/ Camping /

Kamp Koren – een veelzijdige camping in het Soča dal

Kamp Koren is een middelgrote camping in Kobarid, een gezellig dorpje, centraal gelegen in het prachtige Soča dal. De camping bestaat al meer dan vijfentwintig jaar en was in 2015 de beste camping van Slovenië. Tevens is het de enige camping in het land met het ecolabel, een Europese onderscheiding voor milieuvriendelijke campings.

Camping

Kamp Koren is een veelzijdige camping en daarom geschikt voor alle doelgroepen; van individuele sporters tot gezinnen. De camping heeft drie velden. Eén daarvan is een tentenveld. Er kunnen 280 gasten terecht. De camping had al twee toiletgebouwen en in 2016 is daar een derde bijgekomen. Hoewel de camping al vijfentwintig jaar bestaat, is het streven om ieder jaar iets nieuws aan te bieden aan gasten. Er zijn al mogelijkheden voor fietsverhuur en het beoefenen van diverse sporten óp en rond de camping. In het winkeltje op de camping vind je een keuze aan ecologische producten. Aan de receptie kun je altijd terecht voor informatie, en is tevens een internetverbinding beschikbaar. Leuk voor kinderen zijn het speeltuintje en de diverse aanwezige dieren, zoals konijnen en geiten.

Ecologische chalets

De camping verhuurt tevens diverse accommodaties. De zes houten, ecologische chalets zijn een heerlijke accommodatie. Deze chalets, vernoemd naar bergen in de omgeving, staan iets hoger dan het campingterrein. In alle chalets zijn twee slaapkamers en is ook ruimte voor het plaatsen van kinderbedden. In twee chalets zijn honden toegestaan en één chalet is geschikt voor invaliden en is allergie-vrij. Alle chalets hebben een terras en balkon.

Ligging

Kamp Koren ligt naast de prachtige smaragdgroene rivier de Soča, vijfhonderd meter van het dorpje Kobarid, waar men terecht kan voor boodschappen, musea, een Tourist Information Center en diverse restaurants.

Het Soča dal is ook zeer geschikt voor actieve vakanties en wordt daarom ook wel het ‘outdoor paradijs’ genoemd. Er zijn veel wandelroutes om de omgeving te voet te verkennen, waaronder de Walk of Peace en de Juliana Trail. Je kunt het dal ook met de fiets verkennen, met de eigen fiets of een op de camping gehuurde fiets. Tevens kun je sporten als raften, kajakken, canyoning en paragliden beoefenen.