Vraag en Antwoord

Waarom zou ik voor Mijn Slovenië kiezen?

Wij zijn reisspecialist voor Slovenië. Ons team bestaat uit Slovenen en Nederlanders; geen enkele andere tour operator in Nederland of België kent het land zo goed als wij.
We hebben op onze website voorbeelden van reizen, maar we kunnen deze helemaal aanpassen aan jouw wensen en reisgezelschap. Dat doen we zonder extra kosten.
Mijn Slovenië werkt voornamelijk met lokale aanbieders van kleinschalige accommodaties, bijzondere activiteiten en betrouwbaar vervoer. Wij werken direct met de aanbieders en wij maken onze eigen fiets- en wandelroutes.
Voor je reis krijg je van ons een reisplan op maat met daarin veel tips voor dagtrips, bezienswaardigheden, restaurants, zwemplekjes en nog veel meer.

Wat is jullie werkwijze?

Op onze website vind je een aanbod van reizen, sommige hebben een vaste prijs en de andere zijn voorbeeldreizen. Via het formulier bij iedere voorbeeldreis kun je direct bij ons een offerte aanvragen. De reizen met een vaste prijs kan je direct boeken.

Weet je nog niet zo goed wat je wilt? Dan geef je simpelweg je wensen en informatie over het reisgezelschap, reisdata en (eventueel) budget aan ons door

Wij kunnen alle reizen zonder extra kosten voor je op maat maken - ook de reizen met vaste prijs. Het aanvragen van een offerte is vrijblijvend.

Lees meer over hoe boeken bij Mijn Slovenië werkt.

Kan ik direct via jullie website boeken?

Sommige reizen wel - meest van deze reizen zijn actieve vakanties. Kies in de Reizenzoeker voor de reizen met 'Boek direct' label.

 

Bieden jullie alleen individuele reizen of ook groepsreizen aan?

De reizen die wij aanbieden zijn individuele reizen. Je kunt natuurlijk wel met een eigen groep op reis. Wij zorgen dan voor passende groepsaccommodaties.

Wij bieden wel twee pakketreizen voor (kleinschalige) groepen aan; dit zijn twee wandelvakanties met gids. Dat zijn een vakantie langs de Alpe Adria Trail en een begeleide huttentocht in de Julische Alpen. Eventueel kun je ook met één van onze B2B partners (wandelvakantie, fotografiereis) op pad. Neem voor informatie contact met ons op.

Welk type reizen bieden jullie aan?

Zoals je ook in ons aanbod kunt zien, bieden we verschillende type reizen:

  • Rondreizen met verschillende thema's
  • Fietsvakanties
  • Wandelvakanties en huttentochten
  • Groepsreizen (met eigen groep, deze worden altijd op maat gemaakt)
  • Korte reizen met gids
Hoe bepalen jullie wat een goede lokale aanbieder is?

Verschillende factoren spelen een rol bij onze beslissing om met een aanbieder in zee te gaan. Belangrijke factoren voor ons zijn: originaliteit van de accommodatie of activiteit, goede prijs/kwaliteit verhouding, hygiëne, vriendelijkheid en goede persoonlijke ervaringen. Wij bezoeken onze lokale aanbieders regelmatig persoonlijk en blijven steeds met hen in contact.

Hoe lang van tevoren moet ik boeken?

Dat is natuurlijk helemaal aan jou! Wil je profiteren van een ruime keuze, zodat je echt accommodaties kunt kiezen die passen bij jouw wensen en budget? Dan raden we je aan ruim van tevoren te boeken. Dat geldt met name voor het hoogseizoen.

De boekingen voor het hoogseizoen (juli / augustus) beginnen meestal in oktober van het voorgaande jaar. Dit is met name het geval voor gezinsboekingen. Vanaf januari is het aanbod dan vaak al beperkter, met name als je langere tijd op één plek wilt verblijven, een groter gezin / groep hebt of specifieke wensen hebt (bijv. zwembad).

