Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Best of thema /

Warm en droog; de Sloveense indoor top 5

In Slovenië ga je het beste de natuur in. Maar wat nou als het regent of steenkoud is? Waar is het warm en droog en is wat te doen? Onze Sloveense indoor top 5.

1. In het museum

Er zijn veel musea in Slovenië. Elk dorp heeft er wel een. Er zitten veel pareltjes bij. Zoals het bijenteelt museum in Radovljica of het post en telecommunicatie museum in het kasteel van het schilderachtige dorpje Polhov Gradec in de bergen op 20 kilometer van Ljubljana.

Onze museumtip is het Kobarid Museum over de Eerste Wereldoorlog. Inwoners van de regio hier zijn zelf met dit museum begonnen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een professioneel en prijswinnend museum. De expositie is bijzonder indrukwekkend. Kobarid is een stadje aan de rivier  de Soča. Tijdens de Eerst Wereldoorlog lag het in de frontlinie tussen de legers van Italië en Oostenrijk-Hongarije.

museum military, bron MijnSlovenie

2. In een kasteel

Slovenie is een land van kastelen. In de tijd van het Habsburgse Rijk streken vele adelijken neer in het land. De oudste kastelen dateren uit het begin van de middeleeuwen. Veel kastelen zijn te bezoeken.

Onze tip hier is Kasteel Snežnik. Deze burcht in de Notranjska regie was een jachtkasteel. In 1268 is het voor het eerst in boeken beschreven. De eerste eigenaren kwamen uit het Italiaanse Aquileia. De laatste particuliere eigenaren waren de Schonburgs uit de buurt van Dresden.Vrijwel de gehele inrichting van het kasteel uit de 19e eeuw is bewaard gebleven en te bezichtigen. Meest opvallend in de inventaris zijn de opgezette dieren waaronder een beer.

ljubljana kasteel, bron D. Wedam, MijnSlovenie

bron D. Wedam

3. In een spa-resort

Warm is het er zeker. Droog niet altijd. Want het is juist het thermaal water waar het allemaal om draait in de Sloveense spa-resorts. Je vindt de resorts vooral in het oosten en zuiden van het land.

Parel onder de resorts is Orhidelia, een modern spa-complex in de groene natuur, opgetrokken uit hout en glas. Je vindt hier onder meer een zwembad met muziek onder water. Orhidelia is deel van Terme Olimia dat jaar op jaar is verkozen tot beste wellness centrum Slovenië.

terme olimia, bron MijnSlovenie

4. In een wijnkelder

Droog is het er wel. Maar de temperatuur wordt koel gehouden. De Sloveense wijnkelders zijn desalniettemin een bezoek waard. Er zijn drie grote wijnregio’s in Slovenië. In alle drie stellen vele wijnmakers hun kelders open voor publiek.

Onze tip is Klinec Medana in Goriška Brda. Aleks Klinec maakt biodynamische wijnen op zijn kleine wijnboerderij aan het pleintje van het gehucht Medana. Zijn wijnen staan hoog aangeschreven en bij een bezoek aan de wijnboerderij kan je proeven waarom dat zo is.

klet brda, bron MijnSlovenie

bron MijnSlovenie

5. In een grot

Echt warm is het er niet en ook niet helemaal droog. Maar een bezoek aan een grot mag je nou eenmaal niet missen als je in Slovenië bent. Het grottencomplex van Postojna is de meest populaire toeristische attractie van het land en een echte must-see. Hier woont het merkwaardige grot diertje, de menselijke vis. En hier ligt de enige dubbele spoorlijn in een grot ter wereld. Maar het gaat vooral om de imposante ondergrondse ruimten. De constante temperatuur van tien graden hier voelt in hartje winter overigens aardig comfortabel.

postojnska cave, family, bron Pojstojnska jama, MijnSlovenie

bron Postojnska jama

Mark Koghee
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!