Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Op de weg naar Kroatië /

Hoe buiten de drukte om naar Kroatië 

In vakantietijd naar Kroatië en van Kroatië weer terug naar huis rijden valt niet mee. Het meest bezochte deel van Kroatië, Istrië, is maar met een paar grensovergangen ontsloten en daar staan de hele zomer lang reizigers in lange rijen te wachten. 

Heb je zwarte zaterdag overleefd, uren doorgebracht in files in Duitsland en Oostenrijk en dan sluit je achteraan een vijf uur lange wachtrij voor de grens tussen Slovenië en Kroatië. En/of je begint er je terugreis mee. Je vakantie begint al met de reis en als je onderweg uren in de hitte stilstaat is de lol daar snel vanaf.

Hoe kan je lange wachttijden voor de grens tussen Slovenië en Kroatië voorkomen? Lees hier onze tips. 

Andere grensovergang

Kies minder drukke grensovergangen. Veruit de meeste mensen rijden naar Koper en gaan vandaar naar het zuiden naar de grensovergangen Dragonja en Secovlje die vrijwel naast elkaar liggen. 

Als je tussen Ljubljana en Koper op de snelweg bij Postonja de afslag richting Ilirska Bistrica kiest, kan je doorrijden naar Opatija en Istrië en vandaar weer verder. Bij Rupa ga je de grens over.

Ljubljana-Opatija, bron MijnSlovenie

Je kan ook nog iets verder richting Koper en dan bij Crni Kal de snelweg af en dan koers zetten richting Buzet in Istrië over de weg 208. 

Andere mogelijkheden zijn de grensovergang op de snelweg tussen Novo Mesto en Zagreb of de route Graz (Oostenrijk), Maribor, Zagreb.

Bij de laatste twee alternatieven vermijd je in ieder geval ook de snelweg van Ljubljana naar de kust waar het verkeer ook vaak vast staat.

Zijn de alternatieven helemaal filevrij? Nee, natuurlijk niet. De alternatieve grensoverangen zijn wel rustiger dan de twee veelgebruikte overgangen. Maar files kan je in de zomer overal verwachten en vooral in het weekend. 

view to maribor and pohorje, bron Jurij Pivk, MijnSlovenie

bron Jurij Pivk, maribor.si

Vermijd de snelgweg

Wil je geen file, dan kan je de snelweg vermijden. Je zal ook meer van de omgeving zien, maar wel aanzienlijk langer onderweg zijn. We schreven al eens hoe je in Slovenië de snelweg kan vermijden: https://mijnslovenie.com/zonder-vignet-door-slovenie/

Vermijd het weekend

Het beste reis je niet in het weekend. Van vrijdagmiddag tot zondagavond is het overal druk in vakantietijd. Maar maandagochtend rijd je zo door. Dit heeft een reden natuurlijk, bij veel accomodaties zijn er nog vaste aankomst- en vertrekdagen. Maar niet overal, zoek daarom eens naar accomodatie waar je door de week kan aankomen en vertrekken. 

Ga in het voor- of naseizoen

Het is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk, maar als je in het voor- of naseizoen reist, heb je geen vakantiefiles. En in mei, juni en september is het weer vaak nog prima.

Kies voor Slovenië

Wil je drukte voor de grensovergang met Kroatië vermijden, blijf dan gewoon in Slovenië. Het land heeft genoeg te bieden en een korte maar zeker wel hele mooie kust. Zie hier bijvoorbeeld onze Sloveense strand top 5 (met coördinaten).

En wil je Kroatië echt bezoeken, maak dan een dagtrip door de week wanneer er geen lange wachtrijen voor de grens staan. 

Mark Koghee
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!