk. Psst! Vertel het aan niemand maar Slovenen zijn vaak veel vriendelijker voor buitenlanders dan voor elkaar. Je zult dus zeker goed behandeld worden.

Het is ook mogelijk dat je verrast wordt door misvattingen. We zullen ze daarom proberen te ontkrachten zodat je beter bent voorbereid. Je kunt zeker zijn van een vakantie vol verrassingen door de natuurlijke schoonheid en al het andere waar je gek op bent.

SLOVENIË IS GEEN OOST-EUROPEES LAND

Als je dit al wist, dan krijg je een applaus maar maak je geen zorgen als je dit niet wist. Slovenië ligt tussen Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië. Geografisch gezien is het een Centraal Europees land. Je kunt het ook als een Zuid Europees land zien door de ligging aan de Middellandse Zee.

Als je kijkt naar de cultuur dan is het een combinatie van beiden. Proef het eten en drinken, kijk naar de architectuur, luister naar volksmuziek, ervaar de festivals of raak bekend met de dagelijkse gewoontes.

Het is duidelijk dat dit niet Oost Europa is.

centrum van bruisende hoofstad Ljubljana. archief MijnSlovenië

ER WORDEN IN SLOVENIË VEEL BUITENLANDSE TALEN GESPROKEN

Een land zo klein als Slovenië heeft andere landen nodig om te overleven. Aangezien maar twee miljoen mensen Sloveens spreken is het hard nodig om andere talen te leren. De meeste mensen spreken tenminste één of twee andere talen. Engels is de meest gesproken andere taal.

SLOVENIË LIGT AAN DE ADRIATISCHE ZEE

We wilden deze gewoon toevoegen om je te laten glimlachen. Ja, Slovenië heeft een kuststrook aan de Adriatische Zee. Het is weliswaar maar 47km, maar je zult er toch een heerlijke zonnige vakantie kunnen hebben op een levendig strand.

SLOVENIË IS NIET ZO VER WEG

Ben je ooit in Zuid Frankrijk op vakantie geweest? Waarschijnlijk wel. Als je naar de afstand kijkt is het ongeveer hetzelfde. De kortste rit van de Nederlandse of Belgische grens naar Slovenië is ongeveer 1000 km. Vluchten naar Slovenië of een vliegveld dichtbij, doen er maar anderhalf tot twee uur over.

Piran haven aan Adriatische zee. archief Mijn Slovenië