Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Anderen over Slovenië /

Sloveense eettips van Foodtravelphotography

De website foodtravelphotography schreef al eerder over Slovenië maar stelde vast dat er nog weinig woorden waren gewijd aan het eten in het land. En dat werd rechtgezet met het volgende artikel Eten en drinken in Slovenië.

De makers van Foodtravelphotography maakten een rondreis door Slovenië en proefden tijdens die trip van de Sloveense keuken.

,,Het kleine Slovenië krijgt het voor elkaar om een enorm gevarieerde keuken te creëren. Het land kent veel kookstijlen en specialiteiten (maar liefst 24 verschillende culinaire regio’s & 170 nationale gerechten!). Maar er is 1 ding wat alle regio’s met elkaar gemeen hebben: het eten is puur en komt rechtstreeks uit de natuur'', zo schrijft Foodtravelphotograhy.''

Foodtravelphotography geeft een beknopt overzicht van enkele Sloveense specialiteiten en wijst erop de wijnen niet te vergeten. 

Wil je zelf ook eens van de Sloveense keuken proeven, lees het verhaal dan door tot het einde want Foodtravelphotography heeft een lijstje met aanbevolen restaurants voor je. 

eten, slovenie, bron MijnSlovenie

Onze kijk

Als je een 'foodie' bent of gewoon van lekker eten houdt, dan is Slovenië geen goede bestemming voor jou. Dat kan je lezen in het artikel van Foodtravelphotography maar ook bij ons op de site. Eten neemt een belangrijke plaats in in de Sloveense cultuur. Restaurants, in Slovenië meestal gostilna geheten, vind je overal en eetfestijnen zijn populair, zoals de wekelijkse open keuken  in Ljubljana op vrijdag in het centrum bij de markt. 

wijn, slovenie, bron MijnSlovenie

Latest posts by Tina Batistuta (see all)