Hoe 3 vedetten Slovenië fietsland maken

Als Tadej Pogačar, Primoz Roglic en Matej Mohorič op de pedalen gaan staan, doen ze meer dan fietsen alleen. Met elke pedaalslag tonen ze dat Slovenië een fietsland is en dragen ze eraan bij dat het fietsen er nog beter wordt. En daar profiteer je van op fietsvakantie.

fietsen slovenie fietsvakantie

Fietsers welkom in Poljanska dolina. Foto Mark Koghee

,,Blijf altijd proberen, geef nooit op'', met dit citaat opende de Sloveense president Borut Pahor zijn nieuwjaarswens dit jaar. Een beetje een open deur deze geciteerde spreuk en het is ook zeker niet de wijsheid achter dit citaat dat opvalt maar de persoon van wie de quote komt; Tadej Pogačar, de 23-jarige Sloveen die al twee Tour de France zeges en een Olympische medaille heeft.

De opening van de toespraak zegt alles over wat fietsen is gaan betekenen in Slovenië. En dat is heel veel. Niets heeft Slovenië in het 30-jarig bestaan van het landje zoveel bekendheid gegeven als de wielersuccessen van Pogačar, de in Nederlandse dienst rijdende Primož Roglič en de in 2022 verrassend sterke Matej Mohorič. De eerste twee, die al twee jaar in het wielrennen de wereldranglijst aanvoeren, zijn Slovenië's bekendste exportproducten.

Slovenië kan met recht trots zijn. Dat de drie wielrenners een exceptioneel talent hebben om heel hard met een fiets te kunnen rijden mag dan toeval zijn, dat ze konden doorbreken is dat niet. Slovenië is een sportminnend land waar sporters in hoog aanzien staan en waar hen een kans wordt geboden hun talent te ontdekken. Daarnaast zijn het klimaat, de natuur, het landschap en het wegennet ideaal voor elke buitensport. Of je nou wilt skiën of wielrennen.

roglic kisovec wielrennen fietsen

De afslag naar het ouderlijk huis van Primož Roglič in Kisovec. Foto Mark Koghee

Slovenië het wielerland

Slovenië is een fietsland en wordt dat steeds meer. Hoe meer Pogi, Rogla en Mat presteren, des te meer Slovenen stappen op de fiets, des te meer automobilisten wennen aan fietsers op de weg, des te meer de infrastructuur wordt aangepast aan fietsers, des te meer voorzieningen er komen voor fietsers. Het is een vliegwiel dat op gang komt zodra een van de drie wielrenners op de trappers gaat staan.

Maar het zijn niet de drie toppers die het land fietsland hebben gemaakt. Het drietal is slechts het uithangbord geworden dat de wereld erop wijst dat Slovenië wielerland is. Vanaf de oprichting van de eerste Sloveense fietsclub in Ljubljana in 1887 is fietsen deel van Slovenië. De beste wielrenners van het voormalige Joegoslavië (eerst het koninkrijk en daarna de socialistische republiek) waren veelal Sloveens en de fietsenfabriek van Joegoslavië (Rog) stond in Ljubljana. De hoofdstad waar altijd al veel is gefietst.

Fietsen in een land waar het fietsen populair is, heeft legio voordelen voor de fietstoerist. Het is veiliger, beter toegerust en inspirerender. Om maar wat te noemen; sta je ergens in Slovenië met fietspech langs de kant dan is er altijd wel een andere fietser die stopt om te helpen. Sterker nog, het gebeurt geregeld dat als ik onderweg ben gestopt om een foto te maken, een andere fietser stopt om hulp aan te bieden.

Het ziet er voorlopig nog goed uit dus voor het fietsen in Slovenië. De drie vedetten hebben hun top nog niet bereikt en daarmee het fietsen in Slovenië ook nog lang niet. 'Blijf altijd proberen, geef nooit op.' Het lijkt alleen nog maar beter te kunnen worden. We kijken ernaar uit.

uci ranglijst 2022 pogacar roglic mohoric

Mark Koghee
Laatste berichten van Mark Koghee (alles zien)