Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Anderen over Slovenië /

Reishonger bezoekt Pomurje en belandt in Jeruzalem.

Het blog Reishonger bezocht vorig jaar het oosten van Slovenië. De regio Pomurje is niet het bekendste deel van Slovenië maar blogger Lotte ontdekte dat het zeker het bezoeken waard is.

pomurje, jeruzalem, bron Reishonger.nl

bron Reishonger.nl

,,Wat zo apart is aan de Pomurje regio, is dat de groene heuvels, omringt door wijngaarden, hier gekroond zijn met kleine kerken. Waar je in de rest van de wereld de kerken meestal in de valleien ziet, zie je ze hier op de toppen.”

 

Slapen in hooizolder

Reishonger bezocht boerderij Domačija Firbas, die is omgebouwd tot toeristische boerderij waar je ook in de hooizolder kan slapen.

,,En vergeet vooral hun perenschnapps, met een volledige peer in de fles, niet te proeven”, raadt Lotte aan.

In het dorpje Jeruzalem bezocht Lotte onder meer de kerk.

,,Deze kleine kerk herbergt heel wat geheimen. Een nieuwsgierige bezoeker stuit misschien op de botten van een jong meisje genaamd Vida.”

Het verhaal wil dat een Turkse soldaat deze Vida wilde meenemen naar zijn harem maar Vida stierf liever dan mee te gaan.

Lees het hele verhaal van Lotte hier op Reishonger.

wijn, pomurje, bron Reishonger.nl
Reishonger.nl

Onze kijk:

Pomurje heeft veel te bieden als regio. Het is een van de vlakste gebieden in Slovenië en dat maakt het geschikt om te fietsen met het hele gezin. Pomurje is bekend om zijn spa-resorts. Er zijn verschillende wijnregio’s in Pomurje. Het al genoemde dorpje Jeruzalem is een van de populairste wijnbestemmingen, gelegen in een heuvelachtig gebied.

Het dorpje zou Jeruzalem heten omdat Franse pilgrims ooit op hun weg naar het echte Jeruzalem hier  zijn blijven hangen omdat ze het zo mooi vonden. Als je ooit eens in het Sloveense Jeruzalem bent, is dat best voor te stellen.

uitzicht, pomurje, bron Reishonger.nl

bron Reishonger.nl

Latest posts by Tina Batistuta (see all)