Kies je vakantie

ontdek (at) mijnslovenie.com // +31702173002

Historische treindienst Triëste hersteld

Bron Sloveense Spoorwegen

Na een afwezigheid van 7 jaar is er weer een directe treinverbinding van Ljubljana naar de Italiaanse kuststad Triëste. Zondag 9 september 2018 is de verbinding weer in ere hersteld.

De trein rijdt twee keer per dag en doet er 2 uur en 40 minuten over om vanuit Ljubljana het centraal station van Triëste te bereiken. Een kaartje kost 8 euro. Voor vijf euro extra kan je fiets mee. Na Triëste rijdt de trein door naar de luchthaven Ronchi bij Triëste (11,6 euro) en Udine.

De treinreis naar de Italiaanse havenstad is een prachtige rit waarbij je een grote verscheidenheid aan landschappen doorkruist. Het is ideaal als je optimaal van je reis wilt genieten zonder je druk te maken om tijd. De snelste manier om Triëste te bereiken met openbaar vervoer is de bus. Die rijdt vanaf het busstation voor het treinstation in Ljubljana in 1 uur en 35 minuten naar Triëste.

Het eerste treinrooster loopt tot 8 december 2018. Volgens dit rooster gaat de eerste trein in Ljubljana naar Triëste om 5.57 uur. Onderweg stopt de trein in Postonja (6.58 uur), Divača (7.31 uur) en Sežana (7.41 uur). Aankomst in Triëste is om 8.50 uur en op de luchthaven 9.17 uur.

In de middag vertrekt er een trein van Ljubljana naar Triëste om 16.10 uur. Eindhalte is het station van Triëste om 18.43 uur.

De trein van Triëste naar Ljubljana gaat om 9 uur ‘s ochtends en stopt in Sežana (9.56 uur), Divača (10.05 uur) en Postonja (10.38 uur). De aankomst in Ljubljana is om 11.36 uur. In de middag gaat de trein van Triëste naar Ljubljana om 19.09 uur. De aankomst is om 21.48 uur. Deze trein begint al in Udine (17.54 uur) en vertrekt van luchthaven Ronchi om 18.30 uur.

Bron Johannes Weber/Hofbibliothek Wien

De spoorlijn van Ljubljana naar Triëste kent een lange geschiedenis. De spoorlijn behoorde tot de Zuidelijke Spoorlijn van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk die liep van Wenen tot Triëste. Op 12 juli 1857 reed de eerste trein van Wenen naar de Italiaanse havenstad. De laatste reis van de Oostenrijkse keizer Franz Ferdinand in 1914 ging vanuit Wenen met de trein naar Ljubljana en Triëste en vandaar per schip en trein verder naar Sarajevo waar hij op op 28 juni werd doodgeschoten door Gravilo Princip. Zoals bekend was dat het startschot voor de Eerste Wereldoorlog.

De laatste directe trein van Ljubljana naar Triëste, die vanuit Budapest kwam, reed in 2011.

Hier lees je alles over het reizen per trein (en bus) in Slovenië (met links naar reisplanners).

 

Door Slovenië met bus en trein

By Mark Koghee | 02/04/2018

  / Vakantie in Slovenië plannen / DOOR SLOVENIË MET TREIN EN BUS Steeds meer mensen gaan met het vliegtuig naar Slovenië en willen het land vervolgens met het openbaar vervoer ontdekken. Het is een avontuurlijke manier van reizen, maar niet altijd de meest gemakkelijke. Daarom geven we je wat tips voor het gebruiken van…

Mark Koghee

Mark Koghee is een Nederlandse journalist die in Ljubljana woont en werkt. Als hij niet schrijft of fotografeert dan vind je hem wel ergens op de racefiets zwevend door het Sloveense landschap of op een terras in Ljubljana.
Mark kan je ook volgen op www.ljubljanees.com
Mark Koghee

Latest posts by Mark Koghee (see all)

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!