Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ BEST OF THEMA /

DE MOOISTE WATERVALLEN IN DE LAND VAN BERGEN EN WATER.

Slovenië is een land van bergen en water. En dat betekent natuurlijk een ding; watervallenIn het kleine Slovenië zijn er meer dan 300 van deze natuurwonders.

De watervallen liggen allemaal ergens verborgen in de natuur maar zijn met een (korte) wandeling wel bereikbaar. Je kan ze het hele jaar door bezoeken.

Hoe lang je vakantie in Slovenië ook mag duren, het lijkt ons onwaarschijnlijk dat je alle 300 plus watervallen zal (willen) bezoeken. We zetten daarom hier de vijf mooiste en indrukwekkendste watervallen op een rijtje.

Savica waterfal in Bohinj

// coördinaten. N 46,2928 E 13,7967

De Savica is de meest bezochte waterval in Slovenië. Het water komt van de Vallei van de Zeven Meren van Triglav en stroomt na de waterval verder in het meer van Bohinj. De Savica is een dubbele waterval met een totale hoogte van 78 meter.

De Savica is veruit de bekendste waterval van Slovenië. De waterval staat zelfs centraal in het nationale epos van Slovenië ‘Doop bij de Savica’ van dichter France Prešeren.

Savica watervall bij Bohinj meer in Nationaal Park Triglav

Hoe te bereiken:

Rijd naar het meer van Bohinj en rijd dan langs het meer naar Ukanc, volg daar de bordjes naar de Savica waterval. Na een smalle weg door het bos kom je uit bij een parkeerterrein. Vandaar wandel je via een pad en trappen naar de waterval. Voor de toegang moet je betalen (maximaal 2,5 euro).

Peričnik waterval bij Kranjska Gora

// coördinaten: N 46,4404 E 13,8916

De Peričnik waterval is een sprookjesachtige waterval die je van alle kanten kan bekijken. Het water valt eerst 16 meter naar beneden tot de eerste rand en daalt dan 52 meter af. In de winter bevriest de waterval en wordt de scene alleen maar sprookjesachtiger.

De waterval is een overblijfsef van de ijstijd toen de grootste gletchervallei Vrata gevormd werd.

mooie Sloveense waterval Pericnik in Nationaal Park Triglav

Hoe te bereiken:

Volg vanaf Mojstrana de bordjes Vrata. Al snel wordt de weg onverhard en smal. Na ongeveer tien kilometer is er een parkeerplaats vanaf waar je naar de waterval kan wandelen.

Boka waterval in Soca vallei

// coördinaten: N 46,3231 E 13,4837

De Boka is de machtigste waterval in Slovenië. Het water klettert hier 106 meter naar beneden om dan nog eens 30 meter verder te vallen. Het volume van de waterval varieert erg, afhankelijk van het seizoen en het weer.

 

Het beste moment om de Boka te bezoeken is in het late voorjaar wanneer de dikke laag sneeuw van de berg Kanin smelt en een gigantische hoeveelheid water naar beneden komt denderen.

Boka waterval in Soca vallei in Julische Alpen; bron D. Zagar / www.bovec.si

Hoe te bereiken:

Parkeer bij Penzion Boka nabij het dorpje Žaga langs de weg Kobarid-Bovec. Als je langs de weg naar de brug loopt zie je de waterval al. Als je het steile pad naast de brug volgt, krijg je op vele plekken nog meer zicht op de Boka en na ongeveer 45 minuten lopen bereik je een alpenweide waar je naar rechts gaat en een adembenemend zicht hebt op de waterval.

Kozjak waterval in Soca vallei

// coördinaten: N 46°15’40” E 13°35’30”

Veliki Kozjak is de meest schilderachtige waterval van Slovenië. De waterval en zijn poel zijn omringd met hoge rotsen, uitgeslepen door het water. Een vijftien meter hoge stroom wit water valt in de blauw-groene poel. Er zijn in totaal zes watervallen waarvan alleen twee, Veliki (Grote) Kozjak en Mali (Kleine) Kozjak te bezichtigen zijn.

Hoe te bereiken:

Langs de weg Kobarid-Dreznica is er nabij de Napoleonbrug een parkeerplaats. Vanaf daar wijzen tafels je de weg over een pad door weiden en bos. Eerst arriveer je bij Mali Kozjak, vijf minuten later kom je bij de grote waterval tussen de hoge rotsen.

Kozjak waterval in Soca vallei in Nationaal Park Triglav; bron Mijn Slovenië

Rinka waterval

// coördinaten: N46,3712 E 14,5921

De op twee na hoogste waterval van Slovenië is de Rinka, die 105 meter diep valt, van een kleine rivier boven naar een poel beneden. Het is dé natuurattractie van de Logar vallei. In de winter beklimmen alpinisten de bevroren waterval.

Hoe te bereiken:

Let op, alle motorvoertuigen die de Logar vallei in willen, moeten hiervoor betalen. Rijd naar het einde van de weg door de Logar vallei en parkeer daar. Vanaf hier is het nog ongeveer een kwartier lopen naar de waterval.

Mark Koghee

Mark Koghee is een Nederlandse journalist die in Ljubljana woont en werkt. Als hij niet schrijft of fotografeert dan vind je hem wel ergens op de racefiets zwevend door het Sloveense landschap of op een terras in Ljubljana.
Mark kan je ook volgen op www.ljubljanees.com
Mark Koghee
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!