Indoor Thermana Lasko, bron Thermana Lasko, Mijnslovenie

Thermana Lasko & Savinja Vallei

Thermana Laško is één van de meest moderne thermale centra in Slovenië met een geschiedenis die terug gaat tot de Romeinse tijd. Het is ook het meest centraal gelegen grote spa-resort in het land. Laško is een bierstadje langs de Savinja rivier en niet ver van de stad Celje.

Thermana heeft het beste Ayurveda centrum van het land met topspecialisten uit India, programma’s en een aangepaste selectie van voedsel. Ayurveda is een traditionele Indiase geneeskunde die je op een holistische wijze leert in harmonie te leven met de natuur door je gedachten, dieet en leefstijl te beïnvloeden. Ayurveda behandelt alle aspecten van gezondheid: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Thermana Lasko, bron Thermana Lasko, Mijnslovenie

Soort bestemming

spa resort // ontspanning // gezondheid

Bekend door

Ayurveda centrum // bierstad Laško // Savinja rivier

Meest geschikt voor

gezinnen met kinderen // individuele reizigers // stellen

Thermana Laško ligt langs de Savinja rivier in het stadje Laško. Mede door het goede spa-aanbod is Laško bekroond met de status European Destination of Exellence. Het stadje is vooral bekend door de gelijknamige brouwerij die eigendom is van de Heineken groep. Deze brouwerij is ook één van de toeristische attracties. In de omgeving zijn ook Celje, met het indrukwekkende kasteel op een berg boven de stad, en het plaatsje Zalec, met bierfontijn in het centrum, te vinden.

Langs de Savinja rivier, niet ver van de brouwerij en het centrum, ligt Thermana Laško. Met het bijbehorende waterpark is het een uitstekend resort voor families. Ook stellen, senioren en individuele reizigers zijn hier helemaal op hun plek. Gehandicapten vinden in Thermana één van de best denkbare aangepaste spa’s. Bij het resort is een hoogstaand centrum voor gehandicaptensport.

Het wellness gedeelte en het waterpark van Thermana zitten onder een glazen koepel die bij mooi weer open kan. Het oudste deel van de spa is 160 jaar oud. De temperatuur van het water schommelt tussen de 32 en 34 graden. Thermaal water helpt je het lichaam te reinigen. Het vermindert de zuurgraad, verbetert de cellen en het heeft zelfs een licht laxerende werking.

Thermana Laško is ook een prima uitvalsbasis voor uitstapjes in de natuur. Je kunt stroomopwaarts de Savinja rivier verkennen die in de Kamnik-Savinja Alpen ontspringt. Je kunt op de rivier raften of kajakken. Je kunt er ook canyoning doen of een duik nemen. In de bergen kun je wandelen of klimmen. De rustige, ongerepte Solčavsko regio, waar de Kamnik-Savinja Alpen deels in liggen, is met de vallei Logarska Dolina adembenemend. Dit is slechts een uurtje rijden vanaf het resort.

Vakantie aanbiedingen

Praktische informatie

> Tourist Information Center (VVV)

Thermana Lasko
www.thermana.si
Adres: Zdraviliška cesta 6, 3270 Laško, Slovenia
Telefoon: +386 3 423 2000
E-mail: [email protected]

> WAAR IS HET EN HOE KOM IK ER?