ontdek (at) mijnslovenie.com // +31702173002

/ Bewegende beelden /

RADOVLJICA: ZOETE VERRASSING UIT DE MIDDELEEUWEN

We informeren je niet alleen graag over Slovenië met teksten en foto’s, maar ook met bewegende beelden. Daarom zie je geregeld een video van ons. Ontdek hier Radovljica in woord en beeld.

Gesticht in de Middeleeuwen als een gehucht rond de kerk, is Radovljica uitgegroeid tot een klein maar gezellig stadje dat nu het centrum is van een gemeente die de vakantieganger veel te bieden heeft. Rijd je met de auto op de snelweg langs Radovljica, dan merk je het bijna niet, maar Radovljica is een prachtig stadje, gelegen bovenop een heuvel. Aan de voet van de heuvel vind je het punt waar de rivier Sava Bohinjska samenkomt met de Sava. De heldere rivier is het toneel van diverse activiteiten. Je kunt er bijvoorbeeld uitstekend vliegvissen, kajakken en raften.

radovljica 2011

Bron: M. Kambic

Zoete stad

Radovljica is een zoete stad, letterlijk. Het is de stad van de bijen en de honing (bezoek het bijhoudersmuseum), van de peperkoek (bezoek het museum bij Gostilna Lectar) en chocolade (bezoek het jaarlijkse chocoladefestival in april).
Klein van formaat en groot in aanbod, zo zou je Radovljica kunnen omschrijven. Het is het centrum van een gemeente waar van alles te doen is. Ten zuiden van het stadje ligt het dorpje Kropa dat bekend is om zijn traditionele smederijen. In het dorpje is er een museum aan gewijd.

Naast Radovljica ligt het vliegveldje van Lesce. Hiervandaan worden rondvluchten gemaakt en je kunt er parachute springen. Een dorp verder is Begunje, het thuis van de bekendste muzikanten van Slovenië; de inmiddels overleden broers Avsenik. In het dorp zet de familie de muziektraditie voort met een hotel/herberg met concertzaal waar dagelijks optredens zijn.

Bewegende beelden

In de video zie je hoe bekende inwoners van Radovljica de lokale hoogtepunten aan je voorstellen. Voormalig Olympisch roeier Rok Rozman stelt de Sava voor, fotograaf Miran Kambič laat je de architectuur van het oude stadje zien, chef-kok Maja Buden toont de lokale keuken (haar werk proef je in restaurant Kunstelj net buiten het oude centrum) en muzikant Sašo Avsenik (kleinzoon van de beroemde Slavko Avsenik) laat zien dat hij de familietraditie voortzet met een eigen band.

Mark Koghee

Mark Koghee

Mark Koghee is een Nederlandse journalist die in Ljubljana woont en werkt. Als hij niet schrijft of fotografeert dan vind je hem wel ergens op de racefiets zwevend door het Sloveense landschap of op een terras in Ljubljana.
Mark kan je ook volgen op www.ljubljanees.com
Mark Koghee
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!