Dit is Slovenië

HET LAND VAN DE LIEFDE

sLOVEnië is het enige land ter wereld met het Engelse woord voor liefde (LOVE) in de naam. En het is het enige land waar de naam van de hoofdstad klinkt als het woord 'geliefde' in de landstaal (Ljubljana ~ ljubljena). 

Een bestemming om verliefd op te worden. 

LIEFDE VOOR NATUUR

Groene ongerepte bossen, bergen en velden, kraakhelder en zuiver water. In Slovenië ervaar je wat echte natuur is. Slovenië is het op twee na meest beboste land van Europa en de biodiversiteit van het land is één van de hoogste ter wereld. Een derde van Slovenië is beschermd Natura2000-gebied.

Groen, eco of duurzaam, hoe je het ook noemt; het zit in het DNA van Slovenië. 

RIJK AAN PUUR WATER

Met 27.000 kilometer aan rivieren is Slovenië één van de waterrijkste landen in Europa. Er zijn meer dan tachtig thermale bronnen die het lichaam kunnen revitaliseren, de meren betoveren met hun schoonheid en kraakheldere rivieren verfrissen en laten de adrenaline stromen van hen die zich mee laten voeren.

Voeg een actief en gezond element toe aan je vakantie. 

IN ELKE HOEK EEN ANDERE TINT

Slovenië is het enige land in Europa waar je op zeer korte afstand van elkaar de Alpen, het Middellandse Zeegebied, de Karst onderwereld en de Pannonische laaglanden kunt ervaren. Het is ook het enige land waar de West-Europese, de Oost-Europese en de Zuid-Europese culturen elkaar ontmoeten.

Veelzijdigheid in een klein land.

kaart van regio's in Slovenië, bron Mijn Slovenië

Praktische redenen om Slovenië te bezoeken

ontwikkelde reisbestemmingen met goede service

er worden diverse buitenlandse talen gesproken (Duits, Engels, Italiaans)

vriendelijke en gastvrije inwoners

goede prijs-kwaliteitverhouding

één van de veiligste landen van Europa

afwisselende bestemming met mediterraan- en alpenklimaat