Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Anderen over Slovenië /

Hoe duur is Slovenië?

Vakantie in Slovenië, wat kost dat eigenlijk? Website Gezinopreis ging met het gezin op vakantie in Slovenië en nam het huishoudboekje mee.

kloof slovenie bled huurauto, bron gezinopreis

bron Gezin op Reis

Gezinopreis begint met de opmerking dat mensen wellicht het idee hebben dat Slovenië, door zijn ligging in Oost-Europa, een goedkoop land is. Helaas.

,,Zo hebben wij dat niet ervaren. Prijzen zijn vergelijkbaar met Nederland maar wel goedkoper dan andere Alpenlanden.''

De prijzen van attracties vielen de website zelfs tegen.

Wanneer je in Slovenië met het gezin attracties bezoekt tikken de prijzen flink aan, aldus Gezinopreis. Wel geeft de website toe dat het in 'sneltreinvaart' attracties aandeed. In Bled kan je met het Adventure Park en de rodelbaan bijvoorbeeld een hele dag zoet zijn.

rodelen in bled met kinderen, bron gezinopreis

bron Gezin op Reis

Is Slovenië dan duur? Nee, dat ook niet. Gezinopreis meldt dat eten en drinken een stuk betaalbaarder is dan in Nederland.

,,Dat is fijn, want zo kan je lekker genieten van de goede Sloveense wijnen en lekkere gerechten.''

Het duurste etentje was 38 euro per persoon. Dat was wel gelijk een zeven gangen menu met wijnen. Porties waren zo groot dat voor de dochter van Gezinopreis niet besteld hoefde te worden.

Voor twee volwassenen en een peuter werd dagelijks zo'n vijftig tot zestig euro uitgegeven in Slovenië. Lees hier het hele verhaal van Gezinopreis.

hotel met swembad, slovenie, sport hotel manca, bron gezinopreis

bron Gezin op Reis

 

Onze mening

De tijd dat Oost-Europa, in vergelijking met Nederland, spotgoedkoop is, is voorbij. Maar duur is Slovenië zeker niet. Het goedkope eten en drinken, de goedkopere brandstofprijzen kunnen de vakantiekosten flink drukken. Accomodatieprijzen zijn wel vergelijkbaar met die in andere Europese landen, evenals de boodschappen.

In Slovenië verschillen de prijzen wel. Zo is het oosten van het land, de regio Prekmurje, aanzienlijk goedkoper dan de rest van het land. En kan je in Ljubljana een capuccino voor 1,50 euro  drinken, buiten de stad kost het je een euro. Reis je op een beperkt budget en wil je zeker weten dat je de voordeligste keuzes maakt, vraag ons dan eens advies voor je vakantie in Slovenië.

budget slovenie, bron gezinopreis

bron Gezin op Reis

Latest posts by Tina Batistuta (see all)