Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Bewegende beelden /

Het sprookje van Bled

We informeren je niet alleen graag over Slovenië met teksten en foto’s, maar ook met bewegende beelden. Daarom zie je geregeld een video van ons. Lees hier meer over onze korte video van Bled.

Als je Bled op de video ziet, lijkt het wel een sprookje, maar het is allemaal echt. Het stadje aan het meer met eiland en kasteel op de heuveltop is één van de meest betoverende bestemmingen in Europa.

In de video zie je enkele hoogtepunten van Bled langskomen. De hoofdrolspeler in het sprookje van Bled is het meer. Het water is kraakhelder en schoon. Voor een duik in het water kun je het beste naar de west- en noordkant van het meer waar er strandjes zijn. Het meer heeft tevens een watersportcentrum en heeft al diverse Olympische medaillewinnaars roeien voortgebracht.

De parel van Bled is ongetwijfeld het eilandje in het meer waarop een kerk staat. Wie het eiland bezoekt, moet drie keer de bel luiden om een wens te doen. Het kerkje is een populaire trouwlocatie, maar let wel, de bruidegom wordt hier geacht zijn bruid alle 99 treden naar het kerkje op te dragen. Helaas laat het filmpje alleen de weg terug naar beneden zien.

Panorama

Wil je genieten van het allerbeste uitzicht op het meer? Wandel dan de berg Osojnica op! Een steil bergpad brengt je naar Mala (kleine) Osojnica en Velika (grote) Osojnica. Op de toppen en onderweg staan bankjes vanwaar je van het uitzicht op het meer en de Julische Alpen, Karavanken en de vlakte van Gorenjska kunt genieten. Dit is de plek waar de meeste panorama’s van Bled zijn gemaakt.

Kasteel

Gelegen op de top van een steile klif, hoog boven het meer, is het kasteel van Bled een eerste klas blikvanger. Afgaand op oude geschriften is dit het oudste kasteel van Slovenië. In een akte uit 1004 is vastgelegd dat keizer Hendrik II de burcht schonk aan bisschop Albuin van Brixen. De kasteeltoren is het oudste gedeelte. In de honderden jaren die volgden, werd er meer bijgebouwd. De laatste grote veranderingen zijn uit de zeventiende eeuw.

Trein

Bled heeft geen station. Het dichtstbijzijnde station is dat van Lesce/Bled vanwaar een bus naar Bled rijdt. Er loopt wel een spoorlijn langs Bled. Een oude spoorbrug brengt de trein hoog over de Vintgar kloof nabij Bled. Een ritje per antieke stoomtrein is één van de sprookjesachtige ervaringen die je kunt opdoen. De trein rijdt van Jesenice langs Bled, door de Julische Alpen naar Nova Gorica en weer terug.

Actief

Iets moois doen, kan heel eenvoudig in Bled; ga lekker wandelen. Bled ligt te midden van indrukwekkende natuur. Hoge bergen, groene bergweiden en diepe steile kloven. Je kunt ze allemaal te voet ontdekken. Er zijn wandelingen voor ieder niveau. Van een vlak rondje rond het meer tot steile klimmen naar het hoogste punt van Slovenië. Rust en mooie vergezichten vind je overal.

Latest posts by Tina Batistuta (see all)

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!