ontdek (at) mijnslovenie.com // +31702173002

/ VAKANTIE IN SLOVENIË PLANNEN /

De leukste evenementen in juli 2018

Proef de echte ‘couleur locale’ van Slovenië en bezoek één van de vele evenementen die in het land plaatsvinden. Lees hier wat er in de maand juli te gebeuren staat.

Festivals en evenementen in Julische Alpen

Sajeta

Tolmin, 3 juli-8 juli

Sajeta is een kunst, muziek en filosofie festival in Tolmin. Verwacht elektronische muziek, jazz, rock, etno en klassiek samen met film, poëizie, beeldende kunst en dans.

http://www.sajeta.org/

creative festival in Soca vallei

23e Festival Bled

Bled, 4 juli – 17 juli

Het Festival Bled is een feest van klassieke muziek dat gevierd wordt met twaalf concert avonden op diverse locaties in Bled.

http://www.festivalbled.com/en/

14e Festival Kanal

Ribčev Laz, 11 juli – 15 augustus

Festival Kanal is een muziekfestival in bar Pavillon in het dorpje Ribčev Laz in de vallei van Bohinj. Elke woensdagavond zijn er muziekoptredens in een tunnel onder de weg. Je geniet van de muziek bij kaarslicht en fakkels.

http://www.festivalkanal.si/en/index.php

Kranfest met de nacht van Kranj

Kranj, 19 juli – 21 juli

Kranfest is het grootste zomer evenement in de regio Gorenjska met jaarlijks tussen de 25.000 en 30.000 beoekers. Op het evenement kan je genieten van muziek, sport, theater en eten.

https://www.visitkranj.com/en/events/top-events/kranfest

festival in Kranj in Slovenie

Bled Dagen 2018

Bled, 20 juli – 22 juli

De Bled Dagen spelen zich af op de boulevard langs het meer. Er zijn concerten en je kan lokale handwerkproducten zien en kopen. Tijdens het evenement licht het water van het meer ‘s avonds op door 15.000 lichtjes in eierdoppen. Je kan ook van de lokale keuken proeven. Bled Dagen is een ‘zero waste’ festival.

Metaldays

Tolmin, 23 juli – 28 juli

De Metaldays van Tolmin is een van de grootste jaarlijkse muziekfestivals in Slovenië. Vijf dagen lang komen metal liefhebbers vanuit de hele wereld de oever van rivier Soča om te genieten van meer dan tachtig verschillende bands. Dit jaar treden onder meer op: Judas Priest, Accept, Children of Bodom, Alestrom, Behemoth, Cannibal Corpse, Ensiferum, Obituary en Watain.

http://www.metaldays.net/

Festival Okarina Bled

Bled, 24 juli – 5 augustus

Festival Okarina is een van de oudste etnofestivals in Europa. Aan de boorden van het meer klinken aan het einde van de maand de klanken van folk muziek vanover de hele wereld.

https://www.festival-okarina.si/en/program.html

Nachtelijke bezoeken aan je geliefde

Sredna Vas, 27 juli

Nachtelijke bezoeken aan je geliefde is een al meer dan vijftig jaar oud festival in de vallei van Bohinj waarbij jonge mannen, net als vroeger, met een ladder het balkon beklimmen om het hart te veroveren van hun geliefde. Alles is in de originele taal van Bohinj met zang en dans. Plaats van actie is het centrum van dorpje Sredna Vas.

Boerenbruilof in Bohinj

Ribčev Laz, 29 juli

De boerenbruiloft is een evenement waarbij een koppel op traditionele wijze trouwt. Alle aanwezigen dragen folklore kostuums, het aanstaande echtpaar rijdt met paard en wagen. Het evenement is traditioneel op de laatste zaterdag van juli en trekt toeschouwers van heinde en verre.

Festivals in Ljubljana en centraal Slovenië

festival in LjubljanaAna Desetnica

Ljubljana, 4 juli -7 juli

Ana Destnica is een groot internationaal straattheater festival dat zich op diverse plekken in het centrum van Ljubljana afspeeld. Het aanbod aan optredens is breed Clowns, jongleurs, vuureters, dansers, muzikanten, acteurs komen uit heel Slovenië en het buitenland om hun kunsten te vertonen in de straten van de hoofdstad.

