/ NIEUWTJES /

NEDERLANDERS OP NUMMER 1 IN SLOVENIË.

Nederlanders waren in juli 2015 de grootste groep buitenlandse toeristen in Slovenië. Van alle buitenlandse overnachtingen in het land was 11 procent Nederlands.

toeristen in de bergen van Slovenië; bron Mijn Slovenië

Slovenië raakt steeds populairder bij Nederlandse en ook Belgische toeristen. En dat blijkt nu ook uit de laatste cijfers van het Sloveense bureau voor de statistiek. Het toerisme als geheel zat in juli flink in de lift. Er waren elf procent meer overnachtingen ten opzichte van juli 2014 en achttien procent meer bezoeken.

Na de Nederlanders vormden de Duitsers (10 procent) en Italianen (8 procent) de grootste groepen toeristen die in Slovenië verbleven. De Belgen vormden 7 procent van de toeristische populatie. Eenvierde van de toeristen verbleef op een camping. Bijna de helft zat in een hotel.

Slovenië is al jaren als een toeristische hit in wording. Vooral voor Nederlanders en Belgen. De gevarieerde natuur met bergen, meren, kust en bossen op korte afstand van elkaar, redelijke prijzen en de nabijheid maken Slovenië een ideale vakantiebestemming voor een snel groeiende groep toeristen.

Kijk hier verder op de website Mijnslovenie.com om meer te leren over vakantieland Slovenië.

Mark Koghee