VEELZIJDIG GENIETEN IN VEELGEPREZEN RESORT.

Gelegen in de natuur, in een wereld van rust, ligt aan de grens met Kroatië spa resort Terme Olimia. Olimia is een veelzijdige vakantiebestemming met spa en waterpark, hotels en campings. Het resort ligt in het dorp Pordcetrtek langs een van de routes van Nederland naar de Dalmatische kust van Kroatië. Een ideale tussenstop voor Split, Dubrovnik, Sibenik, Zadar of zuidelijke eilanden.

een van de beste waterparken in Slovenië, Aqualuna in Terme Olimia

PRIJSWINNENDE WELLNESS, UITGEBREID AANBOD

Terme Olimia heeft verschillende prijzen gewonnen voor beste wellness centrum van Slovenië maar het aanbod van het resort is veel ruimer. Je kan verschillende workshops volgen om het wellness overstijgende selfness te bereiken (bijvoorbeeld door blootvoets over de weiden te lopen).

Sloveense spas zijn anders dan wat je zou verwachten. Naast de helende baden met thermaal water, de saunas en de massages vind je er ook grote waterparken met glijbanen, golfbaden en kinderbaden.

In Terme Olimia is het niet anders…maar het waterpark ligt 800 meter verwijderd van het wellness gedeelte zodat hier het rumoer van de waterpret de rust van de wellness niet verstoord.

Je kan in Terme Olimia kiezen uit vier verschillende zwembad gebieden waar alle baden zijn gevuld met het van nature warme thermaal water dat vol mineralen zit.

whirpools van Terme Olimia, Ontspanning, Tussenstop naar Kroatië, bron MijnSlovenië

Welness Orhidelia

Wellness met een dikke plus, Orhidelia is het mooiste deel van Terme Olimia, zo niet het mooiste wellness gebouw van het land. Het uit hout en glas opgetrokken complex van Orhidelia is een lust voor het oog. Hier worden al je zintuigen verwend.

In Orhidelia vind je verschillende unieke voorzieningen

 • Er is een rust ruimte met waterbedden en koptelefoons met rustgevende muziek.
 • Er is een zwembad met muziek onder water.
 • Er zijn workshops (waaronder geluidstherapie met gongen).
 • Van de saunas kan je over een terras naar het naaktzwembad lopen.
 • Kinderen onder de 15 mogen in de algemene zwembaden en algemene rustzones komen maar niet in de saunas, naaktbaden en omliggende rustgebieden.

Waterpark Aqualuna

Waterpark Aqualuna is een van de beste waterparken van het land. Er zijn glijbanen van verschillende lengtes, eilandjes, een golfbad en beelden van dieren.

Het meest opwindende van Aqualuna is de King Kobra glijbaan waar je een snelheid van 51 kilometer per uur in behaalt.

Aqualuna heeft ook kinderactiviteiten en -opvang.Terwijl je als ouder in de tussentijd even van het wellness aanbod kan genieten is er voor de kinderen

 • animatiepersoneel in het waterpark,
 • animatie workshops,
 • individuele kinderopvang,
 • er is zelfs een Nederlandstalige animator.
Aqualuna waterpark, Terme Olimia, Ontspanning, Tussenstop naar Kroatië, bron MijnSlovenië

Wellness Thermalia

Wellness Thermalia is met zijn zwembaden en snelle rivier een geschiktere keuze als je met kinderen bent. Je vindt hier ook saunas en whirlpools.

VERVEEL JE NOOIT IN PODCETRTEK EN OMGEVING

Terme Olimia houdt een keur aan activiteiten, maar je kan ook zelf de omgeving verkennen. Naar sommige plaatsen kan je gratis met een wegtreintje.

dieren vlakbij waterpark Terme Olimia

Repnice

Repnice zijn kelders gemaakt in kwartszand dat miljoenen jaren geleden door de pannonische zee is gebracht.

De kelders zijn een fenomeen in de omgeving en behoren tot het culturele erfgoed. Sommige zijn ouder dan tweehonderd jaar. Vroeger werden hier rapen en andere gewassen bewaard. Nu zijn het wijnkelders.

Het dorp Olimje

Het dorp Olimje is een must-see. Het dorp is onderscheiden met de Entente Florale prijs voor het mooiste dorp van Europa.

Hier kan je een bezoek brengen aan:

 • Het Olimje-klooster.
 • De op twee na oudste apotheek van Europa, die nog altijd in bedrijf is.
 • De chocoladewinkel met huisgemaakte chocolade.
 • Jelenov Greben hertenkamp: hier kan je tussen de herten lopen en wijn proeven.
chocolawinkel in dorp Olimje vlakbij Terme Olimia

Openlucht museum Rogatec

Hier zie je oude huisjes, stallen, bijenkorven en een toilet. Een oud wijnmakershuis, een grasdroog constructie (kozolec) en meer authentieke architectuur uit vervlogen tijden.

Je kan deelnemen aan workshops en folklore activiteiten. Zo kan je bijvoorbeeld een houten mand vlechten. Sommige workshops zijn in het museum op donderdagen en zaterdagen van drie uur ‘s middags tot vijf uur en sommige zijn in kasteel Dvorec Strmol op zondagen van drie tot vijf.

Fiets- en wandelroutes

In Terme Olimia kan je fietsen huren.

Kozjansko natuurpark

Emino wijnkelder

Kasteel Podsreda

Podsreda is een van de best bewaarde kastelen in Slovenië en beschikt over een museum en een gallerie.

VIJF VERSCHILLENDE ACCOMODATIES 

Naar Sloveense maatstaven is Terme Olimia een groot resort maar zo ervaar je het niet. Er is een grote verscheidenheid aan accomodaties en de verschillende complexen liggen op grote afstand van elkaar.

Hotel Sotelia ****

Sotelia is het nieuwste hotel van Olimia. Als je voor luxe, stijl en comfort gaat, dan is Sotelia de beste keuze. Sotelia heeft verschillende prijzen gewonnen voor de architectuur. Door het gebruik van natuurlijke materialen en een grasdak is het hotel één met de natuur waarin het ligt.

een kamer in Hotel Sotelia in Terme Olimia resort; bron Mijn Slovenië

Aparthotel Rosa ****

De appartementen van Rosa zijn gebouwd voor families maar ook geschikt voor stellen.

Camping Kamp Natura *****

Kamp Natura is een groene camping waar bomen voor veel schaduw zorgen. De camping is ideaal als je met kinderen bent. Het ligt direct naast het waterpark. Er is plek voor tenten, caravans en campers en er zijn bungalows.

Vas Lipa ***

In de rustige natuur van Terme Olimia vind je in traditionele Sloveense gebouwen de appartementen van Vas Lipa.

Kamp Natura in Terme Olimia in Slovenië

Hotel Breza ****

Breza is een gerenoveerd hotel.

In de hotels en op de camping is er gratis wifi. In Hotel Sotelia, Aparthotel Rosa en op de camping zijn huisdieren toegestaan.

Meer informatie over Terme Olimia kan je hier vinden.

Mark Koghee