Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

SLOVEENSE REGIO’S EN BESTEMMINGEN

// BERGEN

Het hooggebergte van de Alpen in het noorden van Slovenië herbergt heldere rivieren, mooie meren en vele watervallen. Het is het land van herkomst van alpine spijzen en dranken (kaas, worsten en schnapps).

In de Julische Alpen in noordwest Slovenië vind je het Triglav Nationaal Park. Het park, dat vol natuurschoon is, is een perfect gebied voor wandelen, fietsen en andere activiteiten.

// WIJNREGIO'S
// SPA'S EN WATERPARKEN
// KARST HOOGVLAKTE
// HIPPE STEDEN
// KUST

Bestemmingen die wij aanraden

Brda wijnregio

Het leven in Brda, een streek die nog het beste te vergelijken is met Toscane maar dan nog rustiger, draait voor een groot deel om wijn en kleine middeleeuwse dorpen.

Lees meer...

Julische Alpen en Triglav Nationaal Park

Bezoekers van het Triglav nationaal park zijn onder de indruk van de contrasten tussen de rotsmassieven en heldere meren, watervallen en rivieren.

Lees meer...

Terme Olimia

Een veelzijdig en meermaals bekroond spa-resort in het oosten van Slovenië. In een omgeving met diverse bezienswaardigheden vind je de grootste sauna van het land, de mooiste spa en één van de grootste waterparken.

Lees meer...

Idrija Unesco

Verborgen tussen groene bergen en langs het heldere riviertje Idrijca ligt het stadje Idrija, grofweg halverwege Ljubljana en de Soca Vallei.  Idrija is nu vooral van belang als Unesco werelderfgoed. De voormalige mijnstad is museumstad geworden.

Lees meer...

Grotten van Postojna

De grotten van Postojna zijn de grootste toeristische attractie van Slovenië en het meest bezochte toeristische grottensysteem in Europa, met zelfs een trein in de grot.

Lees meer...

Maribor stad en Pohorje gebergte

Maribor, de Europese culturele hoofdstad van 2012, is de op één na grootste stad van Slovenië. De trots van Maribor is de oudste wijnstok ter wereld.

Lees meer...

Thermana Lasko & Savinja vallei

Thermana Lasko is het meest centraal gelegen grote spa-resort in Slovenië. Thermana Laško is ook een prima uitvalsbasis voor uitstapjes in de natuur. Je kunt stroomopwaarts de Savinja rivier verkennen die in de Kamnik-Savinja Alpen ontspringt.

Lees meer...

Wij hebben deze selectie van top-bestemmingen in Slovenië samengesteld. Voor de meeste van die plaatsen geldt dat ze, vooral in de zomer, bruisen van leven. Er is echter ook altijd wel een rustig plekje in de buurt te vinden.

De bestemmingen in Slovenië liggen dichtbij elkaar, waardoor je er meerdere op dezelfde dag kunt bezoeken.

Andere leuke mogelijkheden

wijngaarden bij Ptuj. archief MijnSlovenie

Ptuj en de wijngaarden van Jeruzalem & Haloze

Toen de Romeinen in Slovenië kwamen, was de eerste nederzetting die ze bouwden Poetovio. De stad, die nu Ptuj heet, is daarmee de oudste stad van Slovenië. De stad langs de Drava rivier is omringd door de wijnregio's Haloze, Jeruzalem en Slovenske Gorice. De oudste wijnkelder van Slovenië vind je in Ptuj. De kelder heeft het belangrijkste wijnarchief van dit deel van Europa. In Ptuj vind je eveneens Terme Ptuj, een spa-resort met thermaal water en een groot waterpark.

Lees meer...

Ljubljana kasteel. archief MijnSlovenie

Hoofdstad Ljubljana

Vrij vertaald betekent de naam van de stad 'geliefde' (Ljubljana - ljubljena) en inderdaad; als je in Ljubljana bent, is het moeilijk niet verliefd te worden op de stad. Volgepakte terrassen en festivals, straatartiesten en markten maken Ljubljana elke dag weer één van de charmantste en levendigste hoofdsteden ter wereld. Vanaf de rivier en de beroemde Drie Bruggen in het centrum is elke attractie in de stad op loopafstand.

Lees meer...

Velika planina berg vlakbij Kamnik; bron Mijn Slovenië

Kamnik-Savinja Alpen

Indrukwekkende bergen, het sprookjesachtige bergplateau Velika Planina en het authentieke stadje Kamnik kenmerken de Kamnik-Savinja Alpen. Het berggebied ligt op een steenworp afstand van Ljubljana. Voor wie naar Slovenië vliegt, is het gebied het eerste dat ze van het land zien. De luchthaven ligt aan de voet van de Kamnik Savinja Alpen. In het gebied liggen ook de rustige en groene valleien Savinja en Logarska.

Lees meer...

 

wijngaarden van Vipava vallei; bron Mijn Slovenië

Vipava vallei

Een stukje méditerranée aan de voet van de Alpen. De Vipava Vallei is een smalle vallei die het mediterraanse klimaat van de Adriatische Zee diep in Slovenië brengt. De grond in dit milde klimaat brengt veel wijn, maar liefst 25 soorten, maar ook fruit als abrikozen en perziken voort. De vallei heeft naast natuurlijke en culturele bezienswaardigheden ook een goed gastronomisch aanbod.

Lees meer...

Piran stad. Foto Uros Svigel.; archief www.visitgoodplace.com

Adriatische kust met Piran

Je proeft het aan het voedsel, je voelt het aan de manier van leven en je ziet het onder meer aan de architectuur: de Sloveense Adriatische kust is echt mediterraans. Het oude stadje Piran is de parel van de 47 kilometer lange kust van Slovenië. Piran, gelegen aan het einde van een schiereiland in de Adriatische Zee, is gebouwd in Venetiaanse stijl en bestaat uit een labyrint van nauwe straatjes.

Een vijfde van de kust is nationaal park. De Secovlje zoutvelden, waar op traditionele wijze kwaliteitszout wordt gemaakt, is één van die beschermde gebieden. Het is het meest noordelijk gelegen zoutveld in het Middellandse Zeegebied.

Lees meer...

Bram de Vrind, PostojnaCave15

Groene Karst

De Groene Karst wordt gedomineerd door bossen. Maar als je tussen de bomen kijkt, zie je de rotspartijen, grotten, ravijnen met ondergrondse rivieren en verdwijnende meren liggen. De Groene Karst kent een indrukwekkende flora en fauna. In het gebied staan een aantal kastelen, zoals het sprookjesachtige Predjama en Sneznik.

Lees meer...

Krupa

Regio van Kolpa rivier

Het land van de bekende (fictieve) Sloveense kinderheld Peter Klepec. De Kolpa rivier vormt de grens tussen Slovenië en Kroatië. Het is de warmste rivier van het land en daarmee is het een heerlijke plek om te zwemmen. Op de oever vind je kleine dorpen en steile hellingen met weide en bos. Alleen kleine wegen geven toegang tot het gebied en dat maakt het hier rustig en authentiek.

Lees meer...

wandelen in Slovenie

Koroska regio

Koroska is het meest noordelijke stukje van Slovenië. Natuur, rust en authentiek zijn hier de kenmerken. In het gebied liggen zowel het Karawanken bergmassief als de bergen van Pohorje. Vanuit Oostenrijk stroomt rivier de Drava in Koroska Slovenië binnen. In de zomer is Koroska een uitstekend gebied voor wandelen en mountainbiken. Je kunt hier zelfs door een grot fietsen.

Lees meer...