/ Slovenië in beeld /

Terme Olimia, spa resort tussen herten en waterpret

Herten zou je misschien niet zo snel associëren met een spa resort, maar in Olimje gaan ze hand in hand samen. Terme Olimia in Olimje is een uniek, veelmalen onderscheiden, spa resort dat geschikt is voor een brede groep mensen. Maar helemaal ideaal als je iets zoekt als familie met kinderen.

Terme Olimia ligt midden in de natuur met boerderij Jelenov Greben als buren. Deze boerderij heeft 300 herten rondlopen. Dat doen ze niet afgezonderd, dus je kan zo tussen de herten lopen. En ze zijn bepaald niet schuw dus kan je deze Bambi's gerust een aai geven of voeren. Het hertenkamp is een leuke bijkomstigheid bij het resort dat zelf al genoeg te bieden heeft.

Terme Olimija, bron MijnSlovenie

Een van de parels van Terme Olimia is Aqualuna en voor kinderen is het een waar paradijs. Aqualuna is een groot waterpark dat naast de camping van Terme Olimia ligt, op een afstand van ongeveer een kilometer van het in rust en natuur onderdompelde welnessdeel van het resort. In Aqualuna vind je verschillende baden waaronder een golfbad. Maar wat vele harten echt sneller laat kloppen zijn de glijbanen in het waterpark en dan vooral King Kobra. Op deze glijbaan is het mogelijk om met een snelheid van 51 kilometer per uur richting het het bad te glijden.

Prettig voor ouders die even wat tijd voor hunzelf willen nemen is dat er in Aqualuna kinderopvang-, workshops en activitieiten zijn onder leiding van animatiepersoneel. Er is zelfs een Nederlandstalige animator in het waterpark.

Kijk hier de video over Terme Olimia.

Lees hier meer over Terme Olimia.