Reizen in Slovenië; ontdek het land op jouw manier

Wanneer je in Slovenië bent, heb je vele mogelijkheden om door het land te reizen. De auto is daarvan de makkelijkste en snelste, maar lang niet altijd de leukste optie.

Hier zetten we op een rijtje hoe je je in Slovenië kunt verplaatsen.

// MET DE AUTO

reizen in Slovenië met de auto; bron Mijn Slovenië

De auto (of motor of camper) is de snelste manier om in Slovenië te reizen en als je al je eigen auto bij je hebt, is het ook de makkelijkste optie.

Wil je de snelweg op, dan heb je wel een vignet nodig. Hier vind je de actuele tarieven voor een vignet en je kunt het online aanschaffen. Ook voor de autoweg rond Ljubljana heb je een vignet nodig. Er wordt regelmatig gecontroleerd.

Het is mogelijk om de snelweg te vermijden en vignet-vrij door het land te rijden. Volg dan de gele verkeersborden. Groene borden verwijzen naar de snelwegen en blauwe naar autowegen. Je vermijdt snelwegen het gemakkelijkst door op je navigatiesysteem tolwegen uit te schakelen.

Een leuke tip: Als je in de Julische Alpen met de auto reist, probeer dan eens de autotrein die van Bohinjska Bistrica door de Julische Alpen naar Nova Gorica rijdt. Je rijdt met de auto de trein op die je vervolgens onder andere door de langste treintunnel van het land brengt.

Actuele verkeersinformatie over Slovenië vind je hier.

// MET DE TREIN
// MET DE BUS
// LIFTEN
// MET DE FIETS

Check, check, double check

(Bijna) niets is zo veranderlijk als vervoer tijdschema’s, dus houd er rekening mee dat de informatie op deze pagina sneller kan veranderen dan wij het kunnen aanpassen.
Controleer dus altijd even op de websites die wij hebben aangegeven en bij twijfel, vraag het ons.

Verhalen over reizen naar Slovenië

weer in Slovenië: regen of zon op vakantie; bron Mijn Slovenië

Vind informatie over verkeer, weer en nieuws

/ VAKANTIE IN SLOVENIË PLANNEN / BLIJF OP DE HOOGTE IN SLOVENIË. Hoe is het weer, staan er files, wanneer gaat de trein, wat is hier aan de hand? Je kan je nog zo goed hebben voorbereid op je vakantie, er zijn altijd vragen waarop vantevoren geen antwoorden zijn. Hier geven we je links en…

Lees meer
autovakantie auto elektrisch duurzaam slovenië ljubljana

Autovakantie Slovenië: hoe plan je het?

TIPS VOOR EEN AUTOVAKANTIE IN SLOVENIË Een autovakantie is de makkelijkste manier om Slovenië te ontdekken. Met de auto verken je snel het hele land en als je met meerderen reist is de auto het goedkoopste vervoermiddel. (Tekst gaat hieronder verder.)   De zomervakantie is vaak het hoogtepunt van het jaar. Daarom wil je in…

Lees meer