Het festival gaat ook naar andere plaatsen.
Programma (alleen Sloveens): http://www.anamonro.si/festivali/program-ana-desetnica/

Film onder de Sterren

Kasteel Ljubljana castle, 5 juli – 28 juli

Film kijken in een prachtige entourage en onder een heldere sterrenhemel. Dat kan op het binnenplein van het kasteel van Ljubljan in de maand juli. De openlucht bioscoop van het kasteel toont films uit het heden en verleden. De films worden vertoond in de originele taal met Sloveense ondertiteling. Niet-Engelse films krijgen Engelse ondertiteling. Een kaartje kost 4,50 of 5,50.

https://www.kinodvor.org/en/film-under-the-stars/film-under-the-stars-2018/page/3/

Wat gebeurt op de kust van Slovenië

Muziekavonden van Piran

Piran, vanaf 5 juli-26 juli

Al veertig lang is er elke zomer het internationale festival ‘De muziekavonden van Piran’ . Het behoort tot de beste festivals van kamermuziek met uitstekende muzikanten. Doel van het festival is de muziek traditie voort te zetten en internationale verbanden te versterken. Bron voor het festival is de beroemde in Piran geboren violist Giuseppe Tartini, naamgever van het het centrale plein in het kustplaatsje.

Entreegeld is 14 euro voor een enkel bezoek (12 euro voor studenten en senioren) en 40 euro voor alle concerten.

Festival van Wijn en Knoflook

festival op de kust van Slovenië

Nova vas (bij Piran), 14 – 15 juli

Proef de lokale keuken van de kust op het Festival van Wijn en Knoflook in het dorpje Nova Vas bij Piran. Boerderijen en andere aanbieders van wijnen en etenswaar zetten hun deuren open. Het draait vooral om wijn uit Istrië en rode knoflook.

Evenementen in Oost Slovenië

Grossmann Festival van de fantastische film en wijn

Ljutomer, 10 juli – 14 juli

Het Grossman festival in Ljutomer wordt al gehouden sinds 2005 toen de honderste verjaardag van de Sloveense cinematographie werd gevierd. Karol Grossman was in 1905 de eerste Sloveense filmmaker in het stadje. Ljutomer ligt in het hart van een wijnregio en dus worden de filmvoorstellingen (voornamelijk horror) gecombineerd met wijnproeverijen. Het festival is lid van de federatie van Europese Festivals voor Fantastische Films waar 22 festivals onder vallen.

http://www.grossmann.si/home/

48th International folklore festival Beltinci

Beltinci, 19 juli – 22 juli

In het dorpje Betinci in het zuidoosten van Slovenië wordt al sinds  1971 een groot folklore festival gehouden in het kasteel en park van het plaatsje. Op het festival zie je dans en demonstraties van diverse lokale gebruiken. Er zijn ook exposities, boek presentaties, muziekvoorstellingen en kookshows.

Evenementen in Zuid Slovenië

Zomeravonden in de stad

Kočevje, 5 juli – 30 augustus

Het hele zomerseizoen is er elke donderdagavond wat te doen in het centrum van het stadje Kočevje. De avonden trekken muziekliefhebbers van diverse pluimage. De optredens zijn telkens op donderdagavond om acht uur.

Žužemberk markdagen

Žužemberk, 13 – 16 juli

Een schilderijententoonstelling, concerten, klassieke auto’s, een kook competitie, een markt en de middeleeuwsedag maken deel uit van het gevarieerde programma van de marktdagen van het stadje Žužemberk. Het speelt zich allemaal af in en om het prachtige middeleeuwse kasteel in stadje. Mis vooral de middeleeuwse dag op zondag niet. Met ridders, dames en duellen in het kasteel.

Pranger Predgrad

Predgrad, 29 juli

Pranger is een etnoevenement genoemd naar de schandpaal uit de middeleeuwen. Het dorpje Predgrad gaat op deze dag helemaal terug naar deze tijd. Hoogtepunt is het proces waarbij iemand voor een vergrijp veroordeeld wordt tot de schandpaal.

Tina Batistuta

Tina komt uit Slovenië. Ze is naar Nederland gekomen om samen te zijn met haar liefde, maar via haar werk is ze altijd in contact gebleven met Slovenië.
Ze is de oprichter van Mooie besede - een bureau gespecialiseerd in het leggen van verbindingen tussen Nederland en België met het tourisme in Slovenië en vice versa.

Latest posts by Tina Batistuta (see all)

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Jouw informatie wordt in geen geval gedeeld met derden.
Vraag ons alles wat je wil weten over een vakantie in Slovenie.
We bieden kosteloos advies. Als u een vraag stelt stemt u in om af en toe een tip of verhaal over slovenie te ontvangen. Geen spam, dat beloven we.
We beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen.
Dank je wel!
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!