Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

Vele wegen leiden naar Slovenië

Er zijn veel manieren waarop je naar Slovenië kunt reizen. Wist je bijvoorbeeld dat je het land zelfs met een cruiseschip kunt bereiken?

Dat Slovenië geen land is van massatoerisme betekent onder meer dat het soms wel even zoeken kan zijn naar reisopties. Wij geven hier informatie en tips om het zoeken makkelijker of zelfs overbodig te maken.

// AUTOVAKANTIE

normale weg in Slovenië; bron Mijn Slovenië

/ gewone weg in Slovenië /

De autovakantie blijft onverminderd populair. Met de auto ben je flexibel; je kunt komen en gaan wanneer je wilt. Wanneer je met de hele familie in één auto reist, is het de voordeligste manier van reizen en op de bestemming kun je er gemakkelijk op uit.

Van grens tot grens ligt Slovenië zo’n duizend kilometer van Nederland en België. Dat is net zo ver als Zuid-Frankrijk.

De snelste route voert door Duitsland en Oostenrijk. Controleer van tevoren waar de meeste werkzaamheden onderweg plaats vinden. Dit kan veel vertraging opleveren.

Naar het westen en midden van Slovenië: Wij raden aan om in Duitsland via de A61 (richting Mönchen-Gladbach, Koblenz en Mannheim) te rijden. Na Mannheim kun je kiezen voor de route via Karlsruhe en Stuttgart (A5 en A8) óf via Heilbronn en Nürnberg (A6 en A9) richting München. Vanaf München rijd je via de A8 naar Salzburg. Je bent nu in Oostenrijk en gaat nu de A10 volgen richting Villach. Bij Villach staat Ljubljana al op de borden en rijd je na enige tijd via de Karawankentunnel Slovenië binnen.
Als je in de buurt van Kranjska Gora moet zijn, kun je bij Villach ook richting Tarvisio rijden en weg 109 nemen om Slovenië binnen te rijden via de Wurzenpass. Je hoeft dan geen tol te betalen voor de tunnel en hebt (nog) geen vignet nodig voor de Sloveense snelwegen.

Naar het noordoosten van Slovenië: Rijd via de A3 richting Nürnberg en daarna richting Passau. Hier passeer je de grens met Oostenrijk en ga je verder op de A8 richting Wels en daarna de A9 richting Graz. Bij Graz kun je tot Slovenië de A9 blijven volgen in de richting van Maribor.

Slovenië is eveneens een ideale tussenstop op weg naar Kroatië.

Camper-reizigers hebben veel opties zodra ze Slovenië bereiken; van het verblijven bij boeren tot goed uitgeruste campings.

Op de snelwegen in Slovenië heb je een vignet (vinjeta) nodig die je op de voorruit plakt. Je kunt bij elk tankstation in Slovenië en de tankstations vlak voor de grens een vignet kopen. Voor een normale personenauto kost een weekvignet 15 euro. Voor een maand betaal je 30 euro. Voor het overzicht van de actuele prijzen, klik hierEr zijn regelmatig controles, vooral in vakantietijd, dus het is sterk af te raden om het er zonder vignet op te wagen. Rijden zonder (of met onjuist aangebracht) vignet kan worden bestraft met boetes tussen de 300 en 800 euro. Een vignet is niet nodig als je snelwegen vermijdt en over de binnenwegen rijdt. Je zult dan meer van het pittoreske Slovenië zien, maar ook aanzienlijk langer onderweg zijn.

De actuele situatie op de Sloveense wegen kun je hier bekijken.

// VLIEGVAKANTIE
// TREIN

Check, check, double check

(Bijna) niets is zo veranderlijk als vervoerschema’s, dus vergewis je ervan dat de informatie op deze pagina sneller kan veranderen dan wij het kunnen aanpassen. Controleer het dus altijd even op de websites die wij hebben aangegeven en bij twijfel, vraag het ons.

Verhalen over reizen naar Slovenië

weer in Slovenië: regen of zon op vakantie; bron Mijn Slovenië

Vind informatie over verkeer, weer en nieuws

/ VAKANTIE IN SLOVENIË PLANNEN / BLIJF OP DE HOOGTE IN SLOVENIË. Hoe is het weer, staan er files, wanneer gaat de trein, wat is hier aan de hand? Je kan je nog zo goed hebben voorbereid op je vakantie, er zijn altijd vragen waarop vantevoren geen antwoorden zijn. Hier geven we je links en…

Lees meer
autovakantie in Slovenië

Autovakantie Slovenië: hoe plan je het?

/ OVER VAKANTIE IN SLOVENIË / Bekijk hier onze kant-en-klare gezinsreizen voor de zomer van 2019 WAT MOET JE WETEN OVER AUTOVAKANTIE IN SLOVENIË? Als je kiest voor een autovakantie in Slovenië kan je rekenen op panoramische ritten over bergpassen, door wijngaarden, middeleeuwse dorpjes en eindeloze bossen en langs rivieren, meren en zee. WAAROM DE…

Lees meer

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!