SLOVEENSE REGIO’S EN BESTEMMINGEN

// BERGEN

Het hooggebergte van de Alpen in het noorden van Slovenië herbergt heldere rivieren, meren en watervallen. Het is het land van herkomst van alpijnse spijzen en dranken (kaas, worsten en schnapps).

In de Julische Alpen in Noord-West Slovenië vind je het Nationaal Park Triglav. Het park, dat vol natuurschoon is, is perfect terrein voor wandelen, fietsen en andere activiteiten.

// WIJNREGIO'S
// SPA'S EN WATERPARKEN
// KARST HOOGVLAKTE
// HIPPE STEDEN
// KUST

Bestemmingen die wij aanraden

Brda wijnregio

Het leven in Brda, een streek nog het beste te vergelijken met Toscane maar dan nog rustiger, draait voor een groot deel om wijn en kleine middeleeuwse dorpen.

Lees meer ...

Juliaanse Alpen en Nationaal Park Triglav

Bezoekers van nationaal park Triglav zijn onder de indruk van de contrasten tussen de rotsmassieven en heldere meren, watervallen en rivieren.

Lees meer ...

Terme Olimia

Een veelzijdig en meermaals bekroond spa resort in het zuiden van Slovenië. In een omgeving met diverse bezienswaardigheden vind je de grootste sauna van het land, de mooiste spa en een van de grootste waterparken.

Lees meer ...

Grotten van Postojna

De grotten van Postojna zijn de grootste toeristische attractie van Slovenië en het meest bezochte toeristische grottensysteem in Europa, met zelfs een trein in de grot.

Lees meer ...

Maribor stad en Pohorje bergen

Maribor, de Europese culturele hoofdstad van 2012, is de op een na grootste stad van Slovenië. De trots van Maribor is de oudste wijnstok ter wereld.

Lees meer ...

Thermana Lasko & Savinja vallei

Thermana Lasko is het meest centraal gelegen grote spa-resort in Slovenië. Thermana Laško is ook een prima uitvalsbasis voor uitstapjes de natuur in. Je kan stroomopwaarts rivier Savinja verkennen die in de Kamnik-Savinja Alpen ontspringt

Lees meer ...

Wij hebben deze selectie samengesteld van topbestemmingen in Slovenië. Voor de meeste van die plaatsen geldt dat ze, vooral in de zomer, bruisen van het leven. Maar ook is er altijd wel dichtbij een rustig plekje te vinden.

De bestemmingen in Slovenië liggen dichtbij elkaar waardoor je er meerdere op dezelfde dag kan bezoeken.

De andere leuke mogelijkheden

wijngaarden bij Ptuj. archief MijnSlovenie

Ptuj stad en Jeruzalem & Haloze wijngaarden

Toen de Romeinen in Slovenië kwamen, was de eerste nederzetting die ze bouwden Poetovio. De stad, die nu Ptuj heet, is daarmee de oudste stad van Slovenië. De stad langs rivier Drava is omringd met de wijnregio's Haloze, Jeruzalem en Slovenske Gorice. De oudste wijnkelder van Slovenië is in Ptuj en de kelder heeft het belangrijkste wijnarchief van dit deel van Europa. In Ptuj vind je Terme Ptuj, een spa resort met thermaal water en een groot waterpark.

Lees meer ...

Ljubljana kasteel. archief MijnSlovenie

Hoofdstad Ljubljana

Vrij vertaald betekent de naam geliefd (Ljubljana-ljubljena) en inderdaad, als je in Ljubljana bent is het moeilijk niet verliefd op de stad te worden. Volgepakte terrassen en festivals, straatartiesten en markten maken Ljubljana elke dag weer een van de charmanste en levendigste hoofdsteden ter wereld. Vanaf de rivier en de beroemde Drie Bruggen in het centrum is elke attractie in de stad op loopafstand.

Lees meer ...

Velika planina berg vlakbij Kamnik; bron Mijn Slovenië

Kamnik-Savinja Alpen

Indrukwekkende bergen, het sprookjesachtige bergplateau Velika Planina en het authentieke stadje Kamnik kenmerken de Kamnik-Savinja Alpen. Het berggebied ligt op een steenworp afstand van Ljubljana. Voor wie naar Slovenië vliegt, is het gebied het eerste dat ze van het land zien. De luchthaven ligt aan de voet van de Kamnik Savinja Alpen. In het gebied liggen ook de rustige en groene valleien Savinja en Logarska.

 

wijngaarden van Vipava vallei; bron Mijn Slovenië

Vipava vallei

Een stukje méditerranée aan de voet van de Alpen. De Vipava Vallei is een smalle vallei die het mediterraanse klimaat van de Adriatische Zee diep in Slovenië brengt. De grond in dit milde klimaat brengt veel wijn, maar liefst 25 soorten, maar ook fruit als abrikozen en perziken voort.

Lees meer ...

Piran stad. Foto Uros Svigel.; archief www.visitgoodplace.com

Adriatische kust met Piran

Je proeft het aan het voedsel, je voelt het aan de manier van leven en je ziet het onder meer aan de architectuur; de Sloveense Adriatische kust is echt mediterraans. Het oude stadje Piran is de parel van de 47 kilometer lange kust van Slovenië. Piran, gelegen aan het eind van een schiereiland in de Adriatische Zee, is gebouwd in Venetiaanse architectuur en bestaat uit een labyrinth van nauwe straatjes.

Een vijfde van de kust is nationaal park. De Secovlje zoutvelden, waar op traditionele wijze kwaliteitszout wordt gemaakt, is een van die beschermde gebieden. Het is het meest noordelijke zoutveld in het Middellandse Zeegebied.

Lees meer ...

Bram de Vrind, PostojnaCave15

Groene Karst

De Groene Karst wordt gedomineerd door bossen. Maar kijk goed door de bomen en zie de rotspartijen, grotten, ravijnen met ondergrondse rivieren en verdwijnende meren liggen. De Groene Karst kent een indrukwekkende flora en fauna. In het gebied staan een aantal kastelen, zoals het sprookjesachtige Predjama en Sneznik.

Lees meer ...

kolpa, rivier, bron MijnSlovenie

Regio van Kolpa rivier

Het land van de bekende (fictieve) Sloveense kinderheld Peter Klepec. Rivier de Kolpa vormt de grens tussen Slovenië en Kroatië. Het is de warmste rivier van het land en daarmee een heerlijke plek om te zwemmen. Op de oever vind je kleine dorpen en steile hellingen met weide en bos. Alleen kleine wegen geven toegang tot het gebied en dat maakt het hier rustig en authentiek.

Lees meer ...

wandelen in Slovenie

Koroska regio

Koroska is het meest noordelijke stukje Slovenië. Natuur, rust en authentiek zijn ook hier de kenmerken. In het gebied liggen zowel het Karavanken bergmassief als de bergen van Pohorje. Vanuit Oostenrijk stroom rivier de Drava in Koroska Slovenië in. In de zomer is Koroska een uitstekend gebied voor wandelen en mountainbiken. Je kunt hier zelfs door een grot fietsen.

Lees meer ...

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Jouw informatie wordt in geen geval gedeeld met derden.
Vraag ons alles wat je wil weten over een vakantie in Slovenie.
We bieden kosteloos advies. Als u een vraag stelt stemt u in om af en toe een tip of verhaal over slovenie te ontvangen. Geen spam, dat beloven we.
We beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen.
Dank je wel!
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
LAST MINUTE
ZOMER 2018
Zie hier waar nog plaats is deze zomer
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten