/ Vakantie met kinderen /

De beste tips voor een vakantie met kinderen

Een rustig land met een overvloed aan natuur, met kust en meren en speelplaatsen op bijna elke hoek van de straat. Zoek je naar een goede bestemming voor je gezinsvakantie, dan zal Slovenië je niet teleurstellen. Wij zetten de vijf beste attracties en activiteiten voor kinderen voor je op een rij.

Waterpark

Ga je in de zomer, laat de kinderen zich dan uitleven in één van de waterparken in het land. Je vindt waterparken bij spa-resorts. Je zou het misschien niet verwachten, maar Slovenië is één van de meest waterrijke landen van Europa. Er zijn dus ook volop mogelijkheden voor waterpret in de natuur. Vind de beste plekken in ons overzicht.
Onze tip: Waterpark Aqualuna van Terme Olimia.

King kobra, Terme Olimia Aqualuna, bron Terme Olimia, mijnslovenie

bron Terme Olimia

Verover een kasteel

Laat dochterlief zich even prinses voelen en zoonlief ridder. Er staan zo’n honderd kastelen in Slovenië. Veel van die kastelen zijn te bezoeken. Ook zijn er geregeld evenementen in en om kastelen. Lees meer over de kastelen van Slovenië in onze Sloveense kastelen top 10.
Onze tip: kasteel Predjama.

kastel slovenie predjama, bron mijnslovenie

Bezoek de dierentuin

In Ljubljana vind je de grootste dierentuin van Slovenië. Het is de nationale dierentuin van het land. Vergeleken met bijvoorbeeld Artis is de Ljubljana Zoo al knus. Onze tip is nog knusser. In het dorpje Horjul nabij Ljubljana vind je een kleine private dierentuin Zoopark Rozman.

Actieve avonturen

Er zijn tal van activiteiten die je met de kinderen kunt doen. Wandelen kan soms pittig zijn in de bergen, maar er zijn verschillende mooie routes die ook met kinderen mogelijk zijn.

Fietsen kan ook met het hele gezin. Waar bergen zijn, zijn dalen. De valleien van Slovenië zijn rustig en goed geschikt om te fietsen. Kijk eens op ons fietsgedeelte voor tips.
Onze tip: kies één van de vele thematische wandelroutes. Het Pad van het Land van de Dwergen loopt rond Slovenj Gradec (niet ver van Slovenske Konjice). Het is een zes kilometer lange route die goed te doen is met educatieve en interessante stops.

kolesarjenje ob dravi, maribor, cycling along river, drava, ales fevzer, bron Maribor tourism, mijnslovenie

bron Ales Fevzer, Tourism Maribor

Avonturen ondergronds

Slovenië heeft tal van grotten. Het bekendste en grootste grottencomplex is dat van Postojna. Het zijn de enige grotten in de wereld waar een dubbele spoorlijn doorheen loopt. Hier lees je er meer over.

postojna cave family, bron postojna cave, mijnslovenie

bron Postojna cave

 

 

Speciaal voor gezinnen

Er zijn veel leuke accommodaties voor kinderen in Slovenië. In ons aanbod vind je accommodaties met zwembad en spannende glampings. Bovendien hebben we verschillende kant-en-klaar reizen helemaal samengesteld voor gezinnen.

Kijk vooral eens naar onze avonturenreizen voor gezinnen:

Kinderpret Slovenië

Bled familieavonturenweek

 

Mark Koghee