Je kunt het gehele jaar ook last-minute bij ons boeken, maar nog steeds tenminste 1 maand voor de vertrekdatum. Dan kan je gerust zijn dat alles goed geregeld is.

Wat is de beste reistijd?

Het is lastig te zeggen wat de beste reistijd is voor Slovenië. Dat is afhankelijk van je wensen. Bij de (voorbeeld)reizen op onze website kun je bij de Q&A lezen welke reistijd het beste is voor die specifieke reis. Je kunt Slovenië het gehele jaar bezoeken. Slovenië is rijk aan variatie en heeft op sommige plaatsen een bergklimaat, elders een mediterraan klimaat en op veel plaatsen een landklimaat. Dat betekent bijvoorbeeld dat je in de winter prima kunt wintersporten, in de zomer heerlijk van de zon kunt genieten en dat het voor- en najaar heel geschikt zijn voor actieve vakanties.

In het hoogseizoen (juli / augustus) is het vaak drukker in Slovenië. De temperaturen zijn dan ook het hoogst. Wil je in deze periode reizen, maar niet in de drukte zitten? Wij kunnen je advies geven over de rustigere delen van het land. Je kunt dan alsnog gemakkelijk dagtrips maken naar de bekendste bezienswaardigheden.
Het voor- en najaar zijn met name geschikt voor actieve vakanties, zoals een wandel- of fietsvakantie. In de maanden april, mei en juni komt de natuur prachtig tot bloei. De maanden september, oktober en november kenmerken zich door de prachtige herfstkleuren in de natuur en het rijke culinaire aanbod. De wintermaanden zijn bij uitstek geschikt voor wintersport, maar ook voor het genieten van een spa. Een citytrip naar de hoofdstad is in elk jaargetijde speciaal.

Hoe verloopt een boeking?

Nadat je van ons een vrijblijvende offerte hebt ontvangen, kun je deze via email of telefoon aan ons bevestigen. Wij gaan dan contact opnemen met de aanbieders. Normaliter ontvang je binnen 2 tot 3 dagen bevestiging van boeking en de factuur voor de aanbetaling. De aanbetaling is 30% van het totaalbedrag van de boeking. De tweede betaling hoeft pas uiterlijk 35 dagen voor de aankomstdatum bij ons binnen te zijn.

Wanneer moet ik betalingen doen?

De aanbetaling is 30% van het totaalbedrag en moet bij de boeking worden betaald als officiële bevestiging daarvan.
Het overige deel betaal je uiterlijk 35 dagen voor de aankomstdatum in Slovenië.
Boek je korter dan 6 weken voor je aankomstdatum? Dan betaal je het gehele bedrag in 1 keer.

Welke betaalwijzen zijn mogelijk?

Je krijgt een betaallink met verschillende betaalwijzen: iDeal, Bancontact en bankoverschrijving regelen. Op de factuur die je van ons ontvangt vind je alle gegevens en de betaallink.

Het is ook mogelijk met een creditcard te betalen. In dat geval moet de betaling ineens gebeuren en kan deze niet in termijnen worden gedaan. Dit is het geval door de hoge kosten die verbonden zijn aan betalingen met creditcard. Als je met creditcard wilt betalen, sturen we je een PayPal link voor de betaling. Voor betaling met creditcard betaal je 2% transactiekosten (van het totaalbedrag van je boeking). De transactiekosten van PayPal zijn eigenlijk 4%, maar wij dragen de helft hiervan.

Hoe zit het met de toeristenbelasting?

Je betaalt toeristenbelasting ter plaatse bij de accommodaties. 
De tarieven van de toeristenbelasting verschillen per gemeente. Reken op een gemiddelde van €2,00 per persoon per nacht. In de drukst bezochte gemeenten (Bled, Ljubljana) is de toeristenbelasting €3,13 p.p.p.n. In minder bekende regio's van het land is de toeristenbelasting juist lager.
Kinderen van 7 t/m 18 jaar krijgen 50% korting op de toeristenbelasting. Voor kinderen tot 7 jaar hoeft geen toeristenbelasting te worden betaald.

Wat moet ik de lokale aanbieder tonen als bewijs dat ik heb betaald?

In het reisplan dat je van ons ontvangt, vind je de vouchers voor iedere accommodatie. De aanbieder ontvangt van ons de naam van de persoon en, indien nodig, de basis contactgegevens (email en telefoonnummer).

Wat kan ik verwachten van het Reisplan op Maat?

In het reisplan op maat vind je tips wat te zien / doen in de buurt van de locatie(s) van jouw boeking. Dat zijn niet alleen de tips voor de highlights, maar juist ook voor de minder bekende plekjes. Je vindt in het reisplan ook tips voor restaurants, zwemplekjes en binnen-activiteiten in het geval van een dagje slecht weer. De tips worden afgestemd op het reisgezelschap en eventuele wensen die bij ons bekend zijn. Daarnaast bevat het reisplan algemene informatie over je reis, vouchers voor de accommodatie(s) en specifieke informatie over de regio's waar je verblijft. Ga je op fiets- of wandelvakantie, dan ontvang je daarnaast de routebeschrijvingen (en GPS tracks indien beschikbaar), informatie over wandelen of fietsen in Slovenië en een checklist voor je bagage.

Wat als ik niet tevreden ben met mijn vakantie?

Als een vakantie op een teleurstelling uitloopt, is dat natuurlijk erg vervelend. Wij doen er alles aan om dit te voorkomen. We bezoeken en controleren daarom zelf alle lokale aanbieders om er zo zeker van te zijn dat ze goed zijn en dat wat ze zeggen aan te bieden ook is zoals ze zeggen.

De lokale aanbieders zijn verplicht te regelen wat ze in hun aanbod beloven. Als ze dat niet doen, meldt het dan eerst bij de aanbieder. Als die het niet zelf kan regelen, moet de aanbieder iets gelijkwaardigs voor je regelen bij een andere aanbieder in de buurt. Als dat niet gebeurt, bel ons dan op +31 702173002. Dan zullen wij proberen de situatie zo snel mogelijk op te lossen.

Ben je teleurgesteld omdat iets niet naar je smaak was of ben je teleurgesteld in iets dat buiten het aanbod valt; dan kunnen we je niet helpen. Als je daar behoefte aan hebt, kun je het uiteraard wel met ons bespreken.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Is de situatie niet zoals in het aanbod is beschreven, bel ons dan direct op telefoonnummer voor noodgevallen die in je reisplan te vinden is. Daarnaast krijgen wij per email graag een bewijs van je klacht mee; foto's en/of video's.

Als je een klacht ná de vakantie wilt indienen, dan kun je het ook per email doen. 

Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

Kijk eerst in de voorwaarden (Artikel 9) hoe je annuleert en hoeveel geld je terug kunt krijgen. Dit hangt af van de tijd die er nog rest tussen het moment van annuleren en de geboekte aankomstdatum. Daarnaast is ook de reden van annuleren van belang. Lees ook hoe we de risico's zo klein mogelijk voor je houden met ons Zorgeloos Boeken beleid.

Je kunt annuleren via het online contactformulier of via e-mail. Als je buiten kantooruren (na 17.00 uur of weekend) annuleert, gaat de annulering in wanneer de nieuwe werkdag weer begint.

Krijg ik geld terug als ik zelf mijn vakantie vroegtijdig beëindig?

Dat is in het algemeen niet het geval. Sommige aanbieders willen je hierin tegemoet komen als er een dringende reden is om het verblijf eerder te beëindigen. Je kunt hen hiernaar vragen vóór je besluit de vakantie te beëindigen. Lees meer in onze reisvoorwaarden

Zijn jullie lid van het ANVR en hebben jullie een garantieregeling?

Wij zijn aangesloten bij de ANVR en SGR via de eigenaar van Mijn Slovenië, dat is Riksja Travel. Je kunt er hier meer over lezen.