Julische Alpen

Slovenië is één van de acht landen die een deel van de Alpen herbergt. Van het Sloveense Alpengebied is het in het Triglav nationaal park gelegen gebied van de Julische Alpen de parel. Nationaal Park Triglav is één van de oudste nationale parken van Europa en de beschermde natuur hier is en blijft ongerept door de duurzame ontwikkeling van het gebied waarbij autoverkeer zoveel mogelijk wordt geweerd.

Dé attractie in het nationaal park is natuurlijk Triglav, met 2.864 meter de hoogste berg van Slovenië. De naam betekent 'driehoofd' en verwijst naar de drie toppen van de berg. Het bereiken van de top is een must voor iedere Sloveen. De top is bereikbaar voor de geoefende bergwandelaar.

Naast natuurschatten vind je dorpjes en stadjes in de Julische Alpen waar je kan proeven van een uitstekend culinair aanbod en waar je de unieke cultuur van dit gebied ervaart.

Bestemmingen in dit gebied

geschiedenis en smaragdgroene waters van

Soča Vallei

natuur en cultuur

Bled / Bohinj / Radovljica

Zomer en winter in

Kranjska Gora

1 reactie

  1. bulk whatsapp sender suite op 24/04/2019 om 03:55

    bulk whatsapp sender suite

    I have been reading your blogs :: Triglav Nationaal Park en Julische Alpen and they are very useful for me to read something new and special. And You can also view our website also bulk whatsapp sender suite.Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.