/ ANDEREN OVER SLOVENIË /

REISWIJSNEUZEN OVER BUNGALOWHUISJES EN GLAMPING IN SLOVENIË.

Bart en Manon van het reisblog Reiswijsneuzen bezochten Slovenië vorig jaar. Eerder al berichtten we over hun bezoek aan Kranjska Gora en Grotten van Postojna. Maar het reisluchtige stel deed natuurlijk veel meer in het land. Zo trokken ze ook naar Bled en Radovljica.

‘GAAFSTE’ GLAMPING PLEKKEN VIND JE IN BLED

In Bled, door Bart en Manon treffend beschreven als, “de nummer 1 ansichtkaart-bestemming van Slovenië”, ging het stel glamping.

Glamping is kamperen, maar dan luxe. En in Bled kan je de ‘gaafste’ glamping plekken vinden, aldus Bart en Manon.

Eerst glampte het stel bij Camping Bled in ‘super schattige houten A-lijn huisjes met een heerlijk bed en een echte hottub.

“Wij waren vooral verbaasd over de luxe grote prive-badkamer met regendouche, zachte handdoeken en een badjas. En ‘s ochtends staat er een picknickmand voor je klaar voor een uitgebreid ontbijt op bed. Da’s pas kamperen in weelde!”

Bleed meer in Julische Alpen in Slovenië; foto bron Ana Vugrin
foto bron Ana Vugrin

Daarna trokken ze naar een treehouse in de Garden Village.

“Een verblijf in dit kleinschalige 5-sterren eco-resort is echt een sprookje. Het is pas medio juni 2014 geopend en werkelijk aan alles is gedacht. Als een god in Frankrijk bivakkeer je hier in grote glamourtenten en treehouses van natuurlijke materialen en een veelheid aan luxe. Er is een hottub, sauna en een geweldig ecologisch restaurant dat grenst aan een paradijselijk zwembadje.’’

Lees meer over Bart en Manon’s ervaringen in Bled hier.

RADOVLJICA IDEAAL DAGTRIPJE

Nabij Bled ontdekte het stel ook Radovljica dat ze omschrijven als “het best bewaarde middeleeuwse stadje van Slovenië”.

“Radovljica is een ideaal dagtripje vanuit het populaire Bled. Omringd door een oude slotgracht is de charmante oude binnenstad een heerlijk plekje om te vertoeven. Met architectuur en pleinen uit de late middeleeuwen en renaissance, doet het kleine plaatsje aan als een openluchtmuseum.”

In hun blog maakten de reiswijsneuzen een top 5 van dingen die je in Radovljica gedaan moet hebben en waar genieten voorop staat. Ook trokken ze er nog verder op uit. Ze gingen naar Kropa met zijn ijzermuseum en gingen op kasteelbezoek in Begunje.

 

Begunje kasteel vlakbij Radovljica in Julische Alpen in Slovenië

En ze ontdekten de perfecte accomodatie voor een bezoek aan Bled en/of Radovljica in Podnart.

“Het is het absoluut waard, alleen al vanwege de super vriendelijke en gastvrije familie die de boel runt.”

Laatste berichten van Tina Batistuta (alles zien)