Proef het Sloveense leven

Met reizen gaat het er niet om dat je een lijst van populaire bezienswaardigheden afloopt om alleen maar af te kunnen vinken. Nou ja, voor sommige mensen wel, maar niet voor jou, want anders zou je dit niet lezen. Slovenië is geen land van massatoerisme, maar van authentieke vakantie-ervaringen.

Je gaat naar Slovenië om te genieten, te ontspannen en de schoonheid van het land op een actieve manier te beleven.

Kies uit het aanbod van activiteiten wat het best bij jou past.

Actieve vakanties en avonturen

Wandelen door ruwe berglandschappen, fietsen door glooiende wijngaarden, raften over helder smaragd groen water of paragliden met uitzicht op de Alpen en de Adriatische Zee; Slovenië is hét land voor actieve vakanties.

Lees meer...

Wijn en culinair

Met maar liefst 24 verschillende culinaire regio’s en drie grote wijnstreken kent Slovenië een grote gastronomische rijkdom. De Sloveense keuken is beïnvloed door die van omliggende landen als Italië, Oostenrijk en Hongarije en door de Balkan.

Lees meer...

Genieten en ontspanning

Ontspan aan de rand van een meer, een rivier of aan de Adriatische kust of laat je verwennen in één van de spa-resorts waar de kinderen zich ook kunnen vermaken in spectaculaire waterparken. Geniet van de terrasjes of van één van de vele festivals.

Lees meer...

Typisch Sloveens

Ontdek het echte Sloveense leven en leer de Slovenen kennen met hun soms aparte gebruiken tijdens gezellige lokale evenementen, op de boerderij of in de lokale bistro.

Lees meer...