Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

(Beweeg muis over foto om te zien waar en wanneer in november)

November; stiekem m'n favoriet

November zou een dooie maand zijn. November ontbeert de aangename herfstwarmte die je in oktober nog wel kon voelen. En de maand mist de vrolijke sfeer van kerstmaand december. In november is Ljubljana, traditioneel, in mist gehuld. De donkere dagen voor kerst, dat is november. November is de rustige maand, of noem het uitgestorven. In november is er geen toerist te zien, want wie wil er nou in november in Slovenië zijn?

IK!

November is... eigenlijk best wel een leuke maand. Nee, november is super. In november is elke zonnestraal een cadeau. En wat blijkt, er is zelfs in november zon genoeg. Het mist niet de hele maand in Ljubljana, soms regent het ook.

In november ervaar je alle jaargetijden in een maand. Er kan al sneeuw liggen en het kan nog terrasweer zijn. November is de meest Sloveense maand. Bij gebrek aan toeristen, bevind je je tussen de Slovenen. Het is de maand van de authenticiteit.

Voor een dooie maand is er verrassend veel te doen. Restaurants hebben speciale menu’s voor speciale prijzen want november is omgedoopt tot Gourmet Maand. Wijnfeest Sint Maarten op 11 november wordt uitbundig gevierd in de wijngebieden. Een feest dat al dagen voordien aanvangt. In de Kras kan je kennismaken met een waar eetfestijn, Osmica, waarbij boerderijen gedurende 8 dagen hun deuren hebben geopend en huisgemaakt eten en drinken (wijn) serveren. Knotsgekke livemuziek veelal inbegrepen.

En is het weer toch slecht, helemaal geen probleem, want op het tiendaagse internationale filmfestival van Ljubljana kan je honderd films gaan kijken. Dan ben je wel even zoet.

Tijdens de zomerse dagen in oktober zag ik er even tegenop, straks november, grijs en grauw. Maar ik bedacht me en herinner, november is een maand om naar uit te kijken. November in Slovenië, een goed bewaard geheim.

Honderd films kijken in Ljubljana

Honderd films kijken in Ljubljana De Amerikaanse regisseur Abel Ferrare is dit jaar de speciale gast tijdens het 30e Ljubljana Internationale Film Festival Liffe dat een hommage aan hem brengt. Het festival is dit jaar van woensdag 13 tot en met zondag 24 november. De Amerikaanse regisseur Ferrara is onder meer bekend van de films…

Lees meer ...

Smakelijke herfst

  Late herfst tijd voor fijnproevers Ben je een fijnproever? Dan is de late herst de ideale periode voor je om Slovenië te bezoeken. Het is de tijd van wijnfeesten, restaurantweken en het unieke Sloveense wijn- en eetfestijn Osmice. November gastronomie maand Radovljica Radovljica noemt zichzelf de zoete stad. Het middeleeuwse stadje dat een lange…

Lees meer ...

De beste manieren om Sloveense wijn te ontdekken

  / SLOVEENSE BELEVEN / De beste manieren om Sloveense wijn te ontdekken Slovenië is meer dan bossen, bergen en meren. Het is een echt wijnland met wijnregio’s in alle windstreken. Wij vertellen je de vier beste manieren om Sloveense wijn te ontdekken. 1. De vinoteka De eenvoudigste manier om wijn te ontdekken is een…

Lees meer ...

Warm en droog; de Sloveense indoor top 5

/ Best of thema / Warm en droog; de Sloveense indoor top 5 In Slovenië ga je het beste de natuur in. Maar wat nou als het regent of steenkoud is? Waar is het warm en droog en is wat te doen? Onze Sloveense indoor top 5. 1. In het museum Er zijn veel musea…

Lees meer ...

Herfst, wanneer Slovenië op zijn mooist is

Zie hier onze herfstreizen Herfst, wanneer Slovenië op zijn mooist is Nou is elk jaargetijde een geschikte tijd om Slovenië te bezoeken maar in de herfst is het land op zijn mooist. Dan kleuren de alom aanwezige groene bossen rood, oranje, geel en de zon schijnt,  maar niet meer zo fel dat het alleen in…

Lees meer ...

Mark Koghee

Mark Koghee is een Nederlandse journalist die in Ljubljana woont en werkt. Als hij niet schrijft of fotografeert dan vind je hem wel ergens op de racefiets zwevend door het Sloveense landschap of op een terras in Ljubljana.
Mark kan je ook volgen op www.ljubljanees.com
Mark Koghee

Latest posts by Mark Koghee (see all)

